Čajkám chýbali v závere sily, Jankovič: “Zdvihnúť hlavy”

❚❚

Piešťany 17. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Basketbalistky Piešťanských Čajok mali prvé domáce vystúpenie v prebiehajúcej edícii Európskeho pohára (Eurocup) rozohrané dobre, avšak v záverečných minútach sa ukázala sila a kvalita tureckého Bodrumu. Ten napokon po výsledku 79:63 zaznamenal prvé víťazstvo v E-skupine

Piešťanské Čajky - Bodrum Basketbol
Na snímke vpravo hráčka Piešťan Alexandra Buknová a hráčka Bodrumu Melis Gülcanová počas zápasu 2. kola E-skupiny Európskeho pohára Piešťanské Čajky – Bodrum Basketbol v Piešťanoch

Úradujúci majster Slovenska potvrdil, že v domácej Diplomat aréne vie hrať vyrovnanú partiu aj s oveľa kvalitnejšími a skúsenejšími tímami. To sa ukázalo aj v priebehu stretnutia, keď si do 36. minúty udržiaval nádej na premiérovú výhru v tomto ročníku Eurocupu.

.

“Nemyslím si, že to bolo o výškovej prevahe, keďže tu nebola Číňanka. Krajišnikovej sa naše pivotky vyrovnali, ale nedá sa to porovnať so skúsenosťami Juškaiteovej, ktorá hrala napríklad vo Francúzsku a Španielsku, s Natašou Taušovou. Ukázalo sa to teraz, aj proti Šopronu, čiže to nie je náhoda. Krajišniková je víťazkou Euroligy, niekoľkokrát si zahrala Final Four. Nie je potrebné rozoberať, kto proti nám stál, ale dievčatá bojovali a snažili sa. Na tejto úrovni to však už nestačí, chýba nám ešte niečo. Od mladých hráčok potrebujeme trochu viac, ale robíme s tým čo máme. Treba zdvihnúť hlavy a ďalej bojovať. Máme ešte dva domáce zápasy a urobíme všetko, aby sme zobrali minimálne jedno víťazstvo, aj keď to bude náročné,” povedal pre TASR tréner Peter Jankovič.

Štvrté štvrtiny sú zatiaľ úsekom, keď sa na tejto scéne rozhodujú piešťanské zápasy. V nie príliš bodovo početnom stretnutí sa Bodrum v závere ofenzívne zaktivizoval a v podstate takmer všetko, na čo siahol, tak mu padlo do koša. “Pod tlakom už prišli chyby tam, kde sme ich predtým nerobili. Baby išli, chceli, ale už odchádzala dôslednosť. Skúsený tím, akým je Bodrum, nás za to potrestal. Udialo sa presne to isté, čo aj vo Francúzsku. Posledné dve trojky z našej obrannej stránky boli úplne nezmyselné. Na začiatku takú chybu neurobíme, v závere už dochádzajú sily,” zhodnotil kouč Čajok.

.

 

Moravčíková: “Hrali sme až do konca”

V záverečných štyroch minútach sa ešte jeho tím snažil zvrátiť negatívne sa vyvíjajúci stav, ale zástupca tureckého basketbalu s mnohými hviezdami európskeho formátu už nič také nedovolil.

“Neviem, prečo máme so štvrtými štvrtinami problém. Jednoducho, musíme nastúpiť zodpovednejšie a koncentrovanejšie. Najväčším rozdielom bol podľa mňa ich útočný doskok, opäť mali mnoho možností na skórovanie. Turkyne začali hrať zónu, mali sme viac otvorených striel, ale nepadalo to. Ich taktika im vyšla, my sme sa už tak nevedeli presadiť v podkošovom priestore. Pozitívum oproti Francúzsku je, že sme sa nevzdali. Dali sme do toho srdce a bojovnosť, hrali sme až do konca,” povedala pivotka Alica Moravčíková.

Konečný výsledok bol síce z pohľadu priebehu krutý, ale podľa Jankoviča sa do ďalšieho priebehu skupinovej fázy Eurocupu dajú zobrať pozitíva: “Bojovnosť, nasadenie, chcenie. Síce sme mali nízke percento úspešnosti streľby, nevedeli sme trafiť z diaľky, čo nás trochu limitovalo, ale dievčatá fakt bojovali a snažili sa nájsť cestu, ako skórovať. Museli sme sa nadrieť na každý kôš. Dokázali sme dať 63 bodov, po 30 minútach držať Bodrum na 48 bodoch, čo je fajn. Najväčším rozdielom bolo akurát to, že v štvrtej štvrtine sme dostali toľko bodov, čo skoro za celé tri štvrtiny. Pred našimi divákmi na našej palubovke sme oveľa silnejší, čo sme aj potvrdili. Nevyhrali sme, ale napravili sme si mierne renomé po predošlom týždni.“

Európska konfrontácia prilákala do Diplomat arény takmer 700 divákov a aj napriek prehre sa dočkali hráčky Piešťan potlesku zo zaplnených tribún. “Som veľmi vďačný za ich podporu. Cítili sme ich a som veľmi rád, že prišli. Verím, že nám aj naďalej zostanú verní,“ povedal kouč Čajok na adresu fanúšikov.

.

V stredu 23. októbra o 18.00 h je na programe ďalšie vystúpenie Čajok v E-skupine, privítajú doma maďarský Šopron.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

15:34

Ukrajinská polícia rozbila drogový kartel, ktorého členovia vyrábali psychofarmaká a predávali ich prostredníctvom internetu, oznámil ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

15:34

Izraelská armáda preveruje možnosť, že jedným z troch militantov zabitých nedávno v Pásme Gazy bol vodca palestínskeho militantného hnutia Hamas Jahjá Sinwár. “Momentálne nie je možné potvrdiť totožnosť týchto teroristov,” spresnila vo svojom vyhlásení izraelská armáda.

15:33

Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová vo štvrtok v Bruseli lídrom členských štátov Európskej únie zopakovala, že europarlament vytrvá v podpore Ukrajiny. Vyzvala taktiež na koordinovaný európsky prístup s cieľom zabezpečiť integritu schengenského priestoru.

15:21

Americkí predstavitelia pre New York Times: Izrael nás informoval, že šéf Hamasu Sinwar bol pravdepodobne zlikvidovaný.

Podľa izraelských zdrojov je jeho telo v Izraeli na identifikáciu.

15:05

Moldavská polícia vo štvrtok uviedla, že odhalila mechanizmus, v rámci ktorého sú skupiny Moldavcov posielané do Ruska na výcvik. Tam ich školia o tom ako sa zúčastňovať a správať na protestoch, a tým prispievať k vyvolávaniu občianskych nepokojov. V Moldavsku sa v nedeľu uskutočnia prezidentské voľby spojené s referendom o vstupe krajiny od EÚ.

14:49

Podmienky, v akých Irán zadržiava troch francúzskych občanov, sú neprijateľné. Paríž pracuje na ich okamžitom prepustení. Uviedlo to vo štvrtok francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

14:49

Dolná komora ruského parlamentu vo štvrtok v prvom z troch čítaní jednohlasne schválila návrh legislatívy, ktorá by postavila mimo zákon “propagandu” odrádzajúcu Rusov od toho, aby mali deti.

14:48

Niektorí z migrantov, ktorých zachytili v talianskych vodách a následne previezli do migračných centier v Albánsku, dostali povolenie na návrat do Talianska, uviedli vo štvrtok talianske úrady.

14:44

Európska centrálna banka (ECB) v súlade s očakávaniami opäť uvoľnila menovú politiku. Rada guvernérov sa vo štvrtok rozhodla znížiť tri kľúčové úrokové sadzby ECB o 25 bázických bodov. Úrokové sadzby jednodňových sterilizačných operácií, hlavných refinančných operácií a jednodňových refinančných operácií sa tak s účinnosťou od 23. októbra znížia na 3,25 %, 3,40 % a 3,65 %.

14:44

Spotreba zemného plynu v 3. štvrťroku vzrástla medziročne takmer o štvrtinu a postupne sa vracia na hodnoty pred pandémiou. Domácnosti, inštitúcie a firmy odobrali od júla do septembra tohto roku spolu 6,66 terawatthodiny (TWh) plynu, z čoho mali najvyšší podiel na úrovni 5,56 TWh veľkoodberatelia. Vyplýva to z aktuálnych údajov zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:43

Niekoľko týždňov pred prezidentskými voľbami v USA vzrástla cena zlata na novú rekordnú úroveň. Na londýnskej burze sa cena trójskej unce (31,1 gramu) vo štvrtok vyšplhala na 2688 amerických dolárov (2466,73 eura), čím prekonala doterajší rekord z konca septembra približne o tri USD.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali