Bývalý francúzsky minister vnútra varuje: Moslimovia prevezmú Európu v nasledujúcich piatich rokoch

❚❚

Paríž 8. januára 2020 (HSP/Foto:SITA/AP-Michel Euler)

 

Bývalý francúzsky minister vnútra Gérard Collomb varuje pred postupujúcou islamizáciou Európy. Môže sa to stať rýchlejšie, ako sa pôvodne počítalo. Obzvlášť pikantné: Collomb nie je „pravičiar“, ale socialista a tiež skúsený politik

Na snímke Gerard Collomb

Ešte za vlády Macrona bol Gérard Collomb ministrom vnútra. Je primátorom tretieho najväčšieho francúzskeho mesta Lyon a túto funkciu zastaval aj predtým ako sa stal ministrom vnútra. Teraz dôrazne varuje.

.

„Islam prevezme v nasledujúcich piatich rokoch Európu. S týmto tvrdením vyvolal Gérard Collomb bývalý francúzsky minister vnútra rozruch“, informovala už v decembri spravodajská platforma kath.net odvolávajúc sa pritom na anglický magazín LifeSiteNews, ktorý viedol s bývalým ministrom vnútra rozhovor.

V ňom Collomb varoval, že situácia islamizácie sa môže stať ireverzibilnou. Je to poznať už podľa rastúceho násilia moslimských migrantov v každodennom živote. Tento trend možno čoraz viac pozorovať aj v iných európskych krajinách. Collomb hovoril o postupujúcom procese.

.

Ako príklad zvýšeného násilia bývalý minister vnútra uviedol 235 000 trestných oznámení za znásilnenie alebo z pokusu o znásilnenie vo Francúzsku v roku 2018. Bolo to o 62 000 viac ako v roku 2016 a o 225 000 viac ako v roku 2005. Tiež vzrástli v alarmujúcom rozsahu útoky moslimov na nemoslimov. „V roku 2018 sa vyskytlo viac ako tisíc útokov na kresťanov (väčšinou znesvätenie kostolov) a 541 antisemitských činov, čo je o 64 percent viac ako v roku 2017“, píše sa v článku magazínu.

V článku od lifesitenews sa možno veľa dozvedieť aj o slepote a dvojitej morálke ľavicovo-intelektuálnych elít Francúzska, ktoré mlčia o týchto útokoch, nekritizujú islamistov, ale namiesto toho vedú kampaň proti údajnej islamofóbii – francúzskej ľavici sa podarilo vytvoriť dojem, že národ je ohrozený vlnou islamofóbie. Ako príklad uviedol Collomb veľkú demonštráciu 10. novembra 2019. V ten deň zorganizovala koalícia ľavicových skupín v Paríži protestný pochod 13 000 demonštrantov proti islamofóbii.

Čo však najviac prekvapuje: Vety a slová bývalého socialistického ministra vnútra napĺňajú nielen vo Francúzku ale aj v Nemecku v častiach takmer rozsiahlu skutkovú podstatu za „štvanie ľudu“. Že sa o tom nikde nič nedočítate v mainstreamovej tlači režimu, nie je preto prekvapujúce.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:52

Ukrajina neplánuje anexiu obsadeného ruského územia, no bude ho určitý čas spravovať. Rusko preto podnikne protiofenzívu, aby sa pokúsilo získať stratené teritórium späť, no pôjde o ťažký boj, uviedol v stredu zástupca riaditeľa CIA David Cohen.

17:52

Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (BR OSN) v stredu jednohlasne predĺžila mandát dlhotrvajúcej mierovej misie OSN v Libanone. Rozhodla o tom v čase pokračujúceho napätia medzi libanonským militantným hnutím Hizballáh a Izraelom.

17:20

Občania EÚ, ktorí sa v Česku zdržia dlhšie než 90 dní, sa budú musieť povinne registrovať. Počíta s tým návrh nového zákona upravujúci vstup a pobyt cudzincov na území ČR, ktorý v stredu schválila česká vláda. Okrem systému registrácie je podľa ministra vnútra Víta Rakušana jeho cieľom najmä digitalizácia a lepšia prehľadnosť.

17:12

Návrh poľského rozpočtu na rok 2025 počíta s rekordne vysokými výdavkami na obranu. V stredu to vyhlásil poľský premiér Donald Tusk.

17:10

Nedávna mierová misia predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána v Moskve bola iba akýmsi divadlom. Podľa servera 444.hu to v stredu v severomaďarskom Ostrihome pri návšteve ukrajinských utečencov vyhlásil veľvyslanec Spojených štátov v Budapešti David Pressman.

16:59

Francúzski prokurátori v stredu po štyroch dňoch prepustili šéfa platformy Telegram Pavla Durova z policajnej väzby. Postaví sa pred súd. “Vyšetrujúci sudca ukončil policajnú väzbu Pavla Durova a nechá ho predviesť pred súd na prvé pojednávanie, kde môžu byť voči nemu vznesené obvinenia,” uvádza sa vo vyhlásení parížskej prokuratúry.

16:58

Poradca prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan na stretnutí s čínskym ministrom zahraničných vecí Wang Im zdôraznil záväzok USA brániť svojich spojencov v indopacifickom regióne, oznámil v stredu Biely dom. Americkí spojenci Filipíny a Japonsko už dlhšie upozorňujú na asertívne správanie Číny v sporných vodách Juhočínskeho mora.

16:57

Pri stredajšom útoku Izraela zahynuli traja palestínski bojovníci skupiny Islamský džihád a jeden člen libanonského militantného hnutia Hizballáh. Došlo k tomu pri útoku bezpilotného lietadla na auto, ktorého prechádzalo cez sýrske kontrolné stanovište pri hraniciach s Libanonom.

16:26

Matka muža zadržaného v Spojených štátoch pre ilegálne obchodovanie s Ruskom bola v Moskve vedúcou kancelárie spoločnosti, ktorá mala prepojenie s maďarským rezortom zahraničných vecí. Uvedená spoločnosť bola oficiálnym dodávateľom pre ruský rezort vnútra.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke ľudia pádlujú po rieke Mohan v nemeckom Frankfurte nad Mohanom pri západe slnka

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

René Pavlík

Pavel Jacz

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali