Bývalý americký prezident Donald Trump bol v nedeľu terčom zjavného pokusu o atentát

❚❚

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:08

Čínska lietadlová loď nakrátko vplávala do priľahlých japonských vôd. O najnovšom incidente, ktorý by mohol zvýšiť napätie medzi oboma krajinami, informovala japonská verejnoprávna vysielacia spoločnosť NHK.

09:02

Ruské drony útočili na energetické zariadenia v Sumskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, oznámili miestne úrady.

07:57

Taiwanská spoločnosť Gold Apollo poprela správy, že vyrobila vreckové komunikačné zariadenia – tzv. pagery – používané členmi proiránskeho šiitského hnutia Hizballáh, ktoré vybuchovali v rukách ich používateľov v Libanone. Spoločnosť tvrdí, že pagery vyrobil európsky držiteľ licencie. Podľa agentúry Reuters to novinárom oznámil zakladateľ spoločnosti Hsu Čching-kchuang.

07:15

Biely dom dôrazne upozornil na nebezpečnosť komentárov, ktoré môžu nabádať na násilie voči verejným činiteľom. Takýto status zverejnil nedávno napr. republikánsky kandidát na post viceprezidenta James David Vance, keď upriamil pozornosť na to, že súčasná viceprezidentka USA Kamala Harrisová ešte nebola terčom pokusu o atentát.

Biely dom kritizuje Vancea a varuje pred stochastickým terorizmom
Na snímke republikánsky kandidát na post viceprezidenta James David Vance
07:10

Libanonské proiránske šiitské militantné hnutie Hizballáh avizuje, že bude pokračovať v boji na podporu Gazy, a to aj napriek sérii explózií malých komunikačných zariadení, tzv. pagerov, pri ktorých hnutie prišlo o niekoľko svojich príslušníkov. Zo zosnovania týchto explózií Hizballáh podozrieva Izrael. Ten túto kauzu nekomentoval.

Explózie malých komunikačných zariadení tzv. pagerov v Libanone
Sanitka odváža zranené osoby po explózii malého komunikačného zariadenia tzv. pagera v Bejrúte
07:09

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken pricestoval do Káhiry, kde bude s egyptskými lídrami rokovať o snahách o nastolenie prímeria vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas. Tento konflikt trvá už takmer rok.

07:03
V ruskom meste Jaroslavľ horel sklad s pohonnými hmotami a mazivami, informovali ruské médiá.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

07:00

Americký Federálny rad pre vyšetrovanie a Poštová inšpekčná služba vyšetrujú podozrivé zásielky, ktoré boli zaslané členom volebných komisií v šiestich štátoch americkej Únie.

06:58

Ukrajinský systém protivzdušnej obrany odrážal dronový útok, ktorého terčom boli okrajové časti Kyjeva.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali