Bývalá potratárka chce skoncovať s potratovým priemyslom v USA

Bývalá potratárka chce skoncovať s potratovým priemyslom v USA
Abby Johnson, bývalá riaditeľka texaskej potratovej kliniky

College Station, Texas, 19. augusta (HSP /LifeSiteNews.com)

 

Už sa na to nemohla pozerať

Bývalá riaditeľka kliniky Plánovaného rodičovstva sa stále snaží získať nových potratových pracovníkov, ale teraz, namiesto toho, aby ich hľadala v potratovom priemysle, ich hľadá mimo neho.

Reklama

 

Spustila novú službu

Reklama

Abby Johnson, bývalá riaditeľka texaskej potratovej kliniky, spustila novú službu And Then There Were None (A neostal ani jeden), live internetový webcast, ktorý za jednu noc po jeho spustení navštívilo skoro 6 500 ľudí.

Táto nezisková organizácia dúfa, že zasiahne odhadovaných 9-tisíc pracovníkov na potratových klinikách v Spojených štátoch a povzbudí ich, aby tento priemysel opustili a poskytne im prostriedky, ktoré im pomôžu v ich rozhodnutí.

 

Poskytnú emočnú podporu

Nová organizácia poskytne emočnú podporu pracovníkom zdeseným z toho, čoho sú svedkami; právnu pomoc tým, ktorí sú zastrašovaní, aby mlčali o potratovom priemysle; duchovné sprevádzanie členmi ich vlastnej cirkvi a finančnú pomoc pri hľadaní novej práce.

Reklama

Mottom tejto služby je: „Ak nebudú žiadni ďalší pracovníci na potratových klinikách, nebudú žiadne ďalšie potratové kliniky a nebude viac potratov. Začína to pracovníkmi.”

„Nechceme, aby ani peniaze neboli dôvodom, prečo niekto cíti potrebu ostať vnútri potratového priemyslu,” povedala Abby Johnson. „Táto práca je zlo a oni toto zlo vo svojom vnútri cítia každý deň, keď idú do práce.”

 

Potratové kliniky ponúkajú mimoriadne vysoké platy. Neodchádza sa ľahko

Johnson, zamestnankyňa roka v organizácii Plánované rodičovstvo v roku 2008, povedala, že nájdenie novej práce, ktorá vynahradí vysoké platy poskytované potratovými klinikami, môže byť ťažké. Potom, ako sa jeden riaditeľ potratovej kliniky dozvedel, že niektorí zamestnanci chcú podať výpoveď, povedal: „Dobre, veľa zdaru pri hľadaní novej práce. Pretože ste pracovali v potratovom priemysle, nikto vás nebude chcieť.”   

Reklama

Tieto slová, aj keď mali zastrašiť, majú v sebe veľa pravdy. Dvaja bývalí potratoví pracovníci povedali, že majú čo robiť, aby sa vyrovnali so svojimi starými platmi, ale nikdy by už nemysleli na návrat späť.

Sarah, bývalá pracovníčka na potratovej klinike, ktorá sa zúčastnila vysielania, povedala, že jej trvalo osemnásť mesiacov, kým z tohto priemyslu odišla.

Aj keď táto služba má byť ešte len spustená, Johnson povedala, že už má sedemnásť pracovníkov potratových kliník, ktorí chceli opustiť potratový priemysel a hovorila s nimi o otázkach života.

 

Potraty pod pojmom plánované rodičovstvo podávajú ako modernú metódu na  pomoc najmä chudobným

Ďalšia bývalá pracovníčka na potratovej klinike, Annette, povedala, že sa dostala k potratom, pretože „chcela pomáhať v neziskovej organizácii, zvlášť mladým v latinsko-americkej komunite”. Prvýkrát sa dozvedela o Plánovanom rodičovstve cez program, ktorý bol (vytvorený) špeciálne pre túto komunitu.

Povedali jej, že pracovníci kliník mali zasahovať pri záležitostiach ohľadom materstva, adopcie alebo potratov pre budúce matky za rovnakých podmienok, ale zistila, že pracovníci sa len snažili nanucovať svojim klientom potraty. Svoju skúsenosť oľutovala. „Tie mladé dievčatá, ktoré som viedla na kliniku, skutočne nevedeli, čo sa tu deje.”

Potom ako si vypočula svedectvo Abby Johnson na jednom podujatí, stretla sa s ňou v zákulisí. „Na druhý deň, v pondelok o 9:00, som vošla do kancelárie svojho šéfa a dala výpoveď.”

„Koniec koncov potraty zraňujú ženy, rodiny a dokonca aj pracovníkov,” povedala.

 

Reklama

Kniha “Neplánované” sa predáva aj u nás

And Then There Were None momentálne pracuje na dvojstranovom letáčiku pre pouličných pracovníkov, ktorý bude rozdávaný pracovníkom kliník. K dispozícii by mal byť o niekoľko týždňov. Vo svojej knihe Unplanned (Neplánované) opisuje, ako prolife pracovníci zmenili jej život a dúfa, že vynesú mnohých ďalších z temnoty kultúry smrti.

 

Národný riaditeľ Forty Days for Life spomína na jeho stretnutie s Abby

David Bereit, národný riaditeľ Forty Days for Life (Štyridsať dní pre život) a člen dozornej rady, ktorý pracoval ako konferenciér programu, spomína ako stretol Abby, keď sa modlila pred jej potratovým pracoviskom.

Reklama

„Abby bola niekto, za koho som sa menovite modlil,” povedal Bereit. „Sotva by som pred rokmi, keď sa Abby modlila pred svojim potratovým pracoviskom, veril, že budem v rade služby, ktorú ona spustí.”

Jenny Stone, ktorá pracuje pre Live Action a je operačnou riaditeľkou programu And Then There Were None, povedala, že ju služba zaujala, pretože „je nová, unikátna a predstavuje životodárny aspekt pro-life hnutia.”

Sarah súhlasila. „Ktokoľvek je pouličným pracovníkom, nech to robí ďalej,“ povedala. „Možno hneď nevnímate žiadnu odmenu, ale  význam vašej práce, vaša prítomnosť a zodpovednosť je obrovská.”

Johnson, matka tri a pol týždňového bábätka, povedala, že dúfa, že cez vzdelanie a modlitby príde deň, keď nikto nebude chcieť pracovať v priemysle, ktorý zarába peniaze na najhoršom druhu paródie.

„Potrat sa stane v našom živote nemysliteľným,” povedala

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali