BVS mení od októbra ceny vodného a stočného

❚❚

Bratislava 30. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:Pixabay)

 

Od 1. októbra budú pre odberateľov Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) platiť nové ceny vodného a stočného, ktoré určil Úrad pre reguláciu sieťových odvetví. Nová cena za vodné bude vo výške 1,5103 eura/m3 s DPH a cena za odvádzanie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou vo výške 1,4725 eura/m3 s DPH. TASR o tom informoval vedúci odboru marketingu a komunikácie BVS Matúš Stračiak

voda batéria
Ilustračné foto

“Pre priemernú trojčlennú rodinu bude táto zmena predstavovať zvýšenie o približne 1,60 eura mesačne,” priblížil. Upozornil, že ceny vodného a stočného sa do roku 2020 menili minimálne, tento fakt sa však odzrkadlil na údržbe vodárenskej infraštruktúry, čoho dôsledkom boli časté havárie a poruchy. “K systematickej obnove zastaranej infraštruktúry sú potrebné veľké investície, ktoré by aspoň čiastočne mohli pokryť nové ceny vodného a stočného,” povedal Stračiak.

.

V súvislosti so zmenou cien vodného a stočného vyzve BVS svojich zákazníkov, aby v termíne od 1. 10. do 9. 10. 2024 nahlásili aktuálny stav vodomeru na svojich odberných miestach. V prípade nenahlásenia stavu vodomeru v uvedenom termíne bude na výpočet spotreby automaticky použitý odhad na základe historickej spotreby daného odberného miesta. Za nahlásenie stavu vodomeru v bytových domoch spravovaných správcovskou spoločnosťou zodpovedá príslušný správca.

“Je to mimoriadny odpočet, súvisiaci so zmenou ceny vodného a stočného, nenahrádza riadny, periodický odpočet spojený s vyúčtovaním spotreby pre dané odberné miesto,” dodal Stračiak.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:22

Kremeľ v pondelok odsúdil zabitie lídra libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri minulotýždňovom útoku Izraela. Podľa hovorcu Kremľa to vedie k destabilizácii na Blízkom východe.

13:20

Dánsko sa v pondelok na Súdnom dvore Európskej únie (SDEÚ) zodpovedá z obvinení, podľa ktorých politika búrania prevažne menšinových štvrtí s cieľom podpory integrácie prispieva k rasovej diskriminácii.

13:12

Zavedenie osobitného odvodu pre energetické firmy nebude na návrh Ministerstva hospodárstva (MH) SR súčasťou konsolidačných opatrení. Toto rozhodnutie však bude musieť byť na základe požiadavky Ministerstva financií (MF) SR kompenzované dodatočnou úpravou sadzby dane z príjmu právnických osôb a zmenami pri vyplácaní dividend zo sektora energetiky. Informoval o tom v pondelok rezort hospodárstva.

13:11

Prifázovaním turbíny k elektrizačnej sústave sa v piatok (27. 9.) skončila generálna odstávka 2. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. Najväčší výrobca elektriny na Slovensku tak zrealizoval všetky generálne odstávky piatich jadrových blokov, troch v Mochovciach a dvoch v Jaslovských Bohuniciach, naplánovaných na rok 2024, informovali Slovenské elektrárne (SE).

13:10

Libanonské hnutie Hizballáh v pondelok pokračovalo v raketových útokoch na sever Izraela. Uviedla to izraelská armáda (IDF).

13:09

Na vojenskej leteckej základni v maďarskej Pápe sa v pondelok začne medzinárodné bojové cvičenie vrtuľníkov za účasti vojakov piatich krajín, vrátane Slovenska. Vyplýva to z vyhlásenia maďarského ministra obrany Kristófa Szalayho-Bobrovniczkého zverejneného agentúrou MTI.

13:08

Zástupca zosnulého vodcu libanonského hnutia Hizballáh Naím Kásim v pondelok uviedol, že hnutie si čo najskôr vyberie nového lídra. Deklaroval tiež, že Hizballáh napriek stratám neprestane v boji proti Izraelu.

13:06

Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) informovalo, že v pondelok v noci pri izraelskom útoku v blízkosti hraničného priechodu medzi Sýriou a Libanonom utrpelo zranenia sedem proiránskych bojovníkov.

12:38

Novým predsedom Šachového zväzu Nitrianskeho kraja (ŠZNK) sa stal Alexander Riabov. Rozhodli o tom delegáti 20 športových klubov na Konferencii ŠZNK, ktorá sa konala 28. septembra v Nových Zámkoch.

12:37

Ruské sily údajne obsadili dedinu Nelipivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Oznámilo to v pondelok podľa agentúry Interfax ruské ministerstvo obrany.

12:36

Trinásť ľudí vrátane šiestich detí zomrelo na juhozápade Guiney pri nehode minibusu, ktorý sa zrútil do rieky. Oznámili to v noci na pondelok miestne úrady.

12:34

Polícia v Berlíne v pondelok vykonala raziu v bytoch piatich propalestínskych aktivistov. Jeden z nich údajne hodil stojan na mikrofón na miestneho politika.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke nosorožec indický (Rhinoceros unicornis) s mláďaťom v prírodnej rezervácii Pobitora

Autor: TASR/AP-Anupam Nath

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali