Budúci týždeň sa má začať proces s falošným plastickým chirurgom

❚❚

Bratislava 5. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

 

Na Mestskom súde Bratislava I sa má v utorok (8. 10.) začať proces s falošným plastickým chirurgom Yassinom G., ktorý mal v súkromnom zariadení Adelais Clinique vykonávať plastické operácie bez potrebného povolenia. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní zverejnenom na webe Ministerstva spravodlivosti SR

Yassine Ghazi Abou Ghoneim
Na snímke Yassine Ghazi Abou Ghoneim

Proces s Yassinom G. sa mal pôvodne začať ešte v marci, dozorujúci prokurátor však súdu navrhol termín zrušiť z dôvodu, že v marci boli na lekára podané ďalšie dve obžaloby za obdobné skutky a boli splnené podmienky na vykonanie spoločného konania.

.

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, mali podľa Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) poškodené zdravie. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

BSK v roku 2016 zastavil činnosť súkromného zariadenia Adelais Clinique, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť mala. Voči klinike vtedy začal aj správne konanie. BSK taktiež odstúpil polícii prípady viacerých nespokojných pacientov.

.

V minulosti už falošného chirurga odsúdili vo Viedni za podvodné praktiky. Po odchode zo Slovenska pôsobil v zdravotníckom zariadení vo Viedni bez získania potrebnej registrácie.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:12

Investície a projekty v oblasti vodíka s nízkymi emisiami rastú, ale na urýchlenie zavádzania sú potrebné politiky na stimuláciu dopytu v kľúčových odvetviach, ako je ťažký priemysel, rafinácia a diaľková doprava. Upozornila na to vo svojej výročnej správe Global Hydrogen Review 2024 medzinárodná energetická agentúra (IEA). Dodala, že na zelený vodík chýbajú odberatelia. Na Slovensku sa v súčasnosti rozbieha viacero vodíkových projektov.

12:11

Projekt výstavby batériovej továrne v Šuranoch v okrese Nové Zámky neohrozí existujúci automobilový priemysel na Slovensku. Naopak, prispeje k jeho posilneniu prostredníctvom adaptácie na nové technológie a podpory inovácií. Investor projektu, spoločnosť GIB EnergyX Slovakia, to uviedla v reakcii na piatkovú (4. 10.) tlačovú konferenciu opozičného KDH.

12:10

Ceny ropy ukončili tento týždeň rastom, pričom cena Brentu prekročila 78 USD za barel (159 litrov). Navyše, za celý týždeň zaznamenali najprudší rast za takmer dva roky. Dôvodom je najnovšia eskalácia konfliktu na Blízkom východe, ktorá hrozí rozšírením vojny do celého regiónu. Ten je pritom kľúčovým producentom a vývozcom ropy.

12:10

Rovnaký počet mužov a žien na manažérskych pozíciách pozitívne vníma viac ako 45 % Slovákov. Za dobré považuje vyše 49 % respondentov aj vyrovnaný podiel mužov a žien v platenej práci. Vyplýva to z údajov Európskej sociálnej sondy (ESS ERIC), ktoré zverejnilo Centrum spoločenských a psychologických vied Slovenskej akadémie vied (SAV).

12:09

Žiadne z prijatých opatrení v rámci konsolidačného balíčka sa nezameriava na redukciu šedej ekonomiky na Slovensku. Transakčná daň práve naopak vysoko pravdepodobne zvýši objem hotovostných operácií a prinesie tak ďalší rast šedej ekonomiky na našom území. Upozornila na to daňová odborníčka a partnerka poradenskej spoločnosti Grant Thornton Silvia Hallová.

12:08

Rozdiel v bezpečnosti online platieb nie je v tom, či ide o mobily, počítače alebo hodinky, ale v operačnom systéme a certifikátoch. Pre TASR to uviedol vedúci bezpečnostný inžinier Check Point Software Technologies Slovakia Tomáš Vobruba.

09:58

Izrael neposkytol Američanom žiadne záruky, že sa vzdal myšlienky úderov na iránske jadrové zariadenia.

Vysokopostavený predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí povedal pre CNN. „Dúfame a očakávame, že uvidíme určitú múdrosť, ako aj silu, ale ako viete, žiadne záruky,“ povedal úradník.

Predtým médiá napísali, že Izrael chce v reakcii na raketový útok Iránu zaútočiť na jeho jadrové zariadenia. Spojené štáty sú však proti tomu.

Američania tiež predpokladajú, že v deň výročia invázie Hamasu 7. októbra Izrael neplánuje silové akcie.

„Myslím si, že v istom zmysle by sa radi vyhli siedmemu dňu, takže podľa môjho odhadu, ak sa niečo udeje, bude to pravdepodobne pred alebo po ňom,“ povedal úradník.

09:41

Pri izraelskom útoku v palestínskom tábore neďaleko libanonského mesta Tripolis zahynul v sobotu jeden z veliteľov ozbrojeného krídla hnutia Hamas spolu so svojou rodinou, oznámilo palestínske militantné hnutie.

09:09

Spojené štáty poskytnú humanitárnu pomoc vo výške takmer 157 miliónov dolárov (143 miliónov eur) na podporu obyvateľov zasiahnutých konfliktom v Libanone a regióne, oznámil v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali