Britské rodiny sa sťahujú do Ruska, pretože nechcú žiť v podmienkach “waukizmu”

❚❚

Moskva 11. septembra 2024 (HSP/dailymail/Foto:TASR/AP-Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin)

 

Len v Edinburghu do desiatich dní od Putinovho dekrétu o podpore ľudí, ktorí vyznávajú tradičné hodnoty, prejavilo záujem o presťahovanie do Ruska už 17 ľudí, píšu Will Stewart a Olivia Christie pre Daily Mail. Do Moskvy sa už presťahovali páry s deťmi z USA a Kanady

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin

Briti reagovali na ponuku Vladimira Putina, aby unikli „prebudenému“ Západu a presťahovali sa do Ruska v záujme tradičných hodnôt, informovali miestne médiá.

.

Najmenej 17 ľudí kontaktovalo ruských diplomatov v Británii, aby si zistili podrobnosti o vydávaní Putinom sľúbených zrýchlených povolení na pobyt, uviedla Moskva.

Putin už v minulosti zmenil imigračné zákony, aby prilákal ľudí zo Západu do svojej diktatúry, píše Daily Mail.

.

Deklarovaným cieľom je údajne zachrániť ich pred „deštruktívnymi neoliberálnymi ideologickými postojmi Západu“.

Samotný Putin je presvedčený, že ponúka „humanitárnu pomoc“ ľuďom, ktorí „zdieľajú tradičné ruské duchovné a morálne hodnoty“.
Podľa kremeľskej publikácie Mash všetkých 17 ľudí podalo žiadosť prostredníctvom ruského generálneho konzulátu v Edinburghu do desať dní od Putinovho oznámenia.

Samostatný údaj za ruské veľvyslanectvo v Londýne zatiaľ nebol zverejnený.

„Západ akoby len čakal na takýto dokument – len za prvých 10 dní sa k nám chcelo presťahovať 17 občanov z do hmly zabaleného Albionu,“ uviedol Kremľu lojálny televízny kanál Tsargrad. – „Unavení z liberálnej ‚propagandy‘ – tak vysvetľovali svoje rozhodnutie všetci, ktorí sa obrátili na ruskú diplomatickú misiu.“

Putin zrušil imigračné kvóty a jazykové skúšky pre konzervatívcov, ktorí žiadajú o azyl v Rusku.

.

Nie je však jasné, či muži, ktorí sa presťahujú do Ruska, budú musieť bojovať na Ukrajine v Putinovej armáde.

Prvými Američanmi, ktorí vstúpili do Ruska podľa nového systému, boli Američania Leo Lionel a Chantel Felice Haerovci spolu so svojimi deťmi vo veku 16, 14 a 11 rokov.

„Osobne sa chcem poďakovať prezidentovi Putinovi za to, že v súčasnom globálnom prostredí urobil z Ruska také úžasné miesto pre rodiny,“ povedal. – Túto príležitosť mienime využiť pre dobro našej rodiny. Cítim sa ako v bezpečnej arche, a to je veľmi dôležité. Veľmi vám ďakujem.“

„Chcem len povedať, že som veľmi poctená,“ dodala jeho manželka. – Cítim sa, akoby som sa práve vydala do Ruska a teraz horím túžbou budovať budúcnosť so svojou rodinou.”

Ruská ministerka vnútra generálmajorka Irina Volková povedala: „Túžba presťahovať sa do Ruska na trvalý pobyt vznikla na pozadí zrušenia tradičných morálnych a rodinných hodnôt v americkej spoločnosti, ako aj nízkej úrovne vzdelania.“

.

Ďalší pár, Kanaďan Arend Finstra s manželkou, opustil kanadskú provinciu Ontario a presťahoval sa do Ruska so svojimi ôsmimi deťmi.

„Ani my, ani naše deti sme sa tam necítili bezpečne – nebola tam žiadna istota ohľadom budúcnosti,“ povedal.

– Je tam veľa ľavicovej ideológie, LGBT, transgender – a jednoducho veľa vecí, s ktorými nesúhlasíme a ktoré sa tam teraz vyučujú. Chceli sme od toho ujsť kvôli našim deťom. Ale boli tu aj ekonomické dôvody: zdalo sa nám, že tu sú lepšie možnosti pre poľnohospodárstvo. Rozhodli sme sa, že Rusko bude najlepšie.

Proputinovská poslankyňa Maria Butina povedala Rusom, že na Západe je “liberálna diktatúra”.

„Je dôležité zdôrazniť, že obyvatelia týchto krajín nie sú našimi nepriateľmi, ale sú to ich vlády, ktoré sa zbláznili, pomiatli, ktoré zavádzajú takúto politiku,“ povedala. –

„Dochádza to až tak ďaleko (napríklad v Nemecku, kde juvenilná justícia funguje veľmi ‚dobre‘), že ak vaše dieťa príde do školy a povie, že nezdieľa všetky tieto zväzky osôb rovnakého pohlavia, odoberú vám ho a dajú na prevýchovu.“

Povedala, že mnohí ľudia zo Západu by radi „spojili svoju budúcnosť s Ruskom práve preto, že máme možnosť slobody a tradičného spôsobu života“.

„A nemusia to byť nevyhnutne poľnohospodári, mnohí z nich sú akademici, učitelia, lekári, vychovávatelia – kvalifikovaný personál, ktorý sa rozhoduje predať všetko, prísť do Ruska práve preto, že má dostatočnú úroveň intelektuálneho rozvoja, vzdelania a duchovného rozvoja, aby pochopil, že ak zostane vo svojej krajine, môže stratiť svoje deti, stratiť svoju rodinu,“ dodala.

Päťdesiatpäťročná Butinová bola predtým uväznená v americkom väzení na základe obvinení zo špionáže a práce pre cudziu vládu.

V júli 2018 ju zatkli v USA a odsúdili na 18 mesiacov väzenia. V súčasnosti je poslankyňou za proputinovskú stranu Jednotné Rusko.

.

Priznala sa len k jednému bodu obžaloby – pôsobeniu ako zahraničný agent. Butina bola uznaná vinnou z pokusu o infiltráciu konzervatívnych skupín v USA vrátane Národnej asociácie držiteľov zbraní.

V októbri 2019 bola deportovaná do Ruska po tom, ako jej bol trest za dobré správanie zmiernený.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:39

Lídri nemeckých konzervatívcov sa dohodli v utorok na nominácii predsedu Kresťanskodemokratickej únie Nemecka (CDU) Friedricha Merza na post spolkového kancelára v budúcoročných voľbách. Oznámil to bavorský premiér Markus Söder a líder tamojšej Kresťansko-sociálnej únie (CSU).

13:38

Česko už má z hľadiska zrážok to najhoršie za sebou, povodňová situácia tam však bude pretrvávať ešte niekoľko dní. Po utorkovom zasadnutí Ústrednej povodňovej komisie to povedal český minister životného prostredia Petr Hladík. Morava na hranice so SR podľa neho dotečie v priebehu utorka.

13:37

Švédsko ako najnovší člen NATO plánuje zvýšiť svoje výdavky na obranu o 1,3 miliardy dolárov v štátnom rozpočte na rok 2025. Podľa utorkového vyhlásenia ministra obrany Pala Jonsona celková suma dosiahne približne 13,5 miliardy dolárov.

13:37

Spoločnosť Meta sa sama diskreditovala, keď zakázala niektorým ruským štátnym médiám prístup na svoje platformy. Vyhlásil to v utorok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov s tým, že tento krok skomplikoval vyhliadky na normalizáciu vzťahov Ruska a Mety.

13:36

Ruská novinárka Marija Ponomarenková, ktorá si odpykáva šesťročný väzenský trest za vyjadrenie nesúhlasu s vojnou na Ukrajine, začala hladovku. V utorok to uviedli jej podporovatelia.

13:35

Dvadsaťšesťročného muža obvinili z toho, že kušou v júli zavraždil manželku a dve dcéry športového komentátora stanice BBC Johna Hunta. Oznámila to v utorok britská polícia.

13:35

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová po oznámení zloženia novej exekutívy EÚ, novinárom pripomenula, že sa jej v nej podarilo zlepšiť zastúpenie žien. V navrhnutej eurokomisii bude 11 žien.

13:33

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová oznámila v utorok v Štrasburgu návrh zloženia novej exekutívy Európskej únie aj s portfóliami a pridelenou pracovnou agendou pre jednotlivých eurokomisárov.

13:28

Čínska armáda oznámila, že sledovala americké lietadlo, ktoré prelietalo v utorok nad Taiwanským prielivom. Zároveň prisľúbila, že bude “rázne brániť národnú suverenitu”.

13:27

Ozónová vrstva Zeme je “na ceste k dlhodobej obnove” aj napriek ničivej erupcii v južnom Pacifiku. V utorok o tom informovala Svetová meteorologická organizácia (WMO).

13:26

Na najmenej päť stúpol v utorok počet obetí na životoch v dôsledku rozsiahlych povodní v Rakúsku. V spolkovej krajine Dolné Rakúsko zahynula 81-ročná žena z okresu Tulln.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke labutia rodina sleduje nedeľných chodcov pri jazere Baldeney v nemeckom Essene

Autor: TASR/AP-Martin Meissner

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali