Blaha vyzýva na rýchle odvolanie Juraja Krúpu z postu predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť. Ten promptne zareagoval – ďalšími urážkami

❚❚

Bratislava 14. decembra 2021 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Foto:Facebook)

 

Podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha v pondelok večer v reakcii na kontroverzné vyjadrenia poslanca Juraja Krúpu z OĽaNO o Ruskej federácii a prezidentovi Putinovi, odkázal vládnej koalícii, že takýto politik by nemal zastávať funkciu šéfa parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť.

Na snímke Ľuboš Blaha

O tom, že bývalý mimovládkar a blízky spolupracovník súčasného ministra obrany Jaroslava Naďa, Krúpa nazval Vladimira Putina “zločincom a mafiánom” sme včera informovali v tomto článku.

.

Opozičný poslanec Blaha v tejto súvislosti posiela tvrdý odkaz koaličným lídrom Igorovi Matovičovi, Borisovi Kollárovi i Richardovi Sulíkovi: “Vyzývam vládnu koalíciu k okamžitému odvolaniu Juraja Krúpa z postu predsedu Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť!” Uviedol na sociálnej sieti podpredseda Smeru-SD.

Pripomenul, že Krúpa z OĽaNO vo svojom vyhlásení označil prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina za “zločinca” a “mafiána”. Rusko prirovnal k Islamskému štátu a somálskym pirátom. “Jeho slovník zvádza k podozreniu, že mal v sebe fľašu borovičky – takto sa predseda výboru nemôže vyjadrovať o bratskom ruskom národe a jeho prezidentovi. To je cez všetky čiary.”

.

“Rád by som sa opýtal predsedu NR SR Borisa Kollára, či mu nevadí, že sa takto nehanebne vyjadruje predseda výboru o Ruskej federácii a najvýznamnejších svetových štátnikoch. To, že sa Krúpa vyhráža Ruskej federácii nejakými strašnými sankciami, pričom – ako sám uznáva – takéto sankcie by ublížili Európe, to je skôr na smiech. Bzukot otravného komára.”

Ľuboš Blaha dodáva, že Krúpa pripomína vtip o komárovi, ktorý má intímny vzťah s kravou, ktorá o tom pochopiteľne ani netuší. “Letí okolo včela a poštipne kravu. Tá bolesťou zamučí a komár kričí – vydrž, bejby! Jednoducho – Krúpa. Ale predsa len – takto oplzlo nadávať ruskému národu, ktorému vďačíme za oslobodenie v druhej svetovej vojne? A keď už by sme nešli až tak ďaleko do histórie – tak nech si Krúpa spomenie aspoň na jar tohto roku,” odkazuje Blaha.

Spomenul to, ako stranícky šéf Krúpu expremiér Matovič s veľkou fanfárou priviezol ruskú vakcínu Sputnik. “Rusko nezištne pomohlo a na oplátku dostalo akurát hejt z bratislavskej kaviarne. Čo hovorí Matovič na slová svojho poslanca? Na tú primitívnu zlobu, ktorá z úst predsedu výboru pôsobí nielen hlúpo a bezočivo, ale aj absolútne urážlivo vo vzťahu k medzinárodnému partnerovi.”

“Keď už chce Krúpa niekoho prirovnávať k Islamskému štátu, nech sa radšej zamyslí nad svojimi milovanými Američanmi – New York Times v týchto dňoch odhalil, že americké jednotky v roku 2019 Sýrii vraždili ženy a malé deti. V Iraku kvôli americkej agresii zomrelo vyše milióna ľudí, Američania spustošili Afganistan, Líbyu a aj naše bratské Srbsko. To všetko za posledné štvrťstoročie. To Krúpovi nepripomína somálskych pirátov?”

Pre porovnanie uviedol, že Rusko neposiela armádu na druhú stranu sveta, aby tam v mene ľudských práv pustošilo suverénne krajiny; Rusko nemá na svedomí milióny obetí svojich vojen. “Rusko vojny nezačína, Rusko prináša mier.”

.

“Mimochodom, prednedávnom bol v Moskve aj Sulík a vyhlasoval, aký je pre nás Rusko dôležitý obchodný partner. Ani jemu nevadí, čo trepe Krúpa? A ako uráža Rusov? Slovensko potrebuje ruskú ropu a plyn. Hrozí energetická kríza a tu nejaký pomätenec z OĽaNO vykrikuje o Rusoch, že sú zločinci. On sa zbláznil?”

Blaha na sociálnej sieti smerom do vládnej koalície odkázal: “Vážení páni z koalície, osobitne Boris Kollár, ktorý sa vždy oháňal dobrými vzťahmi s Ruskom či Igor Matovič, ktorému Rusi pomohli so Sputnikom – to vážne chcete ponechať Krúpu po týchto nenávistných výrokoch na poste predsedu výboru? Všetci vieme, že Krúpa musí ísť zo svojho postu dole. A okamžite. Matovič má konečne dôvod, aby Naďovi ukázal, kto je pán v OĽaNO. Krúpa je Naďova podržtaška – tak čo, Igor, nájdeš odvahu postaviť sa americkým agentom vo svojej vlastnej strane?”

 

Krúpa: Putinovi sa ospravedlňujem. A pridal ďalšie urážky

O tom, že poslanec Krupa sa tak ľahko nevzdáva, nás presvedčil aj svojim ďalším vyjadrením nie len na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina, ale obul sa aj do Ľuboša Blahu.

Juraj Krúpa
Na snímke poslanec Juraj Krúpa (OĽANO)

“Dovoľujem si vysloviť ospravedlnenie Vladimírovi Putinovi za nepresnosti, ktoré som uviedol vo svojom statuse na jeho adresu, keď som ho zaradil do spoločnosti teroristov z Islamského štátu a  somálskych pirátov. Zabudol som do tejto “mierotvornej” partičky pridať totiž  šialencov z Boko Haram,  Al Kaidy, alebo na starorímskych travičov. A táto partička sa musí cítiť skutočne dotknutá,” vyslovil sa Krupa.

.

Zaradenie starorímskych travičov do skupiny okolo Vladimira Putina zdôvodňuje “zbabranými” otravami Litvinenka, Skripaľa a jeho dcéry a tiež Navaľného. Aj ostatné skupiny zločincov sa podľa neho museli cítiť dotknuté, keď ich včera nespomenul. Svoju chybu teda dnes opravil.

“Ako veľmi musia profesionálne trpieť, keď oni dokázali vyhodiť do vzduchu celú školu aj s deťmi a Vladimírovi agenti iba české Vrbětice a sklad zbraní v Bulharsku? A navyše to poondiali tak, že ich mená dnes pozná celý svet? Ako sa musia cítiť blázni z Al Kaidy, ktorí dokázali zavraždiť trebárs 60 detí v  školskom autobuse  v Afganistane? Veď to je porovnateľný úspech so zostrelením lietadla malajzijských aerolínií nad Donbasom, ktoré majú na svedomí teroristi Vladimíra Vladimíroviča a zavraždili pri tom 198 ľudí. Deti nevynímajúc. Takže sľubujem, že v budúcnosti už budem podstatne presnejší,” zastrája sa Krúpa.

Aby sa nemohlo povedať, že svojim prejavom pourážal málo ľudí, tak sa pustil aj do svojho parlamentného kolegu Ľuboša Blahu.

A keď čítam status poslanca Blahu, v ktorom ma prudko napáda za moje výhrady voči Putinovi, sľubujem, že pri najbližšej príležitosti budem kontaktovať ministra zdravotníctva a tvrdo mu vytknem nedostatočnú lekársku starostlivosť o človeka, ktorý ju naozaj urgentne potrebuje,” uzavrel svoj skvostný prejav hodný koaličného poslanca slovenského parlamentu Juraj Krúpa z hnutia OĽANO.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:18

V 5. kole Tipos SBL vyhrali basketbalisti MBK Baník Handlová nad tímom Nitra Blue Wings 76:66.

20:13

Tisíce demonštrantov sa v sobotu vydali do ulíc viacerých veľkých miest po celom svete, aby pred blížiacim sa prvým výročím začiatku vojny v Pásme Gazy žiadali ukončenie konfliktu.

20:03

Spišskí Rytieri zdolali v 5. kole Tipos SBL basketbalistov Slávie SPU Nitra 122:101.

19:49

Tisíce demonštrantov s maďarskými vlajkami sa v sobotu zhromaždili pred sídlom štátnej mediálnej spoločnosti MTVA v Budapešti a vyzývali na ukončenie podľa ich slov propagandistickej mašinérie vlády premiéra Viktora Orbána v médiách. Od vlády požadovali nezávislé verejnoprávne médiá.

19:41

Volejbalisti VK Slávia SPU Nitra zdolali v 1. kole Niké extraligy TJ Slávia Svidník 3:0.

19:40

Vo 4. kole Tipos extraligy prehrali basketbalistky UMB Banská Bystrica s bratislavským Slovanom 75:84.

19:03

Americký prezident Joe Biden v piatok telefonicky zablahoželal Claudii Sheinbaumovej k jej nástupu do funkcie mexickej prezidentky.

19:01

Európske akciové trhy ukončili slabý týždeň miernym oživením. V piatok (4. 10.) podporila náladu investorov pozitívna správa z amerického trhu práce, ktorá ukázala, že ekonomika USA zostáva odolná.

18:59

Ruská armáda si v sobotu omylom zostrelila svoje vlastné bojové lietadlo Suchoj Su-25, tvrdí ukrajinské letectvo.

18:57

Odchádzajúci generálny tajomník medzinárodnej policajnej organizácie Interpol Jürgen Stock varoval pred operáciami medzinárodných gangov. Podľa jeho slov hrozí, že svet prehrá boj proti nadnárodnému organizovanému zločinu.

18:56

Maďarsko úspešne ukončilo evakuačnú operáciu s pomocou “svojich slovenských priateľov”, uviedol v sobotu popoludní tamojší minister zahraničných vecí Peter Szijjártó.

18:54

Izraelská armáda nevylúčila, že v predvečer výročia útoku Hamasu 7. októbra podnikne „významný a vážny“ úder proti Iránu.

Píše o tom denník Guardian.

Armáda nevylučuje ani aktiváciu na iných frontoch. IDF tak nariadila palestínskym občanom v niektorých oblastiach pásma Gazy, kde sa nachádzajú veľké tábory vnútorne vysídlených osôb, aby sa evakuovali, pričom uviedla, že Izraelské obranné sily plánujú proti tam operujúcemu Hamasu zakročiť „s veľkou silou“.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Zdeno Drdol

Erik Majercak

René Pavlík

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali