Blaha odkazuje progresívcom: “Kričíte, vraj útočíme na kultúru. V skutočnosti vám len Martina prekazila tučné kšefty”

❚❚

Bratislava 21. septembra 2024 (HSP/Facebook/Foto:Telegram)

 

Poslanec europarlamentu a podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha vyjyadril podporu vedeniu Ministerstva kultúry SR v ich snahe odstrihnúť od dotačných schém mnohé zbytočné progresívne mimovládky

Na snímke zľava Martina Šimkovičová, Rudolf Huliak, Ľuboš Blaha a Lukáš Machala

Blaha v piatok na sieti Telegram informoval o stretnutí s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou i tajomníkom služobného úradu Lukášom Machalom (obaja nominanti SNS) a pochválil ich za doterajšiu činnosť. “Hovorím Martine Šimkovičovej a Lukášovi Machalovi, že im závidím, koľko sa im slniečkari venujú – niet lepšieho vyznamenania. Robia to skvele,” píše poslanec EP.

.

“A je výborné, že PS-kári chodia do ulíc. Aspoň furt nesedia doma a nečumia do mobilov. Čerstvý vzduch je dobrý pre zdravie, odporúča 9 z 10 pediatrov. My sa dobre bavíme.  A nie, nebojte, PS-kári nečítajú knihy. Príliš veľa slov. Oni radšej statusy. Aj to je too much. Radšej tweety. Jediná kniha, ktorú má doma Dorota Nvótová, je lexikon pervitínu. A Šimečka má doma akurát tak manuály na majdany priamo od CIA. Čo tí tárajú o knihách.”

Ľuboš Blaha okrem toho progresívcom odkázal: “Kričia, vraj útočíme na kultúru. V skutočnosti im len Martina prekazila kšefty. Tučné kšefty. Šimečkova família by mala okamžite vrátiť štátu 1,2 milióna. Keby nevyciciavali štát, dnes sme nemuseli konsolidovať. A nebyť Matoviča a Sulíka, v štátnej kaše nechýbajú obrovské miliardy. Jeden organizoval očkovacie lotérie, druhý vypil Dubaj. Ostal po nich fiškálny Armageddon. To im sa poďakujte…”

.

Ľudia podľa Blahu oprávnene žiadajú, aby politici opozície na čele so Šimečkom niesli zodpovednosť. “Ošklbali národ a teraz majú ešte tú drzosť zvolávať protesty. Nemôžeme sa s nimi baviť v rukavičkách. To máme spoločné s Martinou, Lukášom aj Rudom Huliakom. Nemaznáme sa s nimi. Hovorí sa – na hrubé vrece, hrubá záplata. Nad zlom nezvíťazíš tým, že mu budeš ustupovať. Sme pripravení sa mu postaviť. Tvrdo.”

“Darmo budú PS-kári manipulovať adolescentov z kaviarní. Pravdou je, že sa správajú ako liberálna mafia, ktorá roky okrádala daňových poplatníkov. A za to si zaslúžia trest. Srdečne vás pozdravujeme, slniečkari. Tu nás máte všetkých pokope – všetkých, čo tak veľmi nenávidíte. Držíme spolu a zachránime pred vami Slovensko,” doplnil podpredseda Smeru Blahu ku publikovanej spoločnej fotke so Šimkovičovou, Machalom a Huliakom.

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:46

Po celej Českej republike sa v sobotu o 8.00 h opäť otvorili volebné miestnosti a začal sa druhý deň krajských a senátnych volieb.

08:14

Na Srí Lanke sa v sobotu začali prvé prezidentské voľby od vypuknutia finančnej krízy v roku 2022. O post sa uchádza celkovo 38 kandidátov.

07:23

Japonská firma Icom v sobotu vyhlásila, že bezdrôtové zariadenia, ktoré explodovali počas útoku v Libanone nepatrili medzi jej produkty.

07:17

Libanonský minister zahraničných vecí Abdalláh Búhabíb varoval Bezpečnostnú radu OSN v New Yorku pred “veľkým výbuchom” v rámci stupňujúcich sa útokov medzi Izraelom a militantným proiránským hnutím Hizballáh pôsobiacom v Libanone.

07:14

Proiránske militantné hnutie Hizballáh v piatok potvrdilo, že izraelský útok v Bejrúte pripravil o život jeho vysokopostaveného veliteľa a jedného zo zakladajúcich členov Ibráhima Ákila.

07:14

Britský premiér Keir Starmer, ktorý bol v posledných dňoch terčom kritiky za to, že od roku 2019 dostal dary v celkovej výške viac ako 120.000 eur, v piatok oznámil, že už nebude prijímať dary v podobe oblečenia.

07:14

Západné vlády a ruská opozícia v exile by mali začať pripravovať prechod Ruska k demokracii po tom, ako prezident Vladimir Putin odíde z úradu, vyhlásil ruský opozičný politik Vladimir Kara-Murza v piatok, sedem týždňov po svojom prepustení zo sibírskej trestaneckej kolónie.

07:13

Hudobná knižnica v Lipsku objavila vo svojom zbierkovom fonde partitúru doteraz neznámeho 12-minútového diela Wolfganga Amadea Mozarta. S odvolaním sa na tlačovú službu mestskej knižnice v Lipsku o tom informovala televízia CBS.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Pohľad na historickú časť Bratislavy

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali