Blaha: “Musíme zastaviť progresívnu mafiu”

❚❚

Bratislava 9. septembra 2024 (HSP/Facebook /Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Europoslanec Ľuboš Blaha (SMER-SSD) vo svojom nedeľňajšom príspevku reagoval na vystúpenie Márie Kolíkovej (SaS) v politickej relácii “V politike“ (TA3), v ktorej diskutovala s Borisom Suskom (SMER-SD): „Šimečkov klan zarábal státisíce od štátu a Kolíková to kryla – musíme zastaviť progresívnu mafiu!“

Mária Kolíková
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS)

Dotačná mafia

„Kolíkovej tečie do topánok. Bola ministerkou v čase, kedy Šimečkov rodinný klan dostával od jej rezortu tučné peniaze,“ píše europoslanec v úvode príspevku, ktorý zdieľala aj oficiálna stránka poslaneckého klubu SMER-SSD na sociálnej sieti Facebook.

.

Blaha pripomenul, že v diskusnej relácii V politike, exministerka Mária Kolíkova “habkala ako malá Dora v škole pred tabuľou“. „Minister Boris Susko jasne preukázal, že došlo k manipuláciám – a ona to kryla,“ uviedol.

Europoslanec ďalej pripomenul, že za čias, keď bola Kolíková ministerkou, sa dokonca svojvoľne menili komisie, ktoré rozhodujú o dotáciách – „Len aby Šimečkova matka mohla dostať peniaze od štátu,“ zdôvodnil.

.

„Je zjavné, že tu fungovala dotačná mafia a bohatli na tom slniečkarske mimovládky, vrátane Šimečkovho klanu,“ uviedol. Blaha práve to vidí ako dôvod, prečo hnala opozícia ľudí do ulíc – vláda SMER-u im prerušila toky peňazí. „Mafia sa mstila,“ dodal .

Lenže Kolíková v tom má zjavne takisto prsty, všimol si Blaha. „(Kolíková)Mohla vytvoriť transparentný elektronický systém výberu komisií, ale vždy je ľahšie, keď ministerka môže prideliť grant kamošom do slniečkarskej komisie – a šup, peniažky sa rinuli Šimečkovcom,“ zjednodušil proces pridelenia dotácií Blaha.

„ Oberali daňových poplatníkov o milióny. Šimečkova partnerka tam polonahá drncá po pódiu a štát za to posiela do domácnosti Michala Šimečku státisíce – toto Kolíková obhajuje!,“ rozhorčil sa europoslanec a dodal : „A ešte tam vrieska, aké je strašné, že sa odvoláva podpredseda NR SR(Michal Šimečka).“

 

Che Guevara

Blaha ďalej len “mimochodom“ pripomenul, že jeho z postu podpredsedu NR SR odvolávali tri týždne po nástupe do funkcie – len kvôli výzdobe kancelárie, vymenil totiž fotografiu prezidentky za portrét Che Guevaru. „ Nie kvôli tomu, že by som si od štátu manipulatívne prihrával milióny ako Šimečka. Ale kvôli tomu, že som dal Čaputovú do skrine,“ uviedol.

.

Doplnil, že vtedy žiadna Kolíková nekričala, že “post podpredsedu NR SR patrí Smeru“ a Blaha by nemal byť odvolávaný . „Pri Šimečkovi odrazu všetci vyplakávajú. To čo je za pokrytectvo?!,“ reaguje.

Pseudoškandál okolo licencie v počítači Tibora Gašpara, ktorá je evidovaná na jeho syna Pavla Gašpara, tým pádom jeho meno “svietilo“ na dokumente k odvolaniu Michala Šimečku europoslanec Blaha označil za “trapošiny“. „To je fakt úbohé. Aj ja som rodičom kedysi zariaďoval software do počítača – to akože všetko, čo napísal môj otec, som automaticky napísal ja?,“ poznamenal a doplnil, že v polovici rodín na Slovensku je to presne tak isto : „To, na koho meno je vedený software, je absolútne irelevantné – a z týchto útokov na Gašparovcov vyznieva opozícia úboho a trápne.“

 

Generál

Ďalej v príspevku pripomenul smrť generála Lučanského : „Najtrápnejšie je, ako sa Kolíková ani po rokoch nevie ospravedlniť za to, ako odporne reagovala v relácii “Pumpa“ na smrť generála Milana Lučanského.“ Aj po rokoch od jeho smrti v nedeľňajšej relácii “sedela ako bacharka z Mauthausenu“ a odvrkla, že “ľudia umierajú”, píše Blaha. „Ešte aj útočila na moderátora, že sa jej na Milana Lučanského vôbec pýta,“ dodal.

Pripomenul : „Strčili generála do väzby, hoci nič zlé nespravil. A tam sa akože potkol o papuču, sám si vylúpol oko a potom sa akože ležmo obesil – a Kolíková tam trepe, že “však ľudia umierajú”.“

.

„Generál Milan Lučanský porazil mafiu na Slovensku a strčil do basy masového vraha Mikuláša Černáka,“ zdôraznil Blaha.

„A dnes robí liberálna kaviareň z mafiána Černáka hrdinu a točí o ňom oslavné filmy a zo skutočného hrdinu – Milana Lučanského – chceli urobiť zločinca a zniesli ho zo sveta,“ dodal.

„Toto sú slniečkari. Toto je tá ich spravodlivosť. Kolíková by mohla byť ich maskotom. Cynická, arogantná, nenávistná – s krvavými očami….,“ uviedol.

„Nie, nesmieme sa s nimi maznať – páchali zlo a musia byť potrestaní… Príde čas,“ zakončil svoj príspevok europoslanec.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:10

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján prisľúbil, že svoju moc využije na to, aby zabezpečil, že mravnostná polícia nebude “obťažovať” ženy. Vyhlásil to pri príležitosti druhého výročia smrti 22-ročnej Kurdky Mahsy Amíníovej zadržanej mravnostnou políciou pre porušenie prísnych pravidiel pre obliekanie žien.

Včera 20:09

Umelci, medzi ktorými je aj španielsky režisér Pedro Almodóvar a francúzska herečka Juliette Binocheová, vyzvali Srbsko, aby ochránilo opozičného novinára, o ktorého vydanie sa usiluje Bielorusko.

Včera 20:07

Nový iránsky proreformný prezident Masúd Pezeškiján vyhlásil, že Irán by mohol viesť priame rozhovory so Spojenými štátmi, ak Washington “v praxi” preukáže, že nie je voči islamskej republike nepriateľský.

Včera 19:21

Iránsky prezident Masúd Pezeškiján povedal, že odkedy je vo funkcii, Irán určite Rusku žiadne bojové rakety nedodal.

Včera 19:19

Český prezident Petr Pavel a ďalší zástupcovia štátu, cirkvi a mesta Praha odomkli Korunnú komoru v Svätováclavskej kaplnke Katedrály svätého Víta, Václava a Vojtecha v Prahe a vyzdvihli z nej české korunovačné klenoty. Tie budú od utorka vystavené vo Vladislavskej sále Pražského hradu.

Včera 19:17

Podozrivého v prípade pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa predbežne obvinili v dvoch bodoch. Prvý súvisí s držbou strelnej zbrane napriek predchádzajúcemu odsúdeniu za trestný čin a podľa druhého vlastnil zbraň s vymazaným sériovým číslom. 

Včera 19:11

Vo veku 33 rokov skonala v Británii mačka Rosie, ktorá bola neoficiálne považovaná za najdlhšie žijúcu mačku na svete. S odvolaním sa na jej chovateľku Lilu Brissettovú z mesta Norwich v grófstve Norfolk o tom informoval britský denník Daily Mail.

Včera 18:33

Výška škôd po povodniach zatiaľ nie je známa, rádovo by sa však mala podľa ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) pohybovať v miliónoch eur. “Nie v stovkách miliónov alebo miliardách ako okolité štáty,” poznamenal po mimoriadnom rokovaní vlády.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič
Včera 18:22

Vláda bude maximálne ústretová regionálnym i miestnym samosprávam pri finančnom odškodnení po povodniach. Na situáciu bude reagovať “konkrétnymi finančnými rozhodnutiami”. Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po mimoriadnom rokovaní vlády. Škody sú podľa neho veľké, no zo strany štátu zvládnuteľné. Doplnil, že vláda bude reagovať aj na konkrétne požiadavky samospráv v súvislosti s rozvodnením malých riek či potokov.

Mimoriadna schôdza vlády SR
Na snímke zľava primátor Bratislavy Matúš Vallo, minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (HLAS-SD), predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD), predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič , podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba
Včera 18:00
Nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že je potrebné preskúmať možnosti začatia mierového procesu na Ukrajine.

Povedal to počas návštevy Astany.

Včera 16:35

Iránsky prezident uviedol, že Teherán neposkytol jemenským Húsíom hyperzvukové zbrane.

Pripomeňme, že cez víkend Húsíovia zaútočili na Izrael. Uviedli, že to urobili hypersonickou raketou, a vyhlásili, že „toto je len začiatok“.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali