Blaha: Keď Mikloš cituje Marxa

❚❚

Bratislava 5. septembra (HSP/Foto: Telegram ĽB)

 

“Nič neilustruje posun Smeru ku komunistickému extrému lepšie ako stúpajúca politická hviezda najhlasnejšieho slovenského obhajcu komunistického režimu Ľuboša Blahu,” napísal vo svojom komentári včera Ivan Mikloš. “Výborne sa zabávam, priatelia. Prečítal som si hejt Ivana Mikloša,” napísal ako reakciu Ľuboš Blaha a vo svojom komentári “pochválil” aj českú televíziu

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha. Ilustračný obrázok.

Na začiatku svojho textu sa Blaha najprv prizrie tomu, kto ho to vlastne kritizuje: “Len pripomínam, že Mikloš je najznámejšia gorilka na Slovensku, rozpredal naše strategické podniky a najnovšie chce podmieniť dôchodky tým, že seniorom poberú byty. Keď vás takéto monštrum kritizuje, je to ako pohladenie po duši. Ale úplná pecka je, že Mikloš celý článok nadáva na to, aký som zlý komunista a nakoniec použije citát Karla Marxa: „Dejiny sa opakujú – najskôr ako dráma, potom ako fraška“. Nadávať na komunizmus a potom nechtiac citovať Marxa, to je ale tĺk!” Nazvať Mikloša tĺkom musí liberálom neuveriteľne zvyšovať krvný tlak. Pre nich je to osvedčený reformátor.

.

Povesť Blahu sa však šíri aj u našich západných susedov: “Mikloš nie je jediný, kto do mňa kope – vyrojila sa na mňa kritika zo všetkých liberálnych médií. V N-ku podskakujú ako pukance na panvici za to, že som vo Zvolene odmietol okupáciu Slovenska americkými vojakmi. Vyvreskujú rovnako ako priemerní normalizační aparátčici – čo si to dovoľujem kritizovať našu bratskú veľmoc! Najnovšie Ameriku. Na večné časy a nikdy inak! Ale neuveríte, Sme a Denník N tentoraz predčil niekto iný. Česká televízia. To je žumpa , ktorú neprekoná ani Mikloš. Vraj tým, že sme si vo Zvolene dovolili osláviť víťazstvo nad fašizmom, tak sme fašisti. To nevymyslíš. Bratia Česi, blahoželám k takejto humornej televízii, každý deň sa musíte chlámať na zemi!

ČT odvysielala celý môj prejav vo Zvolene, kde ďakujem Červenej armáde a varujem pred liberálnym fašizmom. A nechala prehovoriť ožrana Kordu a daňového podvodníka Kisku, aby na mňa a Roberta Fica kydali. Kiska tam tára, aký som strašný komunista. Akosi Andy zabudol, že kedysi žiadal o členstvo v KSČ – ešte za bývalého režimu. Ja som mal v tom čase 8 rokov. Ups! Na českých sociálnych sieťach má môj prejav vo Zvolene už takmer milión videní. Ďakujem za reklamu!” skladá poklonu českej televízii Blaha. Ab by tá mala za úlohu šíriť jeho myšlienky v Česku, neurobila by to účinnejším spôsobom.

.

Blaha vraj vie, odkiaľ vietor fúka: “USA urobia do volieb všetko pre to, aby nás očierňovali. Lebo spolu s Robertom Ficom hovoríme pravdu. Nepomôže im to, ľudia sú s nami. Nedáme sa, nebojte!” Zakončuje svojim známym: “Venceremos!”

 

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

13:28

Koalícia sa zatiaľ nedohodla na konsolidačnom balíčku, preto nie je vhodné komentovať s ním súvisiace špekulácie. Uviedla to riaditeľka komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Karolína Ducká v reakcii na tvrdenia poslanca opozičného hnutia Slovensko Igora Matoviča. Ten vyhlásil, že vládny kabinet chce údajne rodičovský dôchodok v súčasnej podobe zrušiť a namiesto toho zaviesť pre ľudí možnosť poskytnúť rodičom dve percentá z dane z príjmu.

13:23

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu.

13:21

Poľské ministerstvo životného prostredia prisľúbilo v pondelok pomoc 21 miliónov zlotých (4,9 milióna eur) pre oblasti zasiahnuté záplavami v dôsledku extrémnych dažďov.

13:21

Do katedrály Notre Dame v Paríži sa vrátilo osem zvonov v rámci prípravy na slávnostné otvorenie 7. decembra – päť rokov po ničivom požiari.

13:21

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prijala rezignáciu francúzskeho európskeho komisára Thierryho Bretona. Uviedla to hovorkyňa EK Arianna Podesta.

13:06

Európska centrálna banka (ECB) si v súvislosti s nadchádzajúcimi rozhodnutiami o úrokových sadzbách ponecháva otvorené všetky možnosti. Vyhlásil to v pondelok viceprezident ECB Luis de Guindos. Inflácia v septembri pravdepodobne klesne, ale vo štvrtom štvrťroku sa opäť zvýši a tento vývoj podlieha veľkej neistote, povedal de Guindos na konferencii v Madride.

13:06

Využívanie plynu ostáva najpreferovanejším spôsobom vykurovania slovenských domácností, pričom až 91 % ľudí by si tento spôsob vybralo znova. Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom je zároveň vo väčšine prípadov lacnejšie ako alternatíva tepelného čerpadla. Informovala o tom v pondelok spoločnosť SPP-distribúcia.

13:02

Francúzsko navrhne ako kandidáta na eurokomisára odchádzajúceho ministra zahraničných vecí Stéphana Séjourného, oznámil v pondelok Elyzejský palác. Blízky spojenec prezidenta Emmanuela Macrona tak nahradí Thierryho Bretona, ktorý stiahol kandidatúru.

13:02

Hladina rieky Labe naďalej stúpa, uviedli v pondelok predstavitelia východonemeckého mesta Drážďany. Zároveň vydali varovanie pred možnými záplavami v obývaných oblastiach.

12:28

Ekonómovia sú po nedávnych voľbách v spolkových krajinách Sasko a Durínsko na východe Nemecka skôr pesimistickí. V prieskume, ktorý uskutočnil mníchovský inštitút Ifo na vzorke 185 ekonómov, sa až 78 % z nich vyjadrilo, že očakávajú negatívne alebo veľmi negatívne dôsledky. Len necelé 3 % vidia budúcnosť pozitívne až veľmi pozitívne.

12:28

Rast výrobných cien v českom priemysle sa v auguste 2024 spomalil, ale naďalej pokračuje, už piaty mesiac po sebe.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

Miroslav Iliaš

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali