Bidenovi sa Demokratická strana otočila chrbtom

❚❚

Washington 1. októbra 2024 (HSP/Foto:TASR/AP-Susan Walsh)

 

Biden sa sťažuje svojmu okoliu, že Kamala Harrisová ho prestala spomínať vo svojich prejavoch a Demokratická strana sa mu rýchlo „otočila chrbtom“, uviedla televízia NBC News s odvolaním sa na svoje zdroje

Joe Biden, Kamala Harrisová
Na snímke vľavo Joe Biden a vpravo Kamala Harrisová

Prezidenta sa dotkla aj jej veta v debate o potrebe generačnej výmeny amerických elít.

.

„Samozrejme, že nie som Joe Biden. A určite nie som Donald Trump. A to, čo navrhujem, je nová generácia lídrov pre našu krajinu,“ povedala Harrisová.

Biden pritom „politicky“ chápe, prečo Harrisová nespomína jeho a jeho hospodársku politiku, aj keď ho to niekedy frustruje. Hovorca Harrisovej kampane povedal, že na to, aby zvíťazila, sa musí „stať sama sebou“.

.

Biden cíti, že politický odkaz jeho 50-ročnej kariéry teraz závisí od Harrisovej víťazstva, a snaží sa ho všemožne podporiť.

Teraz je „menej rozhorčený, ako bol tesne po tom, čo odstúpil z boja, keď sa cítil vytlačený ľuďmi, ktorých považoval za svojich priateľov, ale občas sa cítil aj opustený“.

 

Prečítajte si tiež:

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:40

Líder Rakúskej ľudovej strany (ÖVP) a súčasný kancelár Karl Nehammer v utorok naznačil prezidentovi Alexandrovi Van der Bellenovi, aby poveril zostavením vlády Slobodnú stranu Rakúska (FPÖ), ktorá zvíťazila v nedeľných parlamentných voľbách.

14:39

Hovorca poľského ministerstva zahraničných vecí v utorok uviedol, že Poľsko obmedzí personál na svojom veľvyslanectve v libanonskom Bejrúte. Varšava taktiež zorganizuje odvoz pre poľských občanov, ktorí chcú opustiť Libanon. Poľsko tak reaguje na eskaláciu konfliktu medzi Izraelom a libanonským militantným hnutím Hizbaláh.

14:36

Piráti chcú byť po odchode z vlády konštruktívnou opozíciou, preto budú podporovať “zmysluplné kroky vlády” a presadzovanie takých tém, ktoré sami otvárali. Ich poslanecký klub to povedal v utorok na tlačovej konferencii pred mimoriadnym rokovaním Poslaneckej snemovne.

14:28

Doterajší český minister zahraničných vecí Jan Lipavský zostáva súčasťou vlády premiéra Petra Fialu ako nestraník. Fiala aj Lipavský to oznámili po utorkovom rokovaní, na ktoré šéf diplomacie pôvodne predsedovi vlády priniesol svoju demisiu.

14:25

Európska komisia (EK) v utorok informovala, že Európska únia pomáha evakuovať pacientov z Pásma Gazy.

14:22

Prezident USA Joe Biden v utorok v mene svojej rodiny a Američanov vo videpozdrave zablahoželal svojmu predchodcovi Jimmymu Carterovi k 100. narodinám. Označil ho za jedného z najvplyvnejších štátnikov v histórii USA.

14:06

Rusko sa musí pripraviť na dlhú konfrontáciu so Spojenými štátmi, vyhlásil v utorok námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov.

14:05

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok uviedol, že s novým generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie (NATO) chce produktívne spolupracovať na začlenení Ukrajiny do Aliancie.

14:03

Nemecký ústavný súd v utorok rozhodol, že niektoré metódy používané políciou na zber a uchovávanie údajov sú neústavné.

13:53

Desiatky Tibeťanov žijúcich v Indii v utorok protestovali pred čínskym veľvyslanectvom proti súčasnému stavu ľudských práv v Tibete, ktorý Čína anektovala v roku 1951.

13:52

Libanonské hnutie Hizballáh v utorok vyhlásilo, že žiadne izraelské jednotky nevkročili na územie Libanonu. Izrael tvrdí, že v utorok spustil na juhu krajiny čiastočnú ofenzívu zameranú na bašty Hizballáhu pri spoločných hraniciach.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali