Benčičová sa po materskej vráti na kurty v Hamburgu

❚❚

Hamburg 16. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/DPA-Wolfgang Kumm/dpa-Bildfunk)

 

Švajčiarska tenistka Belinda Benčičová sa vráti na kurty po materskej dovolenke už prebiehajúcu sezónu na turnaji v Hamburgu, ktorý štartuje 3. novembra. Od organizátorov dostala voľnú kartu

Belinda Benčičová
Na snímke švajčiarska tenistka Belinda Benčičová

Benčičová pred šiestimi mesiacmi porodila dcéru Bellu, ktorá ju bude na turnaji v Nemecku sprevádzať. “Chceme si vyskúšať, ako bude vyzerať náš každodenný život na turnajoch s dcérou a ako sa to dá zvládnuť aj logisticky. Turnaj bude test. Zistíme, na čom bude treba popracovať, pretože budúcu sezónu už chceme absolvovať v top forme,” prezradila olympijská šampiónka z Tokia podľa DPA.

.

Benčičová dostala voľnú kartu aj od organizátorov turnaja J&T Banka Slovak Open. Na turnaji v Bratislave sa však napokon nepredstavila pre chorobu.

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:58

Poľsko nemá podľa premiéra Donalda Tuska na svojej východnej hranici do činenia s utečencami, ktorí tam prišli spontánne a náhodou. “Tieto akcie sú organizované na polovojenskom základe a my čoraz viac vidíme, že v Sýrii a Iráne sa organizujú skupiny, ktoré nie sú vycvičené len na nelegálne prekročenie hraníc, ale aj na činnosť, ktorú v NATO musíme označiť za nebezpečnú,” povedal Tusk v rozhovore pre stredajšie vydanie denníka Gazeta Wyborcza.

17:57

Španielska vláda v stredu pred summitom Európskej rady v Bruseli uviedla, že nesúhlasí s návrhom na vytvorenie azylových centier v krajinách mimo Európskej únie. Stretnutie lídrov EÚ sa začína vo štvrtok a práve riadenie migrácie bude jedným z najhlavnejším bodov programu.

17:56

Izraelský minister obrany Joav Galant v stredu kritizoval francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona a jeho kroky nazval hanebnými po tom, čo izraelských vystavovateľov organizátori nepustili na námornú výstavu Euronaval v Paríži.

17:27

Americká demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová bude v stredu opätovne viesť svoju kampaň v Pensylvánii, ktorá bude podľa očakávaní jedným z rozhodujúcich štátov v novembrových prezidentských voľbách. Republikán Donald Trump zas zameriava svoju pozornosť na získanie hlasov od hispánskych voličov.

17:26

Veľké egyptské múzeum, nachádzajúce sa neďaleko pyramíd v Gíze, v stredu otvorilo 12 sál vo svojich hlavných galériách v skúšobnej prevádzke. Navštíviť ich bude môcť 4000 návštevníkov denne.

17:13

Česká vláda schválila návrh zmluvy medzi ČR a Svätou stolicou. Ešte ju musí podpísať premiér Petr Fiala a ratifikovať parlament. Ak sa tak stane, Česko po 22 rokoch ukončí proces tvorby tejto dohody. V stredu to oznámil český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.

16:47

Do roku 2030 by mali emisie skleníkových plynov pre sektory mimo obchodovania s emisiami (non-ETS) na Slovensku poklesnúť o 22,7 %. Podiel obnoviteľných zdrojov energie (OZE) na celkovej spotrebe by sa mal zvýšiť o 25 %, pričom pôvodný predpoklad z roku 2019 hovoril o 19-% zvýšení. Vyplýva to z aktualizácie Integrovaného národného energetického a klimatického plánu (INEKP) na roky 2021 – 2030, ktorý v stredu predložilo do medzirezortného pripomienkového konania Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:46

Ukrajinské vajcia môžu už v budúcom roku vytlačiť z obchodných reťazcov na Slovensku domácich producentov. Poukázal na to riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár i riaditeľ spoločnosti Novogal Dvory nad Žitavou Ladislav Birčák. “Ak my máme výrobné náklady na jedno vajce desať až 11 centov a Ukrajina ho ponúka už aj s dovozom za šesť centov, je to naozaj na zváženie,” upozornil na otáznu kvalitu týchto vajec Birčák. Podľa jeho názoru reálne hrozí, že budeme nakupovať zo zahraničia vajcia z alternatívnych chovov, ktoré v skutočnosti budú z klietkových chovov.

16:39

Knižná autobiografia pápeža Františka s názvom Spera (Nádej) vyjde v hlavných svetových jazykoch vo vyše 80 krajinách v januári 2025 pri príležitosti jubilejného roka katolíckej cirkvi, oznámilo v stredu talianske vydavateľstvo Mondadori.

16:16

Českým vrcholovým politikom či sudcom by od budúceho roka mali narásť platy o 6,9 percenta. Návrh ministra práce a sociálnych vecí Mariana Jurečku v stredu schválila vláda. Ten na základe rozhodnutia Ústavného súdu pôvodne navrhoval, aby platy stúpli o takmer 14 percent. Po kritike verejnosti, opozície či odborov však návrh upravil. Ministri sa zhodujú, že si platy určovať nechcú a mal by opäť platiť automatický systém ako v minulosti.

16:15

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte v stredu vyhlásil, že je oboznámený s podrobnosťami tzv. ukrajinského víťazného plánu, ktorý predstavil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Rutte uviedol, že je v spojení s členskými krajinami aliancie, s ktorým diskutuje o ďalších krokoch.

16:13

Nemecký kancelár Olaf Scholz prisľúbil izraelskej armáde ďalšie dodávky zbraní pre prebiehajúcu vojenskú ofenzívu v Pásme Gazy a Libanone.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Snímka z otvorenia najväčšieho medzinárodného festivalu dizajnu na Slovensku s názvom Bratislava Design Week v Mirbachovom paláci, Galérii mesta Bratislavy

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

René Pavlík

Andrej Valihora

Branislav Čech

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali