Pri výrobe piva značky Houblonde odborníci používajú metódu dynamizácie vody, vďaka ktorej pivo získava prvotné vlastnosti.
Podľa slov manažéra pivovaru Houblonde Christophe Carreto k príprave takéhoto piva firma používa špeciálne zariadenie, ktoré vytvorili vedci z Katolíckej univerzity v Leuvene (Belgicko).
Technológia umožňuje zapôsobiť na štruktúru vody, čo sa odráža na chuti piva. Obsah alkoholu v ňom je 5,4%. Podľa zverejnených informácií sa na výrobu nápoja používajú len bio ingridience a tiež špeciálny kvetinový elixír.
Belgicko sa stalo v roku 2017 najväčším vývozcom piva do Európy. Varí tu 1,7 tisíc druhov značkového piva. V roku 2016 bola pivná kultúra tohto kráľovstva zaradená do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva UNESCO.