Banskobystrický samosprávny kraj pokračuje s prípravou obnovy budovy divadla vo Zvolene

❚❚

Banská Bystrica 16. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Ján Krošlák)

 

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pokračuje s prípravou obnovy budovy Divadla Jozefa Gregora Tajovského (DJGT) vo Zvolene. Hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková uviedla, že proces verejného obstarávania sa v súčasnosti blíži ku koncu

divadlo Jozefa Gregora Tajovského
Ilustračné foto

Dodala, že jednotlivé firmy mohli zaslať svoje ponuky do polovice júla. “Prvá firma v poradí nedodala všetky náležitosti, a tak bola vyradená. Momentálne je rokovanie s druhou firmou v poradí,” objasnila.

.

Cieľom projektu je zníženie energetickej náročnosti budovy, spočíva to v zateplení objektu. Predpokladaná primárna energetická úspora je podľa BBSK viac ako 60 percent. V rámci pripravovaného projektu počítajú s kompletnou výmenou okien a dverí za izolačné. Zmena sa bude týkať aj formy vykurovania a obnovy i modernizácie osvetlenia divadla. Stavebné práce sú podrobne vymedzené projektovou dokumentáciou.

Podľa hovorkyne prešlo DJGT rekonštrukciou v roku 2022, keď robili divadelné javisko. “Konkrétne to bola kompletná výmena prepadliska vrátane nákupu novej divadelnej techniky v celkovej výške viac ako 170.000 eur,” spomenula. Zriaďovateľom Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene je BBSK.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:37

Náklady na prácu v eurozóne pokračovali v raste, tempo rastu sa však oproti vývoju v prvých troch mesiacoch roka zmiernilo.

14:35

Štrajk viac ako 30.000 zamestnancov amerického výrobcu lietadiel Boeing v továrňach na západnom pobreží USA pokračuje už štvrtý deň. Vyjednávači spoločnosti a odborov majú v utorok (17. 9.) obnoviť rozhovory o pracovnej zmluve pod dohľadom amerických federálnych mediátorov.

14:34

Kremeľ označil pozvanie predstaviteľov OSN a Medzinárodného výboru Červeného kríža zo strany Kyjeva do ním ovládaných oblastí ruskej Kurskej oblasti za “provokáciu”. 

14:16

Slovensko sa podľa plánu vrátilo na medzinárodné trhy, pričom si v konkurenčnej časti aukcie štátnych dlhopisov požičalo 512 miliónov eur. Pozitívom je, že v porovnaní s predchádzajúcou aukciou v júni si investori od Slovenska vypýtali nižší výnos, poukázal v komentári analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

14:15

Prípravy na ochranu proti povodniam sú “stopercentné” na celom území Maďarska, uviedol tamojší minister vnútra Sándor Pintér.

13:28

Koalícia sa zatiaľ nedohodla na konsolidačnom balíčku, preto nie je vhodné komentovať s ním súvisiace špekulácie. Uviedla to riaditeľka komunikácie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Karolína Ducká v reakcii na tvrdenia poslanca opozičného hnutia Slovensko Igora Matoviča. Ten vyhlásil, že vládny kabinet chce údajne rodičovský dôchodok v súčasnej podobe zrušiť a namiesto toho zaviesť pre ľudí možnosť poskytnúť rodičom dve percentá z dane z príjmu.

13:23

Maďarský premiér Viktor Orbán sa rozhodol odložiť svoj plánovaný stredajší prejav v Európskom parlamente (EP). Dôvodom sú záplavy, ktoré postihli aj jeho krajinu.

13:21

Poľské ministerstvo životného prostredia prisľúbilo v pondelok pomoc 21 miliónov zlotých (4,9 milióna eur) pre oblasti zasiahnuté záplavami v dôsledku extrémnych dažďov.

13:21

Do katedrály Notre Dame v Paríži sa vrátilo osem zvonov v rámci prípravy na slávnostné otvorenie 7. decembra – päť rokov po ničivom požiari.

13:21

Šéfka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová prijala rezignáciu francúzskeho európskeho komisára Thierryho Bretona. Uviedla to hovorkyňa EK Arianna Podesta.

13:06

Európska centrálna banka (ECB) si v súvislosti s nadchádzajúcimi rozhodnutiami o úrokových sadzbách ponecháva otvorené všetky možnosti. Vyhlásil to v pondelok viceprezident ECB Luis de Guindos. Inflácia v septembri pravdepodobne klesne, ale vo štvrtom štvrťroku sa opäť zvýši a tento vývoj podlieha veľkej neistote, povedal de Guindos na konferencii v Madride.

13:06

Využívanie plynu ostáva najpreferovanejším spôsobom vykurovania slovenských domácností, pričom až 91 % ľudí by si tento spôsob vybralo znova. Vykurovanie plynovým kondenzačným kotlom je zároveň vo väčšine prípadov lacnejšie ako alternatíva tepelného čerpadla. Informovala o tom v pondelok spoločnosť SPP-distribúcia.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Jelene prechádzajú cez cestu v lese v regióne Taurus neďaleko Frankfurtu v Nemecku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Michal Durila

Marián Tkáč

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali