Badosová postúpila do štvrťfinále v Pekingu, čaká ju Čang Šuaj

❚❚

Peking 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ng Han Guan)

 

Španielska tenistka Paula Badosová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu. Pätnásta nasadená premožiteľka Slovenky Rebeccy Šramkovej vyradila v 4. kole dvojku “pavúka” Američanku Jessicu Pegulovú hladko 6:4, 6:0

Paula Badosová (Šp.-15) - Jessica Pegulová (USA-2)
Na snímke španielska tenistka Paula Badosová sa teší z výhry nad Američankou Jessicou Pegulovou v osemfinále ženskej dvojhry na turnaji WTA 1000 v Pekingu

Jej súperkou v boji o semifinále bude domáca Číňanka Čang Šuaj, ktorá zvíťazila nad turnajovou dvadsaťtrojkou Magdalenou Frechovou z Poľska 6:4, 6:2

.

 

Dvojhra – 4. kolo:

Paula Badosová (Šp.-15) – Jessica Pegulová (USA-2) 6:4, 6:0, Čang Šuaj (Čína) – Magdalena Frechová (Poľ.-23) 6:4, 6:2.

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

10:07

Indická polícia zadržala environmentálneho aktivistu a približne stovku jeho priaznivcov, ktorí po mesiaci ukončili protestný pochod z Himalájí. 

10:06

Členské krajiny Severoatlantickej aliancie musia zvýšiť výdavky na obranu, vyhlásil holandský expremiér Mark Rutte, ktorý sa ujme postu generálneho tajomníka NATO. Transatlantické väzby v Aliancii musia podľa neho zostať “pevné ako skala”.

Rutte sa ujme funkcie nového generálneho tajomníka NATO
Na budúci generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte (vpravo)
10:05

Jemenskí povstalci húsíovia zaútočili na vojenské zariadenia v izraelskej metropole Tel Aviv a v prístave Eljat na juhu krajiny. Britská námorná agentúra zároveň uviedla, že námorný dron zasiahol civilnú loď pri jemenskom prístavnom meste Hudajdá, ktoré kontrolujú húsíovia. Dron údajne zasiahol balastnú nádrž lode, ktorá sa využíva na úpravu vztlaku. Ide o prvý útok povstalcov na komerčné plavidlo za uplynulé týždne. 

Izraelská armáda pokračuje v útokoch na ciele Hizballáhu na juhu Libanonu
Izraelské ostreľovanie v južnom Libanone, čo je vidieť zo severu Izraela
09:47

Víťazstvo Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) v parlamentných voľbách vyvolalo hlboké znepokojenie miestnej židovskej komunity. Uviedol to predseda Židovskej náboženskej obce vo Viedni Oskar Deutsch.

09:27

 V koryte rieky Visla južne od Varšavy objavili archeológovia pozostatky plachetnice zo 17. storočia.

09:25

Poslanci začínajú štvrtý rokovací týždeň aktuálnej 19. schôdze Národnej rady SR diskusiou o konsolidačnom balíku v druhom čítaní. Rokujú o ňom v skrátenom legislatívnom konaní, hlasovanie sa očakáva vo štvrtok.

09:23

Militantné hnutie Hizballáh zaútočilo na izraelské jednotky v severoizaleskom meste Metula pri hraniciach s Libanonom a Sýriou. Izraelská armáda oznámila, že na juhu Libanonu prebiehajú intenzívne boje a varovala občanov, aby sa vo vozidlách nepresúvali zo severu na juh v oblasti rieky Lítání.

09:10

Ukrajinský minister obrany Rustem Umerov vláde predložil návrh na odvolanie troch svojich námestníkov a štátnej tajomníčky ministerstva.

09:08

Čína si pripomína 75 rokov vlády Komunistickej strany, pri príležitosti výročia však neoznámili žiadne slávnostné podujatia okrem vztyčovania vlajky a slávnostného pochodu na Námestí nebeského pokoja (Tchien-an-men).

08:48

Severokórejský vodca Kim Čong-un by v prípade použitia jadrových zbraní proti Južnej Kórei čelil koncu svojho režimu. Vyhlásil to juhokórejský prezident Jun Sok-jol.

08:47

V Moskve zadržali troch novinárov pracujúcich pre nezávislé médiá, ktorí pokrývali koncert pri príležitosti výročia ruskej anexie štyroch ukrajinských oblastí.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vrana a čajka bojujú o korisť v Tallinnskom zálive Baltského mora v estónskom Tallinne

Autor: TASR/AP-Sergei Grits

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

Bratislava 1. októbra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Dočasne poverený šéf Slovenskej národnej galérie (SNG) Anton Bittner bol odvolaný z funkcie. Pre TASR to potvrdila Zuzana Dzurdzíková z oddelenia komunikácie SNG. Upozornil na to denník Sme

Slovenská národná galéria
Ilustračné foto

Správu aktualizujeme.

 

 

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali