Austrálsku breakdancerku mrzia reakcie na výkon na olympiáde, svoje vystúpenie však obhajuje

❚❚

Bratislava 5. septembra 2024 (HSP/ NBC News/Foto:Instagram @raygun_aus)

 

Austrálska olympionička Rachael “Raygun” Gunnová sa ospravedlnila breakdanceovej komunite. Mrzí ju, že jej vystúpenie na OH v Paríži vyvolalo kontroverzné reakcie ale trvá na tom, že je najlepšou tanečníčkou breakdance v Austrálii, píše NBC News

Austrálska breakdancerka Rachael Gunnová alias Raygun
Na snímke austrálska breakdancerka Rachael Gunnová alias Raygun

Tridsaťsedemročná Rachael “Raygun” Gunnová , “ hviezda“ Olympijských hier 2024 v kategórii breakdance, sa preslávila svojou netradičnou “out-of-the-box“ zostavou, za ktorú si odniesla vlnu kritiky nielen na internete, ale aj u parížskych rozhodcov. Raygun nakoniec všetky tri súťažné tanečné kolá prehrala. Jej vystúpenie však okamžite vzbudilo kontroverzné reakcie.

.

Jej tanečné video z LOH sa rýchlo stalo virálnym, sociálne siete prakticky okamžite explodovali a zaplavili ich tzv. “meme“ obrázky a krátke “gifká“ parodujúce jej výkon. Obzvlášť populárny bol pohyb nazvaný “kengura“, pri ktorom “Raygun” držala ruky pri tele a kopala jednou nohou do vzduchu, zatiaľ čo sa nakláňala dozadu.

 

.

Rekord ako dôkaz

“Raygun” vo svojom prvom oficiálnom rozhovore(odkedy sa jej vystúpenie postaralo o medzinárodný rozruch) v rámci televíznej šou “The Project” na austrálskej stanici Network 10, uviedla, že je “naozaj smutné vypočuť si túto kritiku”. Celý rozhovor by mal byť odvysielaný až v stredu 4. septembra, ale televízia poskytla krátke upútavky.

„Je mi veľmi ľúto reakcie, ktorú komunita(breakedancerov) pocítila, ale nemôžem ovplyvniť, ako ľudia reagujú,“ vyjadrila sa tanečníčka.

Na otázku, či skutočne verí, že je najlepšou breakdancerkou v Austrálii, odpovedala: „Myslím si, že môj rekord o tom svedčí.“

Gunnová je údajne oceňovaná športovkyňa, ktorá bola vyhlásená za “športovú hviezdu roka” . Na kvalifikačnom turnaji v breakdance v Oceánii sa jej tiež nejakým spôsobom darilo natoľko dobre, že mohla súťažiť na OH v Paríži. Ako sme písali v predchádzajúcom článku, za svoju zostavu na OH nakoniec získala nula bodov, pretože napriek tomu, že sa ako breakdancerka dostala na olympiádu, breakdance tancovať nevie.

“Raygun” , ktorá inak prednáša kultúrne štúdiá na Macquarie University v Sydney, v exkluzívnom rozhovore povedala, že po jej olympijskom debute ju začali prenasledovať médiá. „Bolo to skutočne divoké,“ povedala.

.

„Naozaj to vo mne vzbudilo paniku,“ povedala.

 

Reakcie

Hoci je to jej prvý oficiálny rozhovor ktorý poskytla od Paríža,”Raygun” sa už predtým rozhovorila o svojich pocitoch a o tom, že bola prekvapená aké reakcie jej vystúpenie vyvolalo. Vo videu na Instagrame krátko po hrách uviedla, že si “neuvedomila, že tým zároveň otvorí dvere toľkej nenávisti“.

„Ohlasy proti mne boli naozaj zničujúce, “ povedala vo videu na sociálnej sieti.

„Išla som tam a bavila som sa – brala som to veľmi vážne. Počas prípravy na olympijské hry som drela ako o život a dala som do toho všetko. Skutočne,“ uviedla.

.

V úryvku z očakávaného rozhovoru ani v príspevku na Instagrame sa “Raygun” priamo nevyjadrila k online petícii, ktorá bola zverejnená krátko po jej vystúpení na stránke Change.org. Signatári v nej žiadali ospravedlnenie od olympioničky a tiež od šéfky austrálskej olympijskej výpravy Anny Mearesovej za “pokus o štvanie verejnosti a podkopávanie úsilia skutočných športovcov“. Kým ju z webu stiahli, petícia získala viac ako 54 000 podpisov.

Petícia neposkytla žiadne dôkazy na podporu svojho tvrdenia a krátko po tom, ako sa minulý mesiac objavila, ju Austrálsky olympijský výbor (AOC) označil za “štvavú, zavádzajúcu a šikanujúcu“.

Výkonný riaditeľ AOC Matt Carroll vo vyhlásení uviedol, že Rachael “Raygun” Gunnová bola do tímu vybraná “prostredníctvom transparentného a nezávislého kvalifikačného podujatia a nominačného procesu“.

Na záver doplníme, že z Olympijských hier v Los Angeles v roku 2028 bola vylúčená disciplína breakdance a zatiaľ sa nerozhodlo, či sa táto disciplína vráti na hry v roku 2032.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

18:12

Britská železničná spoločnosť Great Western Railway (GWR) zrušila vlakový spoj, pretože do nej prenikla veverica, ktorú nebolo možné z vlakovej súpravy dostať, uviedla v stredu GWR.

18:11

Na severe Nórska aj Fínska v blízkosti hraníc s Ruskom boli v ovzduší zaznamenané zvýšené koncentrácie hladiny rádioaktívneho cézia-137. Nórsky úrad pre radiačnú a jadrovú bezpečnosť (DSA) v stredu uviedol, že pravdepodobne pochádzajú z lesného požiaru, ktorý nedávno vypukol na Ukrajine pri Černobyľskej atómovej elektrárni.

18:10

Na konsolidačné opatrenia vlády najviac doplatia tí najzraniteľnejší, a teda domácnosti s jedným rodičom. Uviedla to v stredu opozičná poslankyňa Národnej rady (NR) SR Veronika Šrobová (Progresívne Slovensko).

18:08

Plnoleté tehotné absolventky strednej alebo vysokej školy nebudú mať nárok na mesačný príspevok vo výške 200 eur. Počítal s ním návrh zákona o príspevku pre tehotné absolventky štúdia, ktorý do Národnej rady (NR) SR predložili poslanci z klubu hnutia Slovensko, Za ľudí a KÚ Anna Záborská a Richard Vašečka. Zákonodarcovia ho však v stredu neposunuli do druhého čítania.

18:07

Limity príjmu pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) i limit príjmu týkajúci sa nezaopatrených detí s ŤZP zostanú. Ich zrušenie navrhli poslankyne opozičného KDH Martina Holečková a Andrea Turčanová. Návrh na zmenu zákona o peňažných príspevkoch z dielne KDH však v parlamente neprešiel, poslanci Národnej rady (NR) SR ho v stredu neposunuli do druhého čítania.

18:06

Asociácia mobilných operátorov Slovenska (ASMOS) vníma zvyšovanie osobitného odvodu pre telekomunikačných operátorov ako najvýznamnejšie negatívum nedávno predstavených konsolidačných opatrení, pričom pri jeho plánovaní neprebehla potrebná diskusia so zainteresovanými subjektmi. Toto opatrenie by mohlo ďalej znížiť konkurencieschopnosť domácej ekonomiky, uviedli v stredu predstavitelia asociácie.

17:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v stredu na fóre v Ankare vyhlásil, že Turecko neprestane prehlbovať vzťahy s Východom napriek tomu, že v zahraničnej politike sa bude aj naďalej orientovať na Západ. Podľa tureckého lídra už viac “nežijeme v čiernobielom svete” a Ankara nemusí spolupracovať iba s jednou stranou.

17:55

K ďalším výbuchom došlo v stredu v Libanone vrátane metropoly Bejrút aj iných miest. Libanonské bezpečnostné zdroje potvrdili agentúre DPA, že explodovali vysielačky príslušníkov hnutia Hizballáh. Aj podľa informácií od zdrojov z Hizballáhu sa výbuchy týkajú “bezdrôtových zariadení, ako sú vysielačky”.

17:31

Najstaršou žijúcou osobou na svete je 116-ročná Japonka Tomiko Itóková. Guinessova kniha rekordov jej certifikát oficiálne odovzdala počas japonského Dňa úcty k starším. TASR informuje na základe správy Guinessovej knihy rekordov a článku agentúry UPI zverejnenéo v noci na utorok.

17:29

Americký veľvyslanec v Maďarsku David Pressman v stredu na konferencii zorganizovanej samosprávou v Budapešti vedenou opozíciou opäť ostro skritizoval maďarskú vládnucu stranu Fidesz. Obvinil ju, že prostredníctvom kontroly médií a útokov na občiansku spoločnosť vytvára v krajine atmosféru strachu.

17:28

Fínsky prezident Alexander Stubb obhajuje rozhodnutie Helsínk nakupovať zbrane od Izraela napriek vojne v Pásme Gaze. Zároveň uviedol, že táto skutočnosť nijako nesúvisí s neochotou Fínska uznať momentálne nezávislosť palestínskeho štátu.

17:27

Prímerie medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas nevyrieši všetky problémy v Pásme Gazy. Izrael sa na tento konflikt pozerá čisto z vojenského hľadiska a za cieľ si kladie zničiť Hamas, ale potrebné je vyriešiť aj otázku politického usporiadania v povojnovom Pásme Gazy. Predlžovanie vojny v konečnom dôsledku vyhovuje Hamasu. Tvrdí to dlhoročný egyptský diplomat a profesor na Americkej univerzite v Káhire Karím Haggág, ktorý poskytol rozhovor TASR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Supermesiac vychádza za budovou v Moskve

Autor: TASR/AP-Pavel Bednyakov

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Branislav Čech

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Šupa

Ivan Štubňa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali