Arsenal deklasoval Lens, Bayern stratil prvé body s Kodaňou

❚❚

Bratislava 30. novembra 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR/DPA)

 

Futbalisti Arsenalu Londýn deklasovali v stredajšom zápase 5. kola B-skupiny Ligy majstrov Racing Lens 6:0. Sebe i holandskému PSV Eindhoven tak zabezpečili postup do osemfinále. Slovák Denis Vavro dosiahol s Kodaňou cennú remízu 0:0 na trávniku Bayernu Mníchov a Dáni si udržali druhé miesto v “áčku”. Neapol v základe so Stanislavom Lobotkom prehral na pôde Realu Madrid 2:4 a postup ešte nemá vo vrecku

Denis Vavro
Hráč Bayernu Mníchov Harry Kane (vľavo) a slovenský futbalista Denis Vavro z Kodane v súboji o loptu

Arsenal “nasúkal” päť gólov do siete francúzskeho súpera v prvom polčase v podaní piatich rôznych hráčov. Do vyraďovacej fázy Ligy majstrov ide po sedemročnom pôste, Eindhoven čakal o rok viac. V stredu vyhral na pôde Sevilly 3:2, keď otočil zápas zo stavu 0:2 – domáci boli od 66. minúty v početnej nevýhode.  Sevilla viedla nad PSV o dva góly a mala šancu napraviť si chuť, keď z predchádzajúcich desiatich zápasov vo všetkých súťažiach vyhrala len raz. Domácich poslal do vedenia Sergio Ramos a strelil tak gól s poradovým číslom 10.000 v Lige majstrov podľa poskytovateľa dátových služieb Opta. Tridsaťsedemročný hráč okrem toho vyrovnal historický zápis Roberta Carlosa a Gerarda Piqueho v počte gólov v podaní obrancov v LM. Trojica ich má na konte po šestnásť. Všetky presné zásahy hostí padli po vylúčení Lucasa Ocamposa, ktorý dostal dve žlté karty v priebehu troch minút. O prvý a o víťazný gól PSV sa postarali striedajúci hráči Ismael Saibari a Ricardo Pepi.

.

Kodaň si vytvorila remízou na pôde superfavorita výbornú východiskovú pozíciu pred záverečným priamym zápasom o postup proti Galatasaray Istanbul. Dánsky tím, ktorý zdolal v predošlom zápase Manchester United a bojuje o prvé osemfinále LM po 13 rokoch, obral ako prvý v skupine o body suverénnych Bavorov. V ďalšom dueli “áčka” remizoval ManUtd na pôde Galatasarayu 3:3. Hostia dvakrát neudržali dvojgólový náskok a v tabuľke im tak naďalej patrí posledné štvrté miesto. Konanie duelu v Istanbule bolo ohrozené pre neustávajúci dážď, no UEFA mu napokon dala zelenú. United viedol po osemnástich minútach 2:0, neskôr i 3:1, no tak ako v predošlom zápase LM v Kodani vedenie neudržal. O vyrovnanie na 3:3 sa postaral v 71. minúte Kerem Aktürkoglu, úvodné dva góly jeho tímu dal Hakim Ziyech. Hostia tak musia v záverečnom kole zdolať vedúci Bayern, ak si chcú uchovať šancu na postup. Ani to im však nemusí stačiť na prienik do osemfinále.

Úvodný gól na štadióne Santiaga Bernabeu v Madride strelili Neapolčania, na presný zásah Giovanniho Simeoneho však odpovedal vzápätí Rodrygo. Jeho tím odišiel do šatní s jednogólovým náskokom, no hneď v úvode druhého dejstva vyrovnal Frank Anguissa. SSC nakoniec nezvládlo nápor domácich, ktorí sa tešili z víťazstva po presnom zásahu striedajúceho Nicolasa Paza. Ten vsietil svoj premiérový gól v LM a skóre uzavrel

.

Joselu.  Neapol nevyužil príležitosť na zabezpečenie postupu zo skupiny a v priamom súboji oň zabojuje s Bragou, ktorá remizovala s Unionom Berlín napriek početnej nevýhode 1:1. Neapol nesmie s Bragou doma prehrať.

Benfica prišla v stretnutí D-skupiny s Interom Miláno o trojgólové vedenie, ktoré jej zariadil čistým hetrikom Joao Mario.  V “déčku” sú už jasní postupujúci, no Inter a Real Sociedad San Sebastioan bojujú o prvé miesto. O miestenku v play off o skupinovú fázu Európskej ligy zas súperí s Benficou rakúsky Salzburg. Ten remizoval na pôde Realu Sociedad 1:1.

 

  1. kolo skupinovej fázy majstrov – sumáre:

A-skupina:

Bayern Mníchov – FC Kodaň 0:0

.

/D. Vavro (Kodaň) odohral celý zápas/

 

Galatasaray Istanbul – Manchester United 3:3 (1:2)

Góly: 29. a 62. Ziyech, 71. Aktürkoglu – 11. Garnacho, 18. Fernandes, 55. McTominay

 

.

tabuľka:

  1. Bayern Mníchov* 5 4 1 0 11:6        13
  2. FC Kodaň 5 1 2 2  7:8          5
  3. Galatasaray Istanbul 5 1 2 2 10:12 5
  4. Manchester United 5 1 1 3 12:14         4

 

B-skupina:

Arsenal Londýn – Racing Lens 6:0 (5:0)

Góly: 13. Havertz, 21. Jesus, 24. Saka, 28. Martinelli, 45.+1. Ödegaard, 86. Jorginho (z 11 m)

 

FC Sevilla – PSV Eindhoven 2:3 (1:0)

Gól: 24. Ramos, 47. En Nesyri – 68. Saibari, 82. Gudelj (vlastný), 90.+2. Pepi, ČK: 66. Ocampos (po 2. ŽK)

 

tabuľka:

.
  1. Arsenal Londýn* 5 4 0 1 15:3        12
  2. PSV Eindhoven* 5 2 2 1 7:9         8
  3. Racing Lens 5 1 2 2 4:10         5
  4. FC Sevilla 5 0 2 3 6:10         2

 

C-skupina:

Real Madrid – SSC Neapol 4:2 (2:1)

Góly: 11. Rodrygo, 22. Bellingham, 84. Paz, 90.+4 Joselu – 10. Simeone, 47. Anguissa

/S. Lobotka (Neapol) hral do 87. minúty/

.

 

SC Braga – Union Berlín 1:1 (0:1)

Gól: 51. Djalo – 42. Gosens. ČK: 31. Niakate (Braga)

 

tabuľka:

.
  1. Real Madrid* 5 5 0 0 13:5        15
  2. SSC Neapol 5 2 1 2  8:9        7
  3. SC Braga 5 1 1 3  6:10        4
  4. Union Berlín 5 0 2 3 4:7        2

 

D-skupina:

Benfica Lisabon – Inter Miláno 3:3 (3:0)

Góly: 5. a 12. a 34. Mario – 52. Arnautovič, 58. Frattesi, 72. Sanchez (z 11 m). ČK: 86. Silva (BEnfica)

 

Real Sociedad San Sebastian – FC Salzburg 0:0

 

.

tabuľka:

  1. Real Sociedad San Sebastian* 5 3 2 0 7:2 11
  2. Inter Miláno* 5 3 2 0 8:5 11
  3. FC Salzburg 5 1 1 3 3:5  4
  4. Benfica Lisabon 5 0 1 4 4:10 1

 

*istý postup

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

Včera 20:17

Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné.

Včera 20:10

Moslimské krajiny by mali vytvoriť alianciu proti “narastajúcej hrozbe rozpínavosti” Izraela, vyhlásil v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Včera 20:05

V 1. kole nového ročníka MOL ligy vyhrali hádzanárky Slavie Praha doma nad PSG Zlín 28:23.

Včera 19:52

Akcie v USA sa v piatok výrazne oslabili, pričom širší index S&P 500 má za sebou najhorší týždeň od marca 2023 a technologický index Nasdaq Composite od roku 2022. Slabé údaje z trhu práce totiž podporilo obavy o zdravie ekonomiky Spojených štátov a investori sa zbavovali technologických titulov s vysokou valuáciou.

Včera 19:45

Technický problém, ktorý v sobotu spôsobil rozsiahle narušenie železničnej dopravy v časti Nemecka, sa podarilo vyriešiť. Oznámila to železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) s upozornením, že počas zvyšku dňa možno očakávať meškania spojov.

Včera 19:09

Tisíce ľudí protestovali v sobotu vo Francúzsku proti vymenovaniu konzervatívneho politika Michela Barniera za nového premiéra. Účastníci kritizovali tiež prezidenta Emmanuela Macrona za tento krok.

Včera 19:08

Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli prvé víťazstvo na Tatranskom pohári, keď zdolali v sobotu Košice 3:2 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci nájazd Liptákov premenil Vadim Pereskokov, ktorý sa podieľal aj na oboch góloch z hry. Najprv asistoval Martin Réwayovi pri vyrovnávajúcom góle na 1:1 a v záverečnom dejstve sám zariadil predĺženie.

Včera 18:59

Hádzanárky DHK Baník Most vyhrali v 1. kole nového ročníka MOL ligy nad hráčkami DHK Zora Olomouc vysoko 43:27.

Včera 18:54

Psychicky chorý Francúz v sobotu dobodal svoju partnerku a ich dve malé deti, ďalšie dve osoby zranil. Incident sa odohral v malom meste juhovýchodne od Paríža.

Včera 18:51

Britský premiér Keir Starmer a írsky premiér Simon Harris v sobotu vyhlásili, že sa ich krajiny presúvajú od “rozporov späť k priateľstvu”. Urobili tak počas Starmerovej návštevy Dublinu, ktorá bola súčasťou úsilia o zlepšovanie vzťahov, ako aj britských väzieb s Európskou úniou.

Včera 18:09

Ruské sily obsadili dedinu v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámilo v sobotu ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber jabĺk v sade Novosad v katastri obce Cabaj-Čápor v okrese Nitra

Autor: TASR-Henrich Mišovič

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali