Anglikánska cirkev učí bielych žiakov, že profitujú zo “systematického útlaku ľudí inej farby”

❚❚

Londýn 13. júla 2023 (HSP/DailySceptic/Foto:Twitter)

 

Učitelia na anglických školách v diecéze St Edmundsbury a Ipswich dostali príkaz, aby žiakov učili, že “profitujú zo systematického útlaku farebných ľudí prostredníctvom rasistickej politiky a praxe,” informuje The Daily Sceptic

Anglicko
ilustračné foto

Vo vyučovacích pokynoch vydaných diecézou, ktorá zastrešuje 87 škôl, sa uvádza, že žiaci by sa mali naučiť, čo výsady bielych znamenajú.

.

Konkrétne, že majú “dominantné zastúpenie vo všetkých médiách, nikto nespochybňuje ich občianstvo, môžu zdediť moc a bohatstvo a ich činy nie sú vnímané ako činy celej rasy.”

Ďalej sa v nich uvádza: “Ak chcete bojovať proti bielym privilégiám, neustále sa učte o tom, čo to je, posilňujte hlasy farebných ľudí, buďte viac ako len nie rasisti, ale aktívni proti rasizmu. Konfrontujte rasové nespravodlivosti, aj keď je to nepríjemné.”

.

V usmernení o reakcii na rasizmus sa tiež píše, že žiaci by sa mali učiť o “pyramíde nadradenosti bielej rasy.” To aby sa ukázalo, “ako môžu predsudky, stereotypy a zaujatosť viesť k rasistickým slovám a činom, ktoré vedú k fyzickým zraneniam a smrti.”

Pridali aj vyhlásenie: “Systémový rasizmus existuje v nerovnostiach v oblasti bohatstva, vzdelania, zamestnanosti, bývania a zdravia.”

 

Kritická teória rasy

Učebné pokyny diecézy sa objavili ako súčasť správy skupiny Don’t Divide Us (Nerozdeľujte nás) o tom, ako sa na školách vyučuje kritická teória rasy.

Zo 49 organizácií tretích strán, ktoré poskytujú školenia pre učiteľov, alebo zdroje pre školy, 48 propagovalo sporné politické názory týkajúce sa teórie rasy ako fakty, zistil výskum.

.

Nigel Genders, hlavný predstaviteľ anglikánskej cirkvi pre vzdelávanie, povedal: “Rasizmus v našej spoločnosti existuje a deti aj zamestnanci sa s ním v školách stretávajú každý deň. Anglikánska cirkev sa zaviazala riešiť rasovú nespravodlivosť a povzbudzujeme deti v našich školách, aby sa stali odvážnymi zástancami rovnosti a aby bez politickej zaujatosti čelili predsudkom.”

“Naším cieľom je zabezpečiť a viesť také vzdelávacie aktivity pre všetky deti, ktoré dôsledne a zámerne oslavujú rovnosť, rozmanitosť, spolupatričnosť, inklúziu a spravodlivosť pri každej príležitosti. Chceme tiež zabezpečiť, aby sa zamestnancom a deťom darilo bez ohľadu na etnickú príslušnosť,” dodal.

Je to len najnovší dôkaz, že Anglikánska cirkev naozaj nakúpila všetky veci v rámci závodu progresívnosti a zjavne sa nestará, že to odcudzuje mnoho z jej hlavných priaznivcov. Ťažko si predstaviť, ako môže zmiznutie v nore kritickej rasovej teórie urobiť niečo iné, než urýchliť jej úpadok.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:37

Organizácia pre oslobodenie Palestíny – medzinárodne vnímaná ako jediný legitímny zástupca palestínskeho ľudu – vyjadrila v piatok sústrasť v súvislosti s “mučeníckou” smrťou vodcu palestínskeho hnutia Hamas Jahju Sinwára a vyzvala všetky palestínske frakcie na jednotu.

09:36

Severná Kórea obvinila Soul z “vážnej provokácie”. Dôvodom je údajne zostrelený dron, ktorý podľa KĽDR narušil jej zvrchovanosť rozhadzovaním letákov namierených proti režimu.

09:35

Globálne blednutie koralov, ktoré sa spustilo minulý rok, dosiahlo najväčší rozsah od začiatku pozorovaní a stále pokračuje. Od začiatku roka 2023 do 10. októbra 2024 bolo blednutím spôsobeným z tepelného stresu postihnutých približne 77 percent koralových útesov, uviedol v e-maili pre agentúru AFP Derek Manzello z amerického Národného úradu pre oceány a atmosféru.

08:47

Americký prezident Joe Biden spoločne s vrcholovými predstaviteľmi Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie prisľúbil pokračovanie pomoci pre Ukrajinu a odsúdil “ruskú agresívnu vojnu”. 

08:45

Príslušníci mexického námorníctva zatkli 23 ľudí v rámci najväčšej protidrogovej operácie vo svojej histórii a zaistili 8,4 ton narkotík na juhozápade tichomorského pobrežia krajiny. 

08:44

Muž hodil do sídla japonskej vládnej strany niekoľko zápalných bômb, informovala japonská verejnoprávna televízia NHK spolu s ďalšími médiami. Pri útoku sa nikto nezranil.

08:43

Vo Venezuele sa novým ministrom priemyslu stal podnikateľ Alex Saab, uviedol venezuelský prezident Nicolás Maduro prostredníctvom sociálnej siete. Podnikateľ, ktorého prepustili na slobodu vlani v rámci výmeny väzňov so Spojenými štátmi, je prezidentovým blízkym spojencom.

Podnikateľ blízky prezidentovi Madurovi sa stal ministrom priemyslu
Na snímke venezuelský prezident Nicolás Maduro a podnikateľ Alex Saab sa objímajú poèas
08:42

Kalifornské úrady nariadili evakuáciu tisícov obyvateľov prístavného mesta Oakland po tom, čo vypukol neďaleko mesta rýchlo sa šíriaci požiar.

08:41

Pokiaľ by Čína “šla na Taiwan”, kandidát Republikánskej strany na prezidenta USA Donald Trump by uvalil na Peking dodatočné clá. Trump to povedal v rozhovore, ktorý poskytol denníku Wall Street Journal.

08:40

NATO sa zaviazalo vypracovať spoločné normy pre vojenské vybavenie s cieľom posilniť kompatibilitu medzi členskými štátmi. Ako prvé vytvorí normy pre muníciu.

08:39

Poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz vyzdvihol hrdinstvo ukrajinských vojakov, ktorí už takmer tri roky bránia svoju vlasť pred ruskou agresiou. Zároveň vyslovil určitú skepsu v súvislosti s tzv. víťazným plánom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. 

08:38

Rusko a Ukrajina si údajne vymenili po 95 zajatých vojakov. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany s tým, že k výmene došlo v rámci dohody, ktorú sprostredkovali Spojené arabské emiráty.

08:37

Najmenej 33 ľudí zahynulo a 85 utrpelo zranenia počas izraelského úderu, ktorý zasiahol viacero domov v meste Džabálijá.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke štyri mláďatá tigra sumatranského v zoologickej záhrade v poľskom Vroclave

Autor: TASR/AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Valihora

Gustáv Murín

Pavel Jacz

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali