Americká televízia CBS News “vylepšila“ nesúrodé odpovede Harrisovej, Trump žiada prešetrenie

❚❚

Bratislava 13. októbra 2024 (HSP/ The Daily Wire/ The European Conservative / Foto:Screenshot X)

 

Televízna stanica CBS News zrejme upravila rozhovor s prezidentskou kandidátkou Demokratickej strany a súčasnou viceprezidentkou USA Kamalou Harrisovou a nahradila jej nesúrodú odpoveď výstižnejšou a zrozumiteľnejšou reakciou. Donald Trump vyzval na vyšetrenie relácie “60 Minutes“ kvôli podozreniu , že producenti upravili odpovede v rámci nezákonnej snahy podporiť Harrisovú v predvolebných pretekoch. Na tému upozornili The Daily Wire a The European Conservative

Na snímke Kamala Harrisová v relácii “60 Minutes“
Na snímke Kamala Harrisová v relácii “60 Minutes“

 

.

Donald Trump, bývalý americký prezident a kandidát Republikánov v novembrových voľbách, vyzval na vyšetrenie relácie “60 Minutes“ z dielne televíznej stanice CBS News po tom, ako bol tento spravodajský program nachytaný pri zavádzajúcej úprave odpovede, ktorú poskytla viceprezidentka a kandidátka Demokratov Kamala Harrisová v súvislosti so vzťahmi medzi USA a Izraelom.

 

.

Harrisovej ‘slovný šalát‘

Televízna stanica Columbia Broadcasting Systems – CBS, jedna z americkej tzv.“ Veľkej trojky“, zrejme upravila rozhovor s  Kamalou Harrisovou a nahradila jej nesúrodú odpoveď, ktorú kritici charakterizovali ako ‘slovný šalát‘, výstižnejšou a zrozumiteľnejšou odpoveďou.

Reportér CBS Bill Whitaker diskutoval s Harrisovou o finančnej podpore Spojených štátov Izraelu v jeho vojne proti genocídnym islamským teroristom v regióne. V nedeľnej propagačnej ukážke rozhovoru, ktorý bol odvysielaný nasledujúci deň, sa Whitaker opýtal Harrisovej, prečo sa zdá, že izraelský premiér Netanjahu nepočúva USA.

Harrisová zareagovala na tento Whitakerov výrok slovami: „Nuž, Bill, práca, ktorú sme vykonali, viedla k viacerým posunom v tomto regióne zo strany Izraela, ktoré boli do veľkej miery podnietené alebo boli výsledkom mnohých akcií vrátane nášho presadzovania toho, čo sa musí v regióne stať.“

Propagačný klip bol zdieľaný aj na účte programu “60 minút“ na X, ktorý sám seba označuje za “najúspešnejší spravodajský magazín v histórii televízie“.  Jej slová však neboli uvedené nikde v televíznom vysielaní a neobjavili sa ani v rozhovore pri jeho zverejnení na YouTube, v prepise rozhovoru, ani v rozšírenej časti relácie “Overtime“.

Keď sa v pondelok odvysielal celý rozhovor, diváci mohli byť svedkami toho, ako Harrisová na otázku naozaj odpovedala: „Neprestaneme sa usilovať o to, čo je potrebné, aby si Spojené štáty ujasnili, kde je náš postoj k potrebe ukončenia tejto vojny.“

.

Hoci je úprava v televíznych rozhovoroch bežná, nahradenie jednej odpovede úplne inou je nielen nezvyčajné, ale aj veľmi pochybné.

 

Trump žiada prešetrenie relácie

Donald Trump teraz žiada vyšetrovanie relácie “60 Minutes“, ktorá zjavne klamlivo upravila rozhovor s jeho súperkou Kamalou Harrisovou.

Kampaň bývalého prezidenta Trumpa požiadala CBS o zverejnenie neupraveného prepisu celého rozhovoru s tým, že americký ľud si to zaslúži. Národná tlačová tajomníčka kampane Karoline Leavittová obvinila reláciu “60 Minutes“ z “klamlivého“ vystrihnutia “hlúpej odpovede“ Harrisovej a spýtala sa: „Prečo sa 60 Minutes rozhodlo neodvysielať celý “slovný šalát“ Kamaly? A čo ďalšie sa ešte rozhodli neodvysielať?“

„To som ešte nevidel – producenti relácie 60 Minutes len strihali a vkladali odpovede Kamaly na otázky, ktoré boli prakticky nesúvislé, a to znova a znova,“ napísal Trump na svojej sociálnej sieti Truth.

.

Trump uviedol, že podľa jeho názoru to relácia “60 Minutes“ urobila v rámci nezákonnej snahy podporiť Harrisovú v predvolebných pretekoch, a dodal, že by mohlo ísť aj o porušenie pravidiel financovania kampane.

„Toto je škvrna na povesti 60 Minutes, ktorá sa nedá zotrieť – navždy zostane na tejto kedysi slávnej značke,“ vyjadril sa exprezident.

„Nikdy som nepočul o tom, že by sa niečo také v ‘spravodajstve’ robilo. Je to samotná definícia FAKE NEWS! Verejnosť je dlžná VEĽKÉ A NEODKLADNÉ ospravedlnenie!,“ zdôraznil Trump.

„Toto je otvorený a definitívny prípad, ktorý sa musí vyšetriť, a to počnúc dnešným dňom!,“ dodal.

Televízna stanica na otázky amerických médií o tejto nezrovnalosti nereagovala.

Prečítajte si tiež :

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

19:31

Izraelská armáda informovala, že proiránske libanonské ozbrojené hnutie Hizballáh vypálilo z Libanonu smerom na Izrael okolo 320 rakiet. K útokom došlo v deň, keď židia v Izraeli slávili Deň zmierenia – Jom kipur.

19:27

Americké sily vykonali letecké nálety na viacero pozícií teroristickej organizácie Islamský štát v Sýrii, oznámilo Centrálne velenie americkej armády.

19:25

Nórsko po zvýšení stupňa teroristického ohrozenia zavádza dočasné kontroly na svojich hraniciach. Táto severská krajina nie je členom EÚ, ale patrí do európskeho schengenského priestoru. Oznámila nórska polícia s tým, že opatrenie potrvá do 22. októbra.

19:23

Francúzska prokuratúra, ktorá sa špecializuje na boj s terorizmom, začala vyšetrovať 22-ročného Afganca podozrivého z prípravy plánu útoku na futbalovom štadióne alebo v nákupnom centre.

18:44

Predseda iránskeho parlamentu Mohammad Báker Kálíbáf navštívil miesto najničivejšieho izraelského úderu za posledné týždne v centre Bejrútu. Na tlačovej konferencii podľa agentúry AFP odsúdil “zločiny” Izraela.

17:33

 Benátska komisia, ktorá je poradným orgánom Rady Európy pre právne a ústavné otázky podporila reformy poľského súdneho systému a vydala pozitívne stanoviská k dvom príslušným návrhom zákonov. Uviedol poľský minister spravodlivosti Adam Bodnar, ktorý sa zúčastnil na plenárnom zasadnutí komisie.

17:29

Štyri obete na životoch si vyžiadal výbuch palivovej nádrže, ktorá explodovala na čerpacej stanici v čečenskej metropole Groznyj. Dve z obetí sú deti.

16:59

Zdravotný stav viceprezidentky USA a demokratickej prezidentskej kandidátky Kamaly Harrisovej je výborný a je schopná vykonávať funkciu prezidenta USA. Uvádza sa to v detailnej lekárskej správe, v ktorej jej ošetrujúci lekár Joshua R. Simmons zhrnul jej anamnézu.

16:58

Hovorca Dočasných síl OSN v Libanone uviedol, že Izrael velenie mierových síl požiadal, aby opustili svoje pozície na juhu krajiny. UNIFIL túto požiadavku odmietol. Na juhu Libanonu pokračuje pozemná ofenzíva Izraela proti hnutiu Hizballáh. 

16:06

Pri streľbe na halloweenskom večierku v meste Oklahoma City v americkom štáte Oklahoma prišiel o život jeden človek a ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia. 

16:05

Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell vyzval Izrael, aby zabezpečil ďalšie fungovanie Úradu OSN pre pomoc palestínskym utečencom. Varoval pred prijatím zákona, ktorý by obmedzil jeho činnosť. Izrael UNRWA obviňuje zo spolupráce s islamistickým hnutím Hamas.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke objekt Zuzana a starci počas Festivalu Biela noc 2024 v rámci Festivalu súčasného umenia v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Urban

Erik Majercak

Tibor Danáč

René Pavlík

Peter Lipták

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali