Američanka Russellová zvíťazila na 100 m časom 12,33

❚❚

Paríž 11. augusta 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ashley Landis)

 

Američanka Masai Russellová sa stala v Paríži olympijskou víťazkou v behu na 100 m prek. Časom 12,33 iba o jedinú stotinu sekundy zdolala domácu Cyrenu Sambovú-Mayelovú. Bronz získala obhajkyňa titulu z Tokia Jasmine Camachová-Quinnová z Portorika za 12,36

Masai Russellová
Američanka Masai Russellová oslavuje po tom, ako získala zlato v behu na 100 m cez prekážky v atletike na OH 2024

Russellová napokon potvrdila pozíciu líderky tohtoročných tabuliek, hoci v semifinále predviedla iba štvrtý najrýchlejší čas. Dvadsaťštyriročná Američanka získala svoju prvú medailu na vrcholnom podujatí.

.

 

Atletika – finále:

.

Ženy

100 m prek.: 1. Masai Russellová (USA) 12,33 s, 2. Cyrena Sambová-Mayelová (Fr.) 12,34, 3. Jasmine Camachová-Quinnová (Portoriko) 12,36, 4. Nadine Visserová (Hol.), 5. Grace Elizabeth Starková (USA) 12,43, 6. Devynne Charltonová (Bah.) 12,56, 7. Alaysha Johnsonová (USA) 12,93, Ackera Nugentová (Jam.) – nedokončila

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

14:31

Iránske úrady plánujú do konca marca 2025 deportovať približne dva milióny ľudí bez povolenia na pobyt, oznámil v utorok v rozhovore veliteľ bezpečnostných síl Ahmad-Rezá Rádán.

14:23

Izraelský minister obrany Joav Galant povedal, že vojenské kapacity palestínskeho hnutia Hamas sú po viac ako 11 mesiacoch vojny v Pásme Gazy vážne poškodené a hnutie ako vojenský útvar v palestínskej enkláve už neexistuje.

14:17

České lekárske a zdravotnícke odbory a Česká lekárska komora (ČLK) v utorok vyzvali lekárov, aby ku koncu októbra podali v nemocniciach výpovede z nadčasových hodín, ak dovtedy nedôjde k dohode s ministerstvom zdravotníctva o úprave platov. Podľa nich sa doteraz nepodarilo naplniť niektoré body vlaňajšej dohody, ktorá v decembri ukončila ich protesty. Týmto krokom chcú donútiť vládu, aby sľub splnila.

14:08

Švajčiarsky odvolací súd uznal islamológa a bývalého profesora Oxfordskej univerzity Tariqa Ramadana za vinného zo znásilnenia a sexuálneho nátlaku. Uložil mu trojročný trest odňatia slobody, z toho dva roky podmienečne. Verdiktom zrušil minuloročný oslobodzujúci rozsudok súdu nižšej inštancie.

13:32

Ukrajinský generálny prokurátor Andrij Kostin v utorok oznámil, že z júlového raketového útoku na detskú nemocnicu Ochmatdyt v centre Kyjeva, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia a spôsobil tiež rozsiahle škody, je podozrivý vysokopostavený veliteľ ruského letectva.

13:20

Komisár Rady Európy (RE) pre ľudské práva Michael O’Flaherty v utorok zverejnil list zaslaný predsedovi gruzínskeho parlamentu, v ktorom žiada poslancov, aby neprijali zákon o ochrane rodinných hodnôt a maloletých, informuje spravodajca TASR.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zrekonštruovaná senecká synagóga pred slávnostným otvorením 9. septembra 2024

Autor: TASR-Pavel Neubauer

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali