Alcaraz deklasoval Griekspoora, postúpil do štvrťfinále v Pekingu

❚❚

Peking 29. septembra 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ng Han Guan)

 

Španielsky tenista Carlos Alcaraz suverénne postúpil do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v Pekingu. V 2. kole v pozícii nasadenej dvojky deklasoval Tallona Griekspoora z Holandska za 57 minút 6:1, 6:2. V ďalšom kole ho čaká siedmy nasadený Rus Karen Chačanov

Carlos Alcaraz
Na snímke španielsky tenista Carlos Alcaraz

V nedeľu uspel aj Číňan Jün-čchao-kche-tche Pu, ktorý vyradil šiesteho nasadeného Lorenza Musettiho z Talianska v dvoch setoch 6:2 a 6:4.

.

 

Dvojhra – 2. kolo:

Jün-čchao-kche-tche Pu (Čína) – Lorenzo Musetti (Tal.-6) 6:2, 6:4, Karen Chačanov (Rus.-7) – Francisco Cerundolo (Arg.) 7:6 (4), 7:6 (9), Carlos Alcaraz (Šp.-2) – Tallon Griekspoor (Hol.) 6:1, 6:2.

.

 

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

17:03

Izraelu sa nepodarí bezpečne prinavrátiť obyvateľov do ich domovov na severe krajiny, ak bude viesť úplnú vojnu s Hizballáhom alebo Iránom, vyhlásil v nedeľu hovorca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť John Kirby. V tom istom čase americký minister obrany Lloyd Austin poveril armádu, aby posilnila svoju prítomnosť na Blízkom východe a uviedla zložky do zvýšeného stavu pohotovosti, informoval Pentagón.

17:01

Izrael podnikol útoky v Jemene. Na videu je zobrazený prístav Hodeidah kontrolovaný Húsíami. Uvádza sa, že tam horia nádrže s ropou. Izrael dnes zasiahol aj Libanon.

16:40

Apple sa nakoniec nezúčastní na aktuálnom kole financovania spoločnosti OpenAI, ktoré by jej malo priniesť približne 6,5 miliardy USD (5,83 miliardy eur).

16:38

Marburská hemoragická horúčka si v Rwande doposiaľ vyžiadala životy šiestich ľudí, informovalo ministerstvo zdravotníctva.

16:37

V dôsledku monzúnových dažďov v Nepále zahynulo už najmenej 148 osôb a ďalších viac ako 55 ľudí je nezvestných, uviedli tamojší predstavitelia.

16:35

Ruské ministerstvo obrany informovalo, že jeho sily odvrátili šesť nových pokusov Ukrajiny o vstup do Kurskej oblasti na západe krajiny. Taktiež uviedlo, že získalo kontrolu nad obcou Makijivka v Luhanskej oblasti.

15:17

Rusko pripravuje zákaz vývozu surovín do „nepriateľských“ krajín.

Na zozname budú podľa vicepremiéra Alexandra Nováka nerastné suroviny a energetické zdroje, po ktorých je vysoký dopyt.

14:54

Europoslanec a predseda mimoparlamentnej strany TISZA Péter Magyar odkázal predsedovi maďarskej vlády Viktorovi Orbánovi, že ak vládna strana Fidesz schváli pripojenie Maďarska k Európskej prokuratúre, tak sa okamžite vzdá imunity. Magyar, ktorý je najsilnejším Orbánovým kritikom a ktorý podľa Generálnej prokuratúry čelí obvineniu z krádeže.

14:52

 Telo zosnulého vodcu libanonského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha bolo nájdené bez viditeľných rán na južnom predmestí libanonskej metropoly Bejrút, kde podnikla izraelská armáda letecký útok.

14:51

Aktuálna roztržka v českej vládnej koalícii vyústi do odchodu Pirátov z vlády na budúci týždeň, oznámil odchádzajúci predseda strany Ivan Bartoš. Nasledovať bude demisia oboch ministrov strany – ministra zahraničia Jana Lipavského a ministra pre legislatívu Michala Šalomouna.

14:50

Záchranári objavili na gréckom ostrove Kréta bezvládne telo nemeckého turistu, ktorý bol nezvestný uplynulé dva dni.

14:48

Vo veku 47 rokov zomrel maďarský ústavný právnik Dániel Karsai, ktorému pred dvoma rokmi diagnostikovali smrteľné ochorenie ALS a ktorý sa usiloval presadiť v Maďarsku právo na eutanáziu. Na sociálnej sieti Facebook to oznámil jeho brat Péter Karsai.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke perníkové srdcia počas podujatia Michalský jarmok v Myjave

Autor: FOTO TASR - Lukáš Grinaj

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

René Pavlík

Ivan Štubňa

Andrej Sablič

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali