Aktívna športovkyňa po vakcinácii COVID-19: “Môj život sa skončil”

❚❚

Bratislava 17. októbra 2024 (HSP/Life Site News/Daily Mail Australia/ Foto:AP/Ted S. Warren)

 

Bývalá aktívna športovkyňa, triatlonistka a matka dvoch detí z Austrálie, utrpela vážne poškodenie srdca krátko po druhej dávke vakcíny proti COVID-19.  A práve očkovaniu pripisuje svoje problémy. Ingi Doyleová sa už nikdy nevráti do svojho starého, aktívneho života plného športu . Pre Daily Mail Australia povedala svoj príbeh

Ilustračné foto

Päťdesiatšesťročná Ingi Doyleová pôvodne pre denník Daily Mail Australia uviedla, že pred tým, ako sa v roku 2021 dala dvakrát zaočkovať proti ochoreniu COVID-19, nemala nikdy “žiadne zdravotné problémy“. Dokonca sa cítila “výnimočne fit“, trénovala 15 hodín týždenne ako fitnes inštruktorka, zúčastňovala sa na podujatiach Ironwoman a získavala triatlonové medaily. Jej príbeh si všimol portál Life Site News.

.

„Môj život bol celý o športe. O aktívnom živote v plnom nasadení,“ povedala Doyleová. „Bola som fit ako rybička… A bola som naozaj silná,“ spomína.

Hovorí, že očkovanie COVID podstúpila, aby ochránila svojich starých a chorých rodičov, keď ich navštívila vo Švédsku. „Nebola som proti očkovaniu ako takému, nemala som na to dôvod, ale nikdy v živote som sa napríklad nenechala očkovať proti chrípke,“ povedala. „Nikdy som nebola chorá, vždy som bola zdravá,“ dodala.

.

 

Začali ťažkosti

Zatiaľ čo po prvej dávke vakcíny ju bolela len ruka, druhá dávka, ktorou sa očkovala 4. júla 2021, spustila sériu desivých reakcií, ktoré ju priviedli do nemocnice.

Deň po druhej injekcii sa zobudila s “obrovským opuchom“ pod pazuchou, ktorý podľa jej slov “vyzeral ako malý balón s vodou“. Nasledujúce dva týždne sa cítila unavená, ale nevedela prečo.

„Potom som veľmi, veľmi náhle pocítila veľmi silnú ostrú bolesť v podbrušku. Tá vyžarovala až do spodnej časti chrbta,“ povedala Doyleová. Keď sa to v nasledujúcich hodinách zhoršilo, jej partner Scott ju vzal do nemocnice.

Testy ukázali, že Doyleová utrpela disekciu aorty, čo je rozsiahle roztrhnutie výstelky steny srdca. Neskôr mala hematóm (krvnú zrazeninu) a pľúcnu embóliu (zrazenina, ktorá jej zablokovala pravé pľúca). Lekári tiež zistili, že má zväčšené srdce.

.

„Mala som bolesti a myslela som si, že tu možno zomriem,“ rozprávala. „Bola som veľmi vystrašená, bola som sama… Po piatich dňoch som sa zosypala, bola som úplne zničená,“ spomína Doyleová.

Zdravotné komplikácie sa ešte zhoršili, keď po 12-hodinovom maratóne kardiochirurgických operácií došlo k zlyhaniu orgánov a dva týždne musela ležať na lôžku napojená na prístroje, ako spomína, “cez hadičku“. „Bola som pri vedomí a dostávala som silné lieky, po ktorých som mala hrozné halucinácie,“ povedala. „Bola som taká vystrašená. Mala som bolesti a opäť som si myslela, že zomriem,“ uviedla.

Len pred niekoľkými mesiacmi sa Doyleová musela vrátiť do nemocnice na 17-hodinovú operáciu po tom, ako sa jej aortálny štep infikoval a musel byť nahradený syntetickým štepom.

 

Pátrali po príčine

Doyleová pre denník Daily Mail uviedla, že spolu so svojím partnerom Scottom Elmsom systematicky pátrali po príčine jej ochorenia a nakoniec dospeli k záveru, že pravdepodobnou príčinou boli vakcíny COVID-19.

.

„Scott napísal obrovský zoznam a úplne na konci bolo: ‘Mohli to byť vakcíny‘?.“ povedala Doyleová. Lekári im povedali, že “vakcína“ nemôže byť príčinou, pretože zostáva v ruke tri dni a potom sa vytratí – ale to ho nepresvedčilo.

Spojila sa s renomovaným profesorom imunológie Nikolajom Petrovským z Flindersovej univerzity v Južnej Austrálii, ktorý jej poskytol “naozaj jasný opis“ toho, ako jej mohli ochorenie vyvolať proteíny z vakcín COVID-19, ktoré sa dostali do krvného obehu.

„Poslal niekoľko odkazov na iné podobné prípady, s ktorými sa stretol,“ povedala Doyleová a dodala, že zatiaľ jej nikto nenavrhol alternatívne vysvetlenie. „Hľadali všetko ostatné, doslova sa dívali z hora dolu. Hľadali čokoľvek, čo by mohlo byť príčinou… A nič nenašli,“ povedala.

Doyleová obviňuje zo svojho zdravotného stavu zlyhanie dohľadu zo strany zdravotníckych úradníkov a Úradu pre kontrolu liečiv (Therapeutic Goods Administration – TGA). „Ich jedinou úlohou je zabezpečiť, aby všetko, čo ľuďom vnucujú, dávajú a odporúčajú, bolo ‘bezpečné a účinné’ – to je ich úloha. A oni zlyhali,“ povedala.

 

“Časovaná bomba“

„Problémy so srdcom nie sú ako zlomená ruka, ktorá sa zahojí za šesť týždňov. Tieto veci máme na celý život a netrpí tým len samotný poškodený človek,“ uviedla.

Ďalej povedala, že sa “každý deň budí s tlakom v hrudi“ a pociťuje “náhodné“ bodavé bolesti, ktoré sa jej rozširujú do až krku a ruky. Každý z týchto príznakov ju “privádza do stresu“ a cíti sa ako “chodiaca časovaná bomba“, ktorá nikdy nevie, kedy “opäť vybuchne“.

„Nikdy nemôžete pokračovať v práci, je to akoby vám niekto zobral život,“ povedala Doyleová.

„Už nie som tým, kým som bola. A ani už nikdy nebudem tým, kým som bola. Môj partner mi niekedy hovorí: ”Bývala si taká veselá a šťastná”. Stále som veselý človek, usmiaty človek, ale je to akoby vo mne niečo zomrelo a tú časť už nikdy nezískam späť,“ vyjadrila sa.

„Bohužiaľ, pre mňa sa môj život, ako som ho kedysi poznala, skončil. Každý deň oplakávam svoje staré ja, pretože viem, že už nikdy nebude také ako predtým,“ uviedla.

.

 

Podobné prípady

Mnohé štúdie spájajú mRNA COVID vakcíny so závažnými srdcovými príhodami vrátane nedávno zverejnenej štúdie týkajúcej sa 949 pacientov po infarkte v nemocniciach v Španielsku v období od marca 2020 do marca 2023.

Analýza 99 miliónov ľudí v ôsmich krajinách publikovaná vo februári v časopise Vaccine “zaznamenala významne vyššie riziko myokarditídy po prvej, druhej a tretej dávke“ očkovacích látok COVID na báze mRNA, ako aj známky “zvýšeného rizika perikarditídy, Guillainovho-Barrého syndrómu a trombózy mozgových žíl“ a ďalšie “potenciálne signály, ktoré si vyžadujú ďalšie skúmanie“.

Prečítajte si tiež:

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ


Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:22

Rating nemeckého kancelára Olafa Scholza klesol kvôli jeho podpore Ukrajiny, píše The New York Times.

„Scholz prekonal váhavosť Nemecka po druhej svetovej vojne v otázkach globálnej bezpečnosti a stal sa jedným z najväčších finančných podporovateľov vojnového úsilia Ukrajiny. Táto podpora si však vyžiadala vysokú cenu: vojna zasiahla nemecký automobilový a výrobný sektor a otriasla Scholzovým ratingom,“ uvádza publikácia.

19:53

Skupina maskovaných osôb vo štvrtok popoludní nakrátko obsadila sídlo rektorátu Slobodnej univerzity (FU) v Berlíne. Približne 15 až 20 ľudí po preniknutí do budovy na steny nastriekalo nápisy s propalestínskym kontextom, uviedol policajný hovorca.

19:43

Izrael vo štvrtok potvrdil, že vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár je mŕtvy.

19:42

Viac ako 60 poľských vojakov tento rok utrpelo zranenia pri výkone služby na hranici s Bieloruskom, keď sa snažili zabrániť migrantom nelegálne vstúpiť do Poľska, uviedol vo štvrtok námestník poľského ministra obrany.

19:42

Iracké úrady vo štvrtok oznámili, že zhabali viac ako pol milióna tabletiek zakázaného stimulantu captagon. Irak zápasí s rozmáhajúcim sa obchodom s touto drogou.

19:41

Budovu v Bejrúte, v ktorej sídlia okrem rôznych firiem aj veľvyslanectvá Nórska a Azerbajdžanu či redakcia spravodajskej televízie al-Džazíra, vo štvrtok evakuovali v dôsledku falošných varovaní pred bombovým útokom.

19:40

Spojené štáty uvalili sankcie na dve čínske spoločnosti, ktoré podľa nich Rusku priamo pomáhali s výrobou útočných dronov s dlhým doletom používaných následne vo vojne na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok americké ministerstvo financií.

19:38

Rakúsky minister hospodárstva Martin Kocher považuje za potrebné, aby Európska únia (EÚ) a Čína v spore o clá na elektromobily hľadali riešenie prostredníctvom dialógu. Z pohľadu Rakúska je nevyhnutné pokračovať v snahe o dosiahnutie dohody s cieľom vytvoriť spravodlivé podmienky hospodárskej súťaže, vyhlásil vo štvrtok minister.

19:14

Nemenovaní predstavitelia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas vo štvrtok uviedli, že na základe dostupných dôkazov možno predpokladať, že vodca Jahjá Sinwár bol zabitý pri izraelskom útoku v Pásme Gazy.

18:57

Najzraniteľnejšou skupinou obyvateľstva ohrozenou chudobou sú deti. Svoje prostredie si pritom nevyberajú, vytvárajú im ho dospelí. Pri príležitosti štvrtkového Medzinárodného dňa chudoby na to poukázal komisár pre deti Jozef Mikloško.

18:56

Medzinárodné spoločenstvo sa musí napriek “zložitému geopolitickému prostrediu” spojiť, aby dokázalo čeliť spoločným výzvam, ako je nedostatočný hospodársky rast a existenčná hrozba v podobe klimatickej krízy, vyhlásila vo štvrtok výkonná riaditeľka Medzinárodného menového fondu (MMF) Kristalina Georgievová.

18:51

Napriek aktuálnemu zníženiu sadzieb nemožno menovú politiku Európskej centrálnej banky (ECB) považovať za uvoľnenú. V reakcii na štvrtkové rozhodnutie Rady guvernérov ECB znížiť kľúčové sadzby o ďalších 25 bázických bodov to uviedol analytik Slovenskej sporiteľne Marián Kočiš.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Labute plávajú na jazere Stieger pri zámku Stieger s jesenným koloritom v malebnom nemeckom mestečku Ort Stiege

Autor: TASR/AP-Matthias Bein

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali