Aké sú vlastne hodnoty euro-americkej západnej civilizácie, ktoré nám vnucujú liberálni fundamentalisti a ich maskot Zuzana Čaputová

❚❚

Bratislava 18. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

V nedávnom príhovore k slovenským veľvyslancom v zahraničí prezidentka Zuzana Čaputová zdôraznila, že „nebude mlčať, ak sa budú znevažovať naše hodnoty (?), ak budeme zo Slovenska vysielať zmätočné signály, alebo konať proti našim záujmom ako člena Európskej únie a NATO“. Jej posolstvo ešte zdupľoval štátny tajomník rezortu zahraničných vecí František Ružička s tým, že „Slovensko musí jednoznačne podporovať základné hodnoty euro-americkej západnej civilizácie“

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

Sústavné omieľanie bližšie nešpecifikovaných hodnôt euro-americkej civilizácie má jednu chybičku krásy. Samozvaní proroci a kazatelia liberálnej demagógie a ich maskot Zuzana Čaputová sa vôbec neobťažujú precíznejšou konkretizáciou toxického obsahu euro-amerického hodnotového rebríčka. Možno ani sami netušia, čo nám vlastne podsúvajú, alebo to možno tušia, a práve preto to radšej príliš nerozpitvávajú.

.

Aké sú teda tieto euro-americké hodnoty? Na základe každodennej empirickej skúsenosti možno konštatovať, že najvyššou euro-americkou hodnotou číslo jedna je jednoznačne a bez akejkoľvek diskusie absolútna nedotknuteľnosť homosexuálnych jedincov, ktorí sú automaticky kvalifikovaní za privilegovaných vyvolenej kasty tzv. elity.

To vysvetľuje, prečo napríklad aj podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič musí chodiť po špičkách okolo svojho homosexuálneho asistenta. Pretože ak by sa na neho nebodaj krivo pozrel, a homosexuálny asistent by ho dal na súd za „diskrimináciu“, Maroš Šefčovič by bol vopred odpísaný mŕtvy muž.

.

Podľa posledných signálov z prostredia liberálnych fundamentalistov je veľmi pravdepodobné, že homofília ako prioritná hodnota euro-americkej civilizácie bude v dohľadnom čase rozšírená aj o kategóriu pedofilov a perspektívne o ďalšie doposiaľ marginalizované komunity (incestofili, zoofili, nekrofili, koprofili, atď. a pod.).

Euro-americkou hodnotou číslo dva je samozrejme rusofóbia. Táto diagnóza determinovaná zúrivou a patologickou nenávisťou voči Rusom a ďalším národom, ktoré nepociťujú voči Rusku žiadnu zášť. Pre euro-americkú civilizáciu je Rusko a všetko proruské absolútne neakceptovateľné, pretože ruský svet je protipólom pokrivených pseudohodnôt euro-americkej civilizácie. Rusko nielen efektívne demaskuje všeobecný úpadok a marazmus západného sveta, ale je tiež dostatočne silné, aby garantovalo jednak svoju vlastnú bezpečnosť, ako aj bezpečnosť iných národov ohrozených agresivitou euro-americkej civilizácie.

Hodnotou číslo tri je všadeprítomná korupcia, ktorá bola dokonca inštitucionalizovaná v podobe tzv. eurofondov, čo je najsofistikovanejšia schéma obludného korupčného systému, aký kedy ľudská civilizácia vôbec poznala. Menej rozvinuté korupčné správanie je nešvár, voči ktorému nie je imúnna prakticky žiadna ľudská komunita, avšak iba euro-americká civilizácia povýšila tento chorý prvok na systémový parameter svojej existencie.

Štvrtou hodnotou euro-amerického civilizačného systému je agresia. Dlhý zoznam obetí euro-amerických ozbrojených agresií voči iným štátom by zabral niekoľko stránok. Symptomatický je však aj osud východnej Európy, ktorú euro-americké centrum sily považuje za svoju oprávnenú korisť z titulu údajného víťazstva v „studenej vojne“. Dôkazom je aj fakt, že po páde berlínskeho múru v roku 1989 východným Európanom okamžite zatrhli akékoľvek koketovanie s kacírskou myšlienkou ich neutrality a neúčasti vo vojenských blokoch, ako o tom blúznil napríklad Václav Havel.

Agresívny charakter euro-americkej civilizácie neumožňuje, aby jej vojnová korisť vôbec uvažovala o tom, že by mohla sama rozhodovať o svojom medzinárodnom statuse podľa vzoru Fínska, Švédska, Rakúska a Švajčiarska. V plánoch NATO nie je miesto pre nejaký súvislejší kordón neutrálny štátov, ktoré by ho izolovali od „agresívneho“ Ruska, pretože v opačnom prípade by sa veľmi ťažko zdôvodňovala samotná potreba existencie NATO po tom, ako Rusko dobrovoľne demilitarizovalo svoje obranné predpolie. A čo je ešte dôležitejšie, kľúčový hráč NATO – USA, nemôže v žiadnom prípade pripustiť, aby sa jeho vojnová korisť – východná Európa, svojvoľne vyhýbala plateniu 2%-ného povinného výpalného, ktoré si nárokuje americký vojensko-priemyselný komplex z titulu víťazstva v „studenej vojne“.

.

Toto je len veľmi stručný sumár kľúčových hodnôt euro-americkej civilizácie, o ktorých s takým nadšením básnia všetci apologéti liberálneho fašizmu, pričom sa tvária nechápavo, ako vôbec môže niekto spájať liberalizmus s fašizmom. Bohužiaľ, je to tak, liberalizmus v jeho extrémistickej forme je v súčasnosti najväčšou hrozbou pre ľudskú civilizáciu, o čom nás liberálni fundamentalisti svojim konaním každý deň presviedčajú.

Gabriel Gačko

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:13

Vysokopostavený predstaviteľ čínskej armády Čang Jou-sia vo štvrtok upozornil USA, že Washington musí zastaviť “vojenskú tajnú dohodu” s ostrovom Taiwan.

08:29

Podpredsedníčka končiacej Európskej komisie povedala, že predchádzajúca poľská vláda pod vedením strany Právo a spravodlivosť (PiS) zničila verejnoprávne médiá a zneužila ich na stranícke záujmy. TASR informuje podľa agentúry PAP.

Věra Jourová vyjadrila svoj názor na mládežníckej konferencii “Campus – budúcnosť Poľska” počas panelu o právnom štáte s ministrom spravodlivosti Adamom Bodnarom. Konferencia sa v stredu skončila v Olsztyne v severnom Poľsku.

Věra Jourová
Podpredsedníčka končiacej Európskej komisie Věra Jourová vystupuje na mládežníckej konferencii “Campus – budúcnosť Poľska”v Olsztyne v severnom Poľskuv stredu 28. augusta 2024
07:54

Najmenej traja ľudia zahynuli po tom, čo na pevninu na juhozápade Japonska v oblasti prefektúry Kagošima udrel vo štvrtok ráno silný tajfún Šan-šan, ktorý so sebou priniesol intenzívny dážď a veľmi silný vietor.

tajfún Šan-šan
Zaplavená poľnohospodárska pôda počas vyčíňania tajfúnu Šan-šan v meste Jufu na ostrove Kjúšú na juhozápade Japonska vo štvrtok 29. augusta 2024
07:44

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová a jej spolukandidát na viceprezidenta USA Tim Walz vystúpili v stredu v rámci predvolebnej kampane v americkom štáte Georgia. V tomto štáte demokrati tesne vyhrali aj vo voľbách v roku 2020 a môže zohrať rozhodujúcu úlohu aj pri tohtoročnom hlasovaní najmä s ohľadom na mladých voličov.

07:41

Jednu obeť a desiatich zranených si vyžiadal únik plynu v zariadení patriacom elitným iránskym Revolučným gardám v provincii Isfahán v strenej časti krajiny.

07:40

Nemecká polícia v meste Recklinghausen na západe krajiny zastrelila v stredu podozrivého muža ozbrojeného nožom, uvádza sa v policajnom vyhlásení.

07:39

Ruský súd v stredu rozhodol o vzatí do väzby dvoch občanov Kolumbie, ktorí údajne bojovali na Ukrajine ako žoldnieri. Ruské zákony takéto konanie nepovoľujú.

07:38

Je absurdné domnievať sa, že šéf platformy Telegram Pavel Durov môže byť zapojený do čohokoľvek v súvislosti s akýmkoľvek zločinmi týkajúcimi sa tejto aplikácie ´. Uviedol to vo štvrtok jeho obhajca David-Olivier Kaminski.

07:26

Začiatok školského roka po letných prázdninách bude pre množstvo žiakov na Ukrajine opätovne znamenať online výučbu na diaľku, uviedla v stredu v správe humanitárna organizácia Save the Children.

07:25

Humanitárne vozidlo Organizácie Spojených národov zasiahla v utorok večer v Pásme Gazy paľba izraelskej armády, oznámil v stredu hovorca OSN. Svetový potravinový program (WFP) vzápätí oznámil, že pre incident pozastavuje pohyb svojich zamestnancov v Pásme Gazy.

07:25

Zemetrasenie smagnitúdou 6,1 postihlo v stredu oblasť pri pobreží Salvádora. Otrasy zaznamenali v hĺbke 33 kilometrov, uviedlo Európske stredomorské seizmologické centrum (EMSC).

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke chlapec skáče do jazera počas teplého slnečného dňa pri Vilniuse

Autor: TASR/AP-Mindaugas Kulbis

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Ivan Štubňa

René Pavlík

Pavel Jacz

Viktor Pondělík

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali