Abrahámová postúpila do finále K1 z desiateho miesta

❚❚

Liptovský Mikuláš 6. júla 2024 (TASR/HSP/Foto:Screenshot Youtube/Magyar Outdoor)

Aktualizované 6. júla 18:33

Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová postúpila na MSJ vo vodnom slalome do finále. Na domácej vode v Liptovskom Mikuláši obsadila v semifinále desiatu priečku s mankom 6,08 sekundy na prvú Češku Markétu Hojdovú. Spomedzi Slovákov bol v K1 len Daniel Hodas-Pauer, ktorý skončil v semifinále na sedemnástom mieste

kanál Liptovský Mikuláš
Na snímke kanál s divokou vodou v Liptovskom Mikuláši

Abrahámová udržala jednu z posledných nádejí pre Slovensko na cenný kov na šampionáte. Po vydarenom štvrtku, keď išla ďalej zo štvrtého miesta z prvej rozjazdy, postúpila v sobotu tesne. V prvej časti trate mala dotyk na protiprúdnej desiatke a nakoniec skončila viac ako sekundu a pol pod hranicou postupu.

.

Pomerne blízko k finále bol aj Hodas-Pauer, ktorý išiel veľmi vydarenú jazdu. Vo štvrtok postúpil až z 27. miesta, no v semifinále sa na rozdiel od niektorých súperov vysporiadal s nižšou vodou. Nakoniec ho vyradil dotyk na poslednej bránke, ktorý si samotný pretekár neuvedomil. Skončil sedemnásty, takmer jeden a pol sekundy za desiatym Talianom Michelem Pistonim.

 

.

Výsledky – K1 juniori – semifinále

  • muži: 1. Elouan Debliquy 90,58 s (0), 2. Titouan Estanguet (obaja Fr.) +1,25 (0), 3. Martin Panzer (ČR) +1,83, …17. Daniel HODAS-PAUER (SR) +7,31 (2)
  • ženy: 1. Markéta Hojdová (ČR) 106,63 s (0), 2. Christin Heydenreichová (Nem.) +0,56 (0), 3. Klára Mrázková (ČR) +0,68 (2), …10. Karolína ABRAHÁMOVÁ (SR) +6,08 (2)

 

Abrahámová napokon siedma: “Potešil ma už len postup”

Slovenská kajakárka Karolína Abrahámová obsadila na MSJ vo vodnom slalome siedme miesto v K1. Pätnásťročná pretekárka mala bezchybnú jazdu a za víťazkou Klárou Mrázkovou z Česka zaostala o 8,26 sekundy. V mužskom finále, kde domáci nemali zastúpenie, bol najrýchlejší Slovinec Žiga Lin Hočevar.

Abrahámovej vyšiel úvod trate, problematické boli protiprúdne bránky 13 a 14 pod oravským skokom. Už pred ním ju vynieslo a tak mala problematický nájazd do prvej z dvojice bránok, do ďalšej sa musela vracať.

“Som celkom spokojná až na skok v tejto jazde. V predošlej bol krajší a viac mi vyšla voda. Nepostrážila som si špičku, čo nebola taká chyba, aj keď ma to asi pripravilo o tie prvé pozície. Pred skokom ma stiahlo a nebol ideálny, ale nejak som to zvládla. Stiahlo ma aj pod ďalšiu bránu, ale podarilo sa mi tam rýchlo vrátiť,” povedala pre TASR pretekárka.

Priznala, že takýto výsledok nečakala: “Som za to veľmi rada. Už po štvrtom mieste v kvalifikácii som bola prekvapená a postup zo semifinále ma veľmi potešil. Som šťastná aj keď jazda nebola ideálna.”

.

Najlepšiu trojku za Mrázkovou doplnili Poľka Hanna Daneková so stratou 2,24 sekundy a bronzová bola Caterina Pignatová z Talianska (+2,79). Všetky tri mali bezchybnú jazdu.

Hočevar ukázal špičkovú formu, keď zopakoval zlato z piatkovej C1. Sobotná jazda úradujúceho európskeho šampióna z elitnej kategórie kanoistov bola bez chýb a druhý Martin Cornu stratil 5,63 sekundy. Len o trinásť stotín sekundy za ním zaostal Michal Kopeček z Česka. V závere finále “zaujali” francúzski favorit Elouan Debliquy a Titouan Estanguet. Prvý menovaný minul jednu bránku a jeho krajan dve.

Slováci sú na domácom šampionáte stále bez medaily. Posledné štyri šance majú v nedeľu, keď je na programe kajak kros. Časovka sa začína o 8.30 h a finále sú na programe krátko po 15.00 (juniori) a 17.00 (do 23 rokov).

 

Výsledky – K1 juniori – finále:

  • muži: 1. Žiga Lin Hočevar (Slov.) 87,21 s (0), 2. Martin Cornu (Fr.) +5,63 (4), 3. Michal Kopeček (ČR) +5,76 (0)
  • ženy: 1. Klára Mrázková (ČR) 103,21 s (0), 2. Hanna Daneková (Poľ.) +2,24 (0), 3. Caterina Pignatová (Tal.) +2,79 (0), …7. Karolína ABRAHÁMOVÁ (SR) +8,26 (SR)

 

.

Prečítajte si tiež

Luknárová šiesta vo finále C1 do 23 rokov, Macúš desiaty

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:41

Pri izraelskom útoku v palestínskom tábore neďaleko libanonského mesta Tripolis zahynul v sobotu jeden z veliteľov ozbrojeného krídla hnutia Hamas spolu so svojou rodinou, oznámilo palestínske militantné hnutie.

09:09

Spojené štáty poskytnú humanitárnu pomoc vo výške takmer 157 miliónov dolárov (143 miliónov eur) na podporu obyvateľov zasiahnutých konfliktom v Libanone a regióne, oznámil v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

08:39

Približne 150 mŕtvych si za uplynulý mesiac vyžiadala vlna násilia v bašte mexických kartelov, ktorou otriasajú boje medzi gangmi, uviedla tamojšia prokuratúra.

08:03

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena neobnoví program dočasného humanitárneho vstupu pre státisíce migrantov s americkými sponzormi, ktorí prišli do krajiny v uplynulých rokoch, oznámilo v piatok ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť.

07:59

Biden výslovne vyzval Izrael, aby nebombardoval iránske ropné zariadenia.

„Izrael sa ešte nerozhodol, čo urobí v reakcii na Irán, diskutuje sa o tom. Keby som bol na ich mieste, zvážil by som iné alternatívy ako útok na ropné polia. Faktom však je, že Izrael musí byť oveľa opatrnejší, pokiaľ ide o civilné obete počas vojenských operácií,“ povedal Biden na včerajšom brífingu.

Pripomeňme, že úder na iránsky ropný priemysel bol podľa mediálnych správ považovaný za jednu z možností izraelskej odpovede na nedávny raketový útok Teheránu.

07:57

Zločinecké skupiny podporované Ruskom chcú narušiť októbrové prezidentské voľby v Moldavsku, dokonca aj pokusmi o obsadenie vládnych budov. Vyhlásil to v piatok šéf moldavskej polície Viorel Cernauteanu.

07:56

Republikánsky kandidát na post šéfa Bieleho domu Donald Trump v piatok vyhlásil, že Izrael by mal v reakcii na nedávny raketový útok islamskej republiky zaútočiť na iránske jadrové zariadenia.

07:32

Stovky Tunisanov vyšli v piatok do ulíc hlavného mesta Tunis a odsúdili narastajúce represie v čase, keď sa krajina pripravuje na prezidentské voľby, v ktorých je favoritom súčasný prezident Kajs Saíd.

07:31

Lietadlá nemeckých vzdušných síl v piatok v súvislosti s eskaláciou napätia na Blízkom východe prepravili domov z libanonského hlavného mesta Bejrút ďalších 219 ohrozených nemeckých občanov.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Ľudia so psom sa prechádzajú na pláži pri východe slnka v pobrežnom meste Tynemouth na severovýchode Anglicka

Autor: TASR/AP/PA-Owen Humphreys

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.

Video

.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali