A ten Michal Kovačič, nepochopil vôbec nič

A ten Michal Kovačič, nepochopil vôbec nič

Bratislava 4. júla 2024 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Na svojom improvizovanom, „pirátskom“ sólo vystúpení v rámci relácie Na telo by „nemenil ani slovo“. Michal Kovačič si podľa aktuálneho rozhovoru pre SME naďalej myslí, že v Markíze bol nezávislým novinárom. A že vedenie nemalo dôvod na jeho prepustenie. Očividne nepochopil realitu…

kovacic
Na snímke Michal Kovačič

Ak žijete príliš dlho na výslní, kde vám všetci naokolo mastia ego, ťažko dokážete prijať fakt, že ste tiež len postrádateľné malé koliesko v dobre namastenom stroji. Bez ohľadu na to, že ste sa poctivo krútili šestnásť rokov.

Reklama

Bežný človek však rozumie kapitalizmu veľmi dobre – najlepšie to vystihol Jaromír Nohavica v piesni Pane prezidente:

Pane prezidente mé České republiky

Reklama

Oni mě propustili na hodinu z mý fabriky

Celých třicet roků všecko bylo v cajku

Teď přišli noví mladí a ti tu řádí jak na Klondiku

Kovačič – na jeho vlastnú škodu – ostal zaseknutý v samoľúbej polohe vyvoleného strážcu demokracie. Tej liberálnej demokracie, ktorá ide ruka v ruke s dravým kapitalizmom. S tým kapitalizmom, ktorý sa nestará o nič iné, iba o zisk…

Keď koliesko v súkolí prestane zisk generovať, alebo ho nejakým iným spôsobom ohrozí, alebo už viac nie je potrebné, musí preč. A môžete sa súdiť, koľko sa vám zapáči – vlastník kapitálu má celú armádu právnikov. Ich meče sú perá, ich štíty aktovky, a vy nemáte v tomto súboji šancu…

Reklama

Bez ohľadu na to, či ste robili pre firmu šestnásť alebo tridsať rokov.

O svojich bývalých šéfoch Kovačič hovorí, že sa zachovali, akoby „jedna ruka nevedela, čo robí druhá“. Komunikáciu zo strany vedenia považuje za chaotickú. Pritom sa ešte aj – naivne – vyhráža možnosťou súdneho sporu po uplynutí výpovednej lehoty.

Pokiaľ potom ide o jeho profesionálnu budúcnosť, teraz premýšľa nad tým, že bez relácie Na telo Slovensku bude chýbať „kritická žurnalistika“, ktorá by „odkrývala rozkrádačky“. No uznajte, sme mediálne úplne nahratí…

Tomu sa hovorí sebavedomie!

O potenciálnej spolupráci s Miroslavom Frindtom v novej DVTV však neuvažuje, pretože chce robiť s ľuďmi, ktorí sa „neohnú“. Naráža tak na to, že kým za istých okolností jeho manželka Zuzana Hanzel Kovačičová odmietla ostať vo vtedajšej verejnoprávnej TV, Frindt neodišiel.

Reklama

Snáď pri tejto svojej „zásadovosti“ nakoniec pán Kovačič neostane sám ako prst…

Nakoniec, už aj v Markíze sa ukázalo, že sa zaobíde bez neho: veď najsledovanejšou reláciou sa tam stalo futbalové vysielanie. Rekordný podiel na trhu teda nepriniesla politická debatná relácia, ale športové zápolenie. Takže pokiaľ si pán Kovačič myslí, že vo vedení za ním budú plakať, čaká ho trpké sklamanie…

Pretože v kapitalizme ide len a len o čísla.

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:33

Ruské balistické strely Iskander zničili dve odpaľovacie zariadenia pre systém protivzdušnej obrany Patriot v ukrajinskej Odeskej oblasti. V nedeľu o tom informovala ruská štátna tlačová agentúra s odvolaním sa na tvrdenia tamojšieho ministerstva obrany.

08:13

V nedeľu o 8.00 h sa vo Francúzsku otvorili volebné miestnosti a začalo sa druhé kolo predčasných parlamentných volieb. Výsledok môže znamenať zlom v histórii krajiny, pričom môže mať aj veľký vplyv na európsku politiku.

07:48

Čínski vojaci letecky pricestovali do Bieloruska, kde sa zúčastnia na spoločnom protiteroristickom cvičení, ktoré sa bude konať od 8. do 19. júla, oznámilo bieloruské ministerstvo obrany.

07:47

Ukrajina plánuje potlačiť ruský vplyv v západnej časti Čierneho mora prostredníctvom novej národnej námornej stratégie, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo videopríhovore.

07:46

Nemecká armáda ukončí operácie na svojej leteckej základni v Nigeri do konca augusta po zlyhaní rozhovorov s vládnucou juntou tejto sahelskej krajiny, uviedlo nemecké ministerstvo obrany.

07:44

Novovymenovaný britský minister zahraničných vecí David Lammy pricestoval do Nemecka na svoju prvú zahraničnú návštevu, len deň po drvivom víťazstve labouristov v parlamentných voľbách, a vyzval na “obnovenie” vzťahov s európskymi spojencami.

07:43

Francúzsko nedovolí Ukrajine použiť ďalekonosné zbrane francúzskej výroby proti okupačným ruským silám v prípade, že sa táto strana po súčasných parlamentných voľbách dostane do vlády, uviedla bývalá predsedníčka RN Marine Le Penová. 

06:34

Najmenej 16 ľudí zahynulo a viac ako 50 utrpelo zranenia pri izraelskom útoku na školu poskytujúcu úkryt pre vysídlené palestínske rodiny, ktorá sa nachádza v Pásme Gazy v utečeneckom tábore Nusajrát.

06:29

Absolútnym víťazom 58. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch sa stal film Náhly záblesk hlbších vecí (A Sudden Glimpsa to Deeper Things) o maliarke Wilhelmine Barns-Grahamovej, ktorej vnímanie sveta sa zmenilo po výstupe na ľadovec. Víťazný esejistický portrét nakrútil britský dokumentarista Mark Cousins.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dievčatá maľujú slona v predvečer osláv festivalu Rath Yatra v indickom Ahmadabáde

Autor: TASR/AP-Ajit Solanki

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Andrej Sablič

Jozef Bugár

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali