V uliciach španielskeho Madridu sa protestovalo proti úsporným opatreniam

❚❚

Madrid 22. marca 2015 (TASR/HSP-Andres Kudacki)

 

Protestujúci niesli národné zástavy a bannery s nápismi vyzývajúcimi na generálny štrajk

Tisíce demonštrantov zo všetkých kútov Španielska sa zišli v sobotu na jednom z hlavných námestí v metropole Madrid. Spojil ich protest proti spôsobu, akým sa tamojšia vláda vyrovnáva s finančnou krízou zavádzaním krutých šetriacich opatrní. Napísala to v noci nadnes agentúra AP.

.

Nespokojní Španieli zaplnili v sobotu večer takmer celé námestie Plaza de Colón a časť priľahlého bulváru Paseo de Recoletos. Protestujúci niesli národné zástavy a bannery s nápismi vyzývajúcimi na generálny štrajk.

Organizátori podujatia pod názvom Pochody dôstojnosti odhadovali, že sa im podarilo prilákať približne 20.000 demonštrantov.

.

Potýčky medzi násilnými skupinami a políciou vypukli až po skončení hlavného zhromaždenia. Poriadková polícia zasahovala proti zhruba dvom stovkám výtržníkov, ktorí zaútočili na banku a policajné vozidlo.

ml

 

 

.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:52

Maďarské ozbrojené sily oficiálne prevzali prvé taktické dopravné lietadlo Embraer KC-390, ktoré podľa servera magyarnemzet.hu priletelo v stredu dopoludnia z Brazílie na vojenskú leteckú základňu v Kecskeméte.

12:52

Muž, ktorý sa vo štvrtok neďaleko izraelského konzulátu v Mníchove dostal do prestrelky s políciou, je mŕtvy. Oznámil to bavorský minister vnútra Joachim Herrmann s tým, že totožnosť ozbrojeného muža musia ešte objasniť, informuje TASR podľa agentúry DPA.

Policajti zasahovali v centre Mníchova na základe hlásenia o mužovi s dlhou strelnou zbraňou. Podozrivý muž podľa ministra na príslušníkov polície začal strieľať a oni streľbu opätovali. Nikto ďalší pri incidente neutrpel zranenia.

 

12:38

Hlavným zdrojom ekonomického rastu na Slovensku by aj v druhej polovici roka mala ostávať domáca spotreba podporená nižšou infláciou, napätým trhom práce a najmä pretrvávajúcim rastom reálnych miezd. Uviedol to Ľubomír Koršňák, analytik UniCredit Bank, v komentári k údajom o hrubom domácom produkte (HDP) v 2. štvrťroku 2024, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

12:38

Ruským firmám sa napriek sankciám Európskej únie (EÚ) podarilo získať náhradné diely pre dvadsaťpäťročné stroje ASML na výrobu čipov v rokoch 2022 až 2023 na sekundárnych trhoch. Uviedli to vo štvrtok holandské noviny Trouw s odvolaním sa na ruské colné dokumenty.

12:28

Slovenská republika patrí medzi európske krajiny s najvyššou koncentráciou na poistnom trhu. Tri najväčšie poisťovne v roku 2022 zaberali 85 % trhu v životnom poistení. V neživotnom poistení to bolo 79 %. V aktuálnom prehľade ekonomického diania na to poukázal Inštitút pre stratégie a analýzy (ISA).

12:18

Najmenej šesť Palestínčanov zomrelo a traja utrpeli zranenia pri izraelskom útoku na vozidlo v meste Túbás na Západnom brehu Jordánu. Oznámilo to vo štvrtok palestínske ministerstvo zdravotníctva a Červený kríž.

12:07

K juhočínskemu pobrežiu smeruje vo štvrtok silný tajfún Jagi, ktorý sprevádza vietor s rýchlosťou 210 kilometrov za hodinu. Podľa meteorológov by mohlo ísť o najsilnejšiu búrku v krajine za posledné roky.

12:06

Predaj nových áut v Británii v auguste 2024 medziročne klesol. Ukázali to vo štvrtok údaje britského Združenia výrobcov a predajcov áut (SMMT).

12:06

Vrchol prehrievania ruskej ekonomiky bol prekonaný, hoci je ešte príliš skoro hovoriť o ukončení tohto procesu, vyhlásil vo štvrtok riaditeľ ruskej banky Sberbank Herman Gref.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber hrozna pri obci Malá Tŕňa v okrese Trebišov

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali