Turecké ozbrojené sily zablokovali leteckú základňu Incirlik

❚❚

Ankara 31. júla (HSP/sputnik/Foto:TASR/AP-Mindaugas Kulbis)

 

Asi sedem tisíc ozbrojencov obklopilo leteckú základňu Incirlik na juhu krajiny, na ktorej sa nachádzajú vojenské lietadlá krajín NATO, uvádzajú noviny Hurriyet

Podľa predbežných údajov zablokovali ozbrojenci všetky vchody a východy z leteckej základne kvôli zvestiam o novom pokuse o štátny prevrat. Prístup k objektu bol uzavretý asi o 23:00 hod. včera večer, píšu noviny.

.
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Podľa slov tureckého ministra pre záležitosti EÚ Omera Celika je to obyčajná “bezpečnostná  previerka” a nie je dôvod sa znepokojovať. Minister to napísal na svojom Twitteri.

Video k článku si môžete pozrieť tu:

.

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

12:04

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR spolu s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou (PPA) a so združeniami zastupujúcimi farmárov vyzvali poľnohospodárov, aby žiadali o preplatenie svojich projektov z eurofondov. V tomto roku treba dočerpať ešte približne 267 miliónov eur z eurofondových výziev, v budúcom roku približne 300 miliónov eur. Ak sa peniaze nepodarí vyčerpať, prepadnú. V utorok o tom informoval minister pôdohospodárstva Richard Takáč (Smer-SD).

12:02

Oceliarne U.S. Steel sú americká spoločnosť a je dôležité, aby zostali v domácom vlastníctve, vyhlásila v pondelok (2. 9.) americká viceprezidentka a kandidátka demokratov do novembrových prezidentských volieb Kamala Harrisová. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Najväčšia japonská oceliarska spoločnosť Nippon Steel ponúkla v decembri minulého roka za U. S. Steel 14,9 miliardy USD (13,47 miliardy eur). To však vyvolalo odmietavé reakcie v USA a americké ministerstvo spravodlivosti začalo kontrakt skúmať.

12:01

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v utorok uviedla, že očkovanie proti detskej obrne v Pásme Gazy zatiaľ prebieha nad jej očakávania. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry Reuters.

V Pásme Gazy bol v auguste potvrdený po 25 rokoch prvý prípad detskej obrny u desaťmesačného dieťaťa.

12:00

Francúzska polícia zadržala muža podozrivého z podpaľačstva. Požiar vypukol v pondelok skoro ráno v historickom Kostole Nepoškvrneného počatia v meste Saint-Omer na severe krajiny. Nikto sa nezranil, no zrútila sa veža kostola, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Vyšetrovanie ukázalo stopy po násilnom vstupe do kostola cez okno. Vďaka úsiliu 120 hasičov sa podľa prefektúry podarilo dostať požiar pod kontrolu v pondelok ráno.

11:58

Španielsko zaznamenalo najhorúcejší august v doterajšej histórii meteorologických meraní. Oznámila to v pondelok večer španielska meteorologická služba AEMET, píše TASR na základe správy agentúry AFP.

11:58

Stovky škôl v Česku dostali v utorok e-mail, že sú zamínované. Na sociálnej sieti X to napísala česká polícia s tým, že výhražný e-mail preveruje. Dodala, že v súčasnosti nemá žiadne konkrétne informácie smerujúce k tomu, že by bol niekto ohrozený, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Na prípade podľa vedenia českej polície pracuje aj Národná centrála proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite.

11:53

Indická federálna polícia v pondelok zadržala bývalého riaditeľa lekárskej fakulty a univerzitnej nemocnice v Kalkate pre podozrenia z korupcie. Krátko na to zadržala aj jeho spolupracovníka a dvoch dodávateľov zdravotníckeho materiálu. TASR o tom informuje podľa agentúry Reuters.

Sandíp Ghóš odstúpil pred niekoľkými dňami z funkcie riaditeľa R. G. Kar Medical College v Kalkate v Západnom Bengálsku v súvislosti so smrťou mladej lekárky vo fakultnej nemocnici. Bol však vyšetrovaný za nezákonný predaj nevyzdvihnutých tiel, obchodovanie s biomedicínskym odpadom a ohýbanie výberových konaní v prospech spriaznených dodávateľov liekov a zdravotníckych zariadení.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Vlak odchádza zo stanice Wehrheim pri Frankfurte v Nemecku v hmlisté ráno

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Milan Šupa

Peter Lipták

René Pavlík

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali