Pripravuje sa v hoteli Kyjev ďalší prevrat na Ukrajine?

❚❚

Kyjev 16. augusta 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)

 

Včera večer vyšla na rusvesne.su informácia o pripravovanom štátnom prevrate v Kyjeve, ktorý je namierený proti vláde Petra Porošenka a jeho kliky. Záujemci o presné znenie správy sa môžu pozrieť tu

Informácie, ktoré zverejnil server rusvesna.su analytici hodnotia ako závažné. Podľa týchto informácií, zverejnených Olegom Anatolevičom Carevom sa v Hoteli Kyjev v Kyjeve stretávajú poslanci Verchovnej Rady, ktori nepochádzajú z Kyjeva. Carev udržiava kontakty už od roku 2014 aj s najvýznamnejšími ukrajinskými biznismenmi a politikmi, ktorí úzko spolupracujú v rámci celého Spoločenstva Nezávislých Štátov (SNG).

.
Na snímke ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov
Na snímke ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov

Na 17. poschodí, chránenom bodyguardami a ľuďmi Arsena Avakova, sa stretáva čoraz viac ukrajinských politikov. Útok na hotel a najmä na jeho 17. poschodie je z technického hľadiska náročné vykonať, toto poschodie má obmedzený prístup výťahom a podľa Carevových informácií je východ na schodisko zamurovaný a pod prísnou kontrolou.

S Avakovom sa podľa Carevových informácií v najbližšom čase chystá stretnúť aj poslanec Parubij, kvôli ktorému sa pripravujú 3 dvojmiestne izby, v ktorých bude sídliť so svojou ochrankou a asistentmi. Carev informoval aj o tajných stretnutiach Avakova s Jaceňjukom.

.
Arsenij Jaceňuk
Arsenij Jaceňuk

Podľa Carevových informácií sa v hoteli pripravuje zvrhnutie Porošenka a odstránenie súčasnej ukrajinskej politickej špičky z vedenia krajiny. Carev upozorňuje aj na skutočnosť, že momentálne sa v ukrajinskej tlači rozbehol “hon na čarodejnice” a ukrajinská tlač obviňuje z prípravy prevratu aj Júliu Timošenkovú a Nadeždu Savčenkovú, ktoré podľa Careva nemajú kapacity na násilnú zmenu vo vedení Ukrajiny. Tieto útoky Carev považuje za “mútenie vody” a vytváranie informačného šumu, aby sa pozornosť nesústredila na skutočných inšpirátorov možného prevratu.

Podľa Careva situácia na Ukrajine momentálne začína pripomínať situáciu v Turecku krátko pred prevratom.

Oleg Anatolevič Carev má dostatok skúsenosti s analýzou ukrajinského politického diania. Ak má pravdu a jeho informácie majú reálny podklad, môže sa stať, že pre USA sa situácia na Ukrajine začína nepríjemne meniť. Ak Rusi podržia Porošenka, rovnako ako podržali Erdogana, pravdepodobne pribudnú americkým neoconom mnohé vrásky na čele.

Bude totiž zrejmé, že Ukrajina sa ešte viac pretransformuje na čiernu dieru, požierajúcu nehoráznym spôsobom financie USA a EÚ, pričom sa neoconi veľmi ťažko dočkajú očakávaného zisku v podobe destabilizácie na východe Ukrajiny a následného zvýšenia medzinárodného tlaku na Rusko.

V prípade pokusu o prevrat na Ukrajine hrozí, že vypukne totálny chaos, kde budú medzi sebou tvrdo súperiť a možno aj doslovne bojovať jednotlivé ukrajinské pseudopolitické zoskupenia. Takáto situácia môže skončiť totálnym ekonomickým a politickým krachom Ukrajiny, pričom bude stačiť ozbrojeným silám LNR a DNR len počkať ako dopadne proces vzájomnej politickej čistky a rozšíriť svoju kontrolu aj nad inými oblasťami Ukrajiny.

.

Vyzerá to tak, že koniec leta a jeseň 2016 môže priniesť na Ukrajine výrazné zmeny.

Branislav Krasnovský

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

08:49

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová už údajne rozhodla o niektorých kľúčových pozíciách v kolégiu komisárov. Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič by mal mať opäť na starosti medziinštitucionálne vzťahy. V utorok o tom s odvolaním sa na vysokopostavených diplomatov EÚ informoval denník Die Welt, píše TASR.

Maroš Šefčovič
Na snímke Maroš Šefčovič

 

08:48

Maloobchodné tržby v Spojenom kráľovstve v auguste medziročne vzrástli. A to najviac za päť mesiacov, keďže teplé počasie podporilo nákupy letného oblečenia a potravín na grilovanie. Vyplýva to z údajov, ktoré v utorok zverejnilo Konzorcium britského maloobchodu (BRC). TASR o tom informuje na základe správy portálu RTÉ.

08:21

Austrálska polícia oznámila, že v rámci prebiehajúceho protiteroristického vyšetrovania zadržala v utorok v meste Brisbane na východe krajiny “mladú osobu”, ktorú obvinila z pripravovania teroristického útoku. Informuje o tom TASR podľa správy agentúry AFP.

08:19

Ceny ropy sa v utorok ráno pohybujú oboma smermi. Komodita je pod tlakom. Vývoj na trhu ovplyvňujú na jednej strane obavy z možného spomalenia dopytu v Číne, ktorá je významným dovozcom ropy a tiež vyhliadky na zvýšenie dodávok od producentov z aliancie OPEC+, čo tlačí ceny nadol. Na strane druhej, zastavenie exportu ropy z Líbye podporuje zase rast cien. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Bloomberg.

08:06

Holanďania majú pozitívny postoj k témam súvisiacim so sexuálnym zdravím a sexuálnymi právami. Vyplýva to z prieskumu Holandského centra pre sexualitu Rutgers, na ktorý v pondelok upozornil denník NL Times, informuje spravodajca TASR.

Prieskum naznačil, že takmer všetci obyvatelia Holandska (96 percent) si pred sexom overujú súhlas partnera. Väčšina si myslí, že sexuálna výchova by mala byť povinná na školách (88 percent) a že ženy musia mať možnosť samy si vybrať, či chcú umelé ukončenie tehotenstva (86 percent).

07:28

Český hokejista Filip Zadina bude v novej sezóne pôsobiť vo Švajčiarsku. Dvadsaťštyriročný krídelník podpísal dvojročnú zmluvu s tímom HC Davos v NLA.

07:16

Pápež František pricestoval v utorok do Indonézie, ktorá je jeho prvou zástavkou v rámci 12-dňovej cesty po krajinách juhovýchodnej Ázie a Tichomoria. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Tamojšie ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že návšteva je dôležitá pre všetky náboženské komunity. “Očakáva sa tiež, že návšteva posilní posolstvo tolerancie, jednoty a mieru vo svete,” dodal rezort.

Indonesia Asia Pope pápež František v Indonézii
Na snímke pápež František na invalidnom vozíku si drží čiapku po prílete počas oficiálneho uvítacieho ceremoniálu na medzinárodnom letisku Soekarno-Hatta v Tangerangu na predmestí Jakarty v Indonézii
07:14

Poľská tenistka Iga Swiateková postúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Svetová i nasadená jednotka zdolala v osemfinále šestnátku “pavúka” Rusku Ľudmilu Samsonovovú 6:4, 6:1. V boji o semifinále nastúpi proti turnajovej šestke Američanke Jessicej Pegulovej.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Vlak odchádza zo stanice Wehrheim pri Frankfurte v Nemecku v hmlisté ráno

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marián Tkáč

Milan Šupa

Peter Lipták

René Pavlík

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali