Porošenko podpísal zákaz vysielania filmov o ruskej armáde

❚❚

Kyjev 2. apríla 2015 (TASR/HSP-Sergei Chuzavkov)

 

Zákon zakazuje vysielať aj ruskú filmovú produkciu uvedenú po 1. januári 2014

Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o zákaze vysielania filmov a seriálov vyrobených po roku 1991, ktoré propagujú silové štruktúry Ruskej federácie. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform.

.

Zákon schválený ukrajinským parlamentom 5. februára zakazuje vysielanie všetkých filmov a televíznych produkcií, ktoré propagujú orgány činné v trestom konaní, ozbrojené sily a iné vojenské útvary Ruskej federácie, ako aj filmov, ktorých dej priamo alebo nepriamo súvisí s aktivitami spomínaných štruktúr.

Zákon zároveň zakazuje celú ruskú filmovú produkciu uvedenú po 1. januári 2014. Legislatíva má názov “O zmenách niektorých zákonov Ukrajiny týkajúcich sa ochrany informácií v televíznej a rozhlasovej sfére Ukrajiny”, dodal Ukrinform.

.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

09:29

Rímska radnica zvažuje zavedenie systému predaja vstupeniek pre návštevníkov ikonickej Fontány di Trevi. Ide o najnovší pokus riešiť problémy s nadmernou turistikou v Taliansku.

09:18

Tržby v maloobchode v stálych cenách v júli 2024 medziročne rástli už siedmy mesiac po sebe, aktuálne sa zvýšili o 5,7 %. Tohtoročné rasty však stále ovplyvňuje nižšia porovnávacia základňa z minulého roka, kedy vysoká inflácia výrazne znižovala hodnotu tržieb pri prepočte do stálych cien. Tržby po sezónnom očistení v júli medzimesačne rástli v maloobchode o 1,8 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:17

Hrubý domáci produkt (HDP) sa v 2. štvrťroku 2024 medziročne zvýšil o 1,9 % (v stálych cenách, sezónne neupravený), čo bolo najpomalšie tempo za posledné štyri štvrťroky. V predošlých troch štvrťrokoch rástli hospodárske výkony ešte na úrovni 2 % a výrazne nad túto hranicu aj na začiatku tohto roka (o 2,7 %). Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Pápež František vo štvrtok pri podpise spoločného vyhlásenia v indonézskej mešite uviedol, že konflikty a kríza životného prostredia ohrozujú budúcnosť ľudstva. Počas návštevy juhovýchodnej Ázie preto vyzval k náboženskej jednote pri riešení globálnych problémov.

pápež František
Pápež František (vpravo) počas stretnutia s charitatívnymi organizáciami v sídle Indonézskej biskupskej konferencie v Jakarte 5. septembra 2024
09:07

Objednávky na nové priemyselné výrobky z Nemecka v júli 2024 vzrástli, už druhý mesiac po sebe. To prekvapilo analytikov, ktorí očakávali ich pokles. Prispeli k tomu najmä objednávky na dopravné zariadenia. Ukázali to vo štvrtok údaje spolkového štatistického úradu Destatis.

09:07

Zmeny, ako napríklad nová adresa či telefónne číslo, by mali klienti hlásiť svojej poisťovni. Viaceré z nich môžu mať vplyv na samotnú výšku poistného a zároveň môžu znemožňovať pracovníkom poisťovne skontaktovať sa so zákazníkmi, uviedla ČSOB Poisťovňa.

08:38

Letecká spoločnosť Ryanair navrhuje limit dvoch alkoholických nápojov pre cestujúceho na letiskách. Chce tým obmedziť násilné správanie opitých pasažierov počas letov, najmä keď alkohol zmiešali s inými látkami, uviedol výkonný riaditeľ Ryanairu Michael O’Leary.

08:26

Čínsky prezident Si Ťin-pching sa vo štvrtok zaviazal, že zintenzívni čínsku podporu Afrike, najrýchlejšie rastúcemu kontinentu, s novým finančným balíkom vo výške viac ako 45 miliárd eur a s pomocou ďalších iniciatív v oblasti infraštruktúry. To by malo viesť k vytvoreniu najmenej jedného milióna pracovných miest.

08:23

Nedávny požiar vo veľkej moskovskej rafinérii nepovedie k nedostatku paliva v regióne, keďže dočasné prerušenie dodávok vykompenzuje produkcia z iných rafinérií. Oznámila to vo štvrtok tlačová agentúra Interfax s odvolaním sa na ruského ministra energetiky Sergeja Civiľova.

08:01

Európska únia, Spojené kráľovstvo aj USA vo štvrtok zrejme podpíšu prvú právne záväznú medzinárodnú zmluvu o využívaní umelej inteligencie. Informoval o tom denník The Financial Times.

08:00

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne zvýšili po páde na niekoľkomesačné minimá v predchádzajúcom dni. Podporila ich správa, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ môžu odložiť plánované zvýšenie ťažby na budúci mesiac, a tiež pokles zásoby komodity v USA minulý týždeň. Zisky z ropy sú ale obmedzené pre pretrvávajúce obavy z oslabenia globálneho dopytu.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zber hrozna pri obci Malá Tŕňa v okrese Trebišov

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali