Kresťanofóbia v Európe: Britská zdravotná sestra čelí tvrdému trestu. Dôvodom sú rozhovory o viere s pacientmi s rakovinou

❚❚

Londýn 10. apríl 2017 (HSP/Blaze/Foto:YouTube)

 

Zdravotnú sestru vo Veľkej Británii,Sarah Kutehovú 15-ročnou praxou, vyhodili z práce vo Valley Hospital Darent po tom, čo sa odvážila hovoriť s ťažko chorými pacientmi o viere a modlitbe

Prepustená sestrička Sarah Kutehová

Dňa 30. marca v britskom Employment Tribunal vypočuli jej prípad a súd by mal rozhodnúť ešte tento mesiac.

.

CBN News hlási, že počas súdu sudca povedal: “Mnohí ľudia nie sú nábožensky založení a existuje veľa ľudí, ktorí náboženstvo odmietajú. To je téma, ktorá so sebou nesie ťažkosti, a v dôsledku toho by ľudia nemali začať rozprávať o svojom vlastnom presvedčení, ak sa ich na to niekto nespýtal.”

Kutehová prišla o prácu kvôli údajnému “hrubého porušeniu pracovných povinností.” Podľa sťažnosti Kutehová strávila príliš veľa času rozprávaním o náboženstve. Jeden pacient ju obvinil z toho, že je príliš zameraná na náboženstvo. Iný pacient povedal, že Kutehová mu povedala, že má väčšiu šancu na prežitie v prípade, že sa bude modliť.

.

Kutehová však poprela obvinenia, že “vnucuje svoju náboženskú vieru” pacientom: “Nechcem, aby to vyzeralo ako zvyk. Nikdy neiniciujem takýto rozhovor, iba ak mi to vyplýva z dotazníka.”

Zákonný zástupca Kutehovej, Pavol Stroilov, povedal, že dôkazy o údajných sťažnostiach od pacientov proti Kutehovej sú “prekvapivo krátke a nejasné ručne písané poznámky.” Stroilov hovorí, že dôkazy proti Kutehovej sú “úplne nevyhovujúce,” ako hlási portál USA Today.

Nemocnica trvá na tom, že Kutehová nebola prepustená pre svoje náboženské presvedčenie, ale pre jeho zdieľanie s ľuďmi, ktorí o to nemali záujem.

“Je pre nás zrejmé, že pani Kutehová bola potrestaná, pretože sa zapojila do rozhovorov o náboženstve, ktoré boli nechcené zo strany pacientov a je to v rozpore s pokynmi jej priameho nadriadeného,” povedala Victoria Leivers-Carruthová, ktorá predsedala odvolaciemu konaniu.

Kutehová hovorí, že predoperačné dotazníky jej umožňuje diskutovať o náboženstve s pacientmi a len v správnom kontexte s pacientmi rozoberala svoju vlastnú vieru.

.

“Myslím to vážne so svojím náboženstvom, ale nemyslím si, že som so svojou vierou robila nátlak na pacientov,” povedala Kutehová pre britský Telegraph.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

20:16

V piatkovom zápase 3. skupiny B-divízie nového ročníka Ligy národov remizovali futbalisti Kazachstanu s Nórskom 0:0. Hostia, v drese ktorých nastúpil aj kanonier Erling Haaland, nepremenili na gól ani jednu z celkovo 20 striel. V 2. skupine C-divízie sa v Kaunase zrodilo víťazstvo hostí z Cypru nad Litvou 1:0.

20:11

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov prehrali na turnaji Vacláva Ježka s Walesom 2:3. V piatkovom dueli v českých Kosticiach mladí Slováci premrhali dvojgólový náskok. V prvom stretnutí na turnaji zverenci Juraja Ančica remizovali v stredu s Tureckom 1:1. V nedeľu o 11.00 h si v Mikulove zmerajú sily s USA.

18:46

Európska únia je mierovým projektom, teraz však v Európe zúri vojna. Prvým krokom by malo byť dosiahnutie prímeria, nie mierových rokovaní, povedal v piatok predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v rámci diskusie na 50. ročníku ekonomického fóra v talianskom Cernobbiu.

18:46

Sociálna platforma Telegram zavedie ešte tento rok nový prístup k moderovaniu obsahu a odstráni prvky, ktoré niektorí používatelia zneužívali na protizákonnú činnosť. V piatok to oznámil zakladateľ siete a generálny riaditeľ Pavel Durov, voči ktorému vo Francúzsku vzniesli predbežné obvinenia práve za to, že v Telegrame umožnil údajné kriminálne aktivity.

18:44

Propalestínski demonštranti vo štvrtok večer narušili otvárací príhovor riaditeľa Medzinárodného filmového festivalu v Toronte pokrikmi “Zastavte genocídu”.

18:43

Muža, ktorý v auguste pomáhal rozložiť oheň pred hotelom, v ktorom sa nachádzalo vyše 200 žiadateľov o azyl, odsúdili v piatok na deväť rokov väzenia. Ide o najdlhší trest uložený osobám zapojeným do augustovej vlny protiimigračných nepokojov v Anglicku, píše TASR podľa správy agentúry AP. Podľa sudcu bol takýto vysoký trest potrebný, pretože Birley je pre verejnosť nebezpečný, a pre páchateľa dokonca zvažoval doživotie.

17:32

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v piatok uviedol, že sa po odchode z funkcie šéfa Aliancie nechce vrátiť do vrcholovej politiky v Nórsku, kde v minulosti pôsobil ako premiér.

17:31

Muž ozbrojený mačetou a nožom v noci na piatok prišiel na policajnú stanicu v západonemeckom meste Linz nad Rýnom, kde zakričal arabské heslo “Alláhu akbar!” (Boh je najväčší!) a policajtom sa vyhrážal zabitím.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke turisti prechádzajú okolo starovekého rímskeho Kolosea, ktoré sa odráža v mláke v Ríme

Autor: TASR/AP-Andrew Medichini

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali