Súčasťou Dňa počatého dieťaťa v Košiciach je duchovná adopcia počatých detí

❚❚

Košice 25. marca (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

V Košiciach sa dnes uskutoční pochod za život

Pri príležitosti Dňa počatého dieťaťa sa dnes večer v Košiciach uskutoční Pochod za život, ktorý povedie od seminárneho kostola na Hlavnej ulici na Kalváriu. Predchádzať mu bude o 19.00 h svätá omša, hlavným celebrantom bude košický arcibiskup Bernard Bober. Pochod za právo na život pre každého bude spojený s modlitbou krížovej cesty.

.
V nedeľu 17. marca 2013 sa v Banskej Bystrici uskutočnil Bystrický pochod za život. Podujatie pri príležitosti Dňa počatého života zorganizovalo pod záštitou Biskupského úradu občianske združenie Tóbi

“Po svätej omši v kostole budú účastníci pozvaní, aby sa zapojili do tzv. spoločenstva duchovnej adopcie počatých detí. Myšlienka spočíva v tom adoptovať si duchovným spôsobom jedno počaté dieťa. Dieťa, o ktorom síce nič neviem, ale je isté, že dnes, zajtra a pozajtra budú mnohé deti vo svete počaté, a zároveň mnohé z nich budú ohrozované zlom potratu,” hovorí Dušan Škurla, vedúci spoločenstva Deti sv. Alžbety.

Duchovná adopcia má za cieľ modliť sa za záchranu počatých detí, najmä za mamu a otca, aby sa odvrátili od myšlienky potratu. Súčasťou záväzku sú každodenné deväťmesačné modlitby. “Takýmto spôsobom ako keby sa rozhodol človek pre duchovné tehotenstvo, teda nosiť deväť mesiacov v srdci dieťa, ktoré si napokon môže účastník akokoľvek pomenovať, adoptovať a istým spôsobom vymodliť,” dodal Škurla.

.

Deň 25. marca sa v kresťanstve spája so sviatkom Zvestovania Pána, teda počatím Ježiša v lone Panny Márie. Tento dátum je určený presne deväť mesiacov pred Vianocami, teda slávením Narodenia Pána. Symbolom Dňa počatého dieťaťa, ktorý na 25. marca vyhlásilo občianske združenie Fórum života, je biela stužka.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

06:43

Severná Kórea po prvýkrát zverejnila zábery svojho zariadenia na obohacovanie uránu, na ktorých je vidieť, ako si ho vodca krajiny Kim Čong-un prezerá. Severokórejský líder vyzval na výstavbu ďalších centrifúg, ktoré posilnia jadrový arzenál krajiny.

06:41

Technologický magnát Elon Musk prirovnal austrálsku vládu k “fašistom” v súvislosti s navrhovanou legislatívou, ktorá má ukladať pokuty spoločnostiam vlastniacim sociálne médiá za to, že nezastavili šírenie dezinformácií. 

06:40

Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami.

06:37

Vnučka talianskeho vojnového diktátora Benita Mussoliniho vyhlásila, že opúšťa stranu Bratia Talianska premiérky Giorgie Meloniovej, pretože považuje tento politický subjekt za príliš pravicový. Rozhodla sa tak po tom, ako nedávno vyjadrila nesúhlas s postojom FdI k právam menšín.

06:35

V Drážďanoch v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka sa začala demolácia časti mosta Carolabrücke, ktorá sa zrútila do rieky Labe. 

06:33

Senegalský prezident Bassirou Diomaye Faye rozpustil parlament kontrolovaný opozíciou a stanovil dátum nových parlamentných volieb na 17. novembra. 

06:29

Sudca dohliadajúci na prípad zasahovania do prezidentských volieb v americkom štáte Georgia v roku 2020 zamietol dve obvinenia proti republikánskemu prezidentskému kandidátovi Donaldovi Trumpovi a jedno ďalšie proti spojencom bývalého prezidenta.

Včera 20:24

Dve nemecké environmentálne organizácie vo štvrtok podali na Ústavný súd v Karlsruhe sťažnosť na vládnu politiku v oblasti klímy.

Včera 20:09

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa vo štvrtok stretol s hlavným prokurátorom Medzinárodného trestného súdu (ICC) Karimom Khanom. Rokovali o tom, ako vymôcť medzinárodné zatykače ICC na ruských predstaviteľov pre vojnové zločiny na Ukrajine.

Včera 20:08

Ceny ropy vo štvrtok vzrástli o viac ako 2 % po tom, ako sa Mexickým zálivom prehnal hurikán Francine, ktorý narušil ťažbu, predtým ako sa dostal na pevninu v Louisiane.

Včera 19:38

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg sa možno stane predsedom Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MSC). Uviedla to vo štvrtok tlačová agentúru DPA s odvolaním sa na viaceré zdroje.

Včera 19:38

Predstavitelia Európskej centrálnej banky (ECB) považujú zníženie úrokových sadzieb v októbri za nepravdepodobné, s výnimkou výrazného zhoršenia vyhliadok na hospodársky rast eurozóny. Uviedli to tri zdroje, ktoré nechceli byť menované.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke záhrady v luxusnej štvrti Marina Bay v Singapure

Autor: TASR/AP-Gregorio Borgia

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Erik Majercak

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali