Jaceňuk: V prípade potreby podporíme Turecko proti Rusom. Pošleme im slnečnicový olej

❚❚

Kyjev 03. decembra 2015 (HSP/DWN/Foto:TASR/AP-Efrem Lukatsky)

 

Grotesknosť používania peňazí daňových poplatníkov EÚ je zjavná najmä vo vojensky ovládaných časoch: Ukrajina, ktorá sama skrachovala, chce Turecku dodávať jedlo. Kyjev vidí Turkov ako partnerov vo vojne proti Rusku. NATO podporuje toto rozhodnutie Kyjeva

Na snímke ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk
Na snímke ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk ponúkol Turecku pomoc v boji proti Rusku. Do pomoci zapojil Jaceňuk, ktorý je poskokom Spojených štátov a ktorého ministerka financií je bývalá zamestnankyňa amerického ministerstva zahraničia, aj peniaze daňových poplatníkov Európskej únie, z ktorých Ukrajina v súčasnej dobe žije. Krajina ledva dokáže uživiť svojich vlastných občanov a sotva pred pár týždňami sa rozhodla brutálne znížiť sociálne dávky, čo bude mať vplyv predovšetkým na dôchodcov, detí a chorých. Minulý týždeň bol prijatý nový rozpočet. Zameranie: vojenské výdavky.

.

Jaceňuk po novom ponúka Turecku “na pomoc dodávky výrobkov z kukurice a slnečnice”, ak budú ovplyvnené sankciami. Ukrajina je pripravená na “zabezpečenie dodávok potravín pre Turecko”.

Udalosť je samozrejme len propaganda, pretože Rusko zastavilo dovoz tovaru z Turecka. Vláda v Kyjeve však hrá svoju vlastnú hru a snaží sa zdiskreditovať postavenie Ruska v Európe.

.

Pre tento účel dalo Ukrajine požehnanie NATO, ktoré na summit v stredu pozvalo aj ukrajinského ministra zahraničia. Podľa informácií z kruhov NATO na stretnutí hovorili o “pokroku pomoci NATO pre túto krajinu”, tak isto o vyzbrojovaní armády. Ukrajinský denník Ukrinform oznámil, že nemecký minister zahraničia Frank-Walter Steinmeier povedal, že Rusi nedodržiavajú ani jeden bod minskej dohody. Všetko teda nasvedčuje novej eskalácii na Ukrajine.

Nie je jasné, či Jaceňuk naozaj pochopili všetky kontexty: ide predovšetkým o sporné dodávky ropy Islamského štátu, od ktorých chcú Rusi odrezať Turkov, nie o slnečnicový olej.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.
.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.




NAŽIVO

16:02

Podpredseda srbskej vlády Aleksandar Vulin v stredu na stretnutí s ruským prezidentom Vladimirom Putinom vo Vladivostoku vyhlásil, že Srbsko je spojencom Ruska a nikdy nevstúpi do NATO.

Vulin Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin (vpravo) a srbský podpredseda vlády Aleksandar Vulin počas Východného ekonomického fóra v ruskom meste Vladivostok 4. septembra 2024
15:16

Nezadaní zákazníci supermarketov Mercadona skúšajú šťastie v láske pomocou ananásov umiestnených v košíkoch “hore nohami”. Trend sa objavil na sociálnej sieti TikTok.

15:15

Za požiar v obytnej výškovej budove Grenfell Tower v Londýne z roku 2017 s desiatkami obetí je zodpovedná vláda, stavebný priemysel a predovšetkým firmy, ktoré boli zapojené do inštalácie horľavého obkladového materiálu na exteriéri budovy. Vyplýva to zo záverečnej správy o vyšetrovaní požiaru, zverejnenej v stredu.

15:02

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán sa tento týždeň zúčastní na ekonomickom fóre v severotalianskom Cernobbiu, kde bude v panelovej diskusii hovoriť o budúcnosti Maďarska a Európy. Podľa agentúry MTI to uviedol v stredu hovorca premiéra Bertalan Havasi.

15:01

Izrael podnikol v stredu útoky na ciele militantného hnutia Hizballáh v Libanone po tom, čo boli z tejto krajiny na sever Izraela vypálené desiatky rakiet.

15:01

Čínsky prezident Si Ťin-pching v stredu na bankete v Pekingu prijal viac ako dve desiatky afrických lídrov, ktorí mu na úvod čínsko-afrického summitu (FOCAC) prisľúbili spoluprácu v oblasti infraštruktúry, energetiky a vzdelávania.

14:52

Vianoce sa tento rok vo Venezuele začnú už v októbri, vyhlásil v noci na utorok počas televízneho prenosu venezuelský prezident Nicolás Maduro.

Zobraziť všetky
.

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

.

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke parajazdkyňa Lucia Vladovičová suťaží v paradrezúre na XVII. paralympijských hrách 2024 v Paríži

Autor: TASR/SPV/Roman Benický

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.
.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali