Gender teória sa posunula od otázky, či muž môže milovať iného muža, až k myšlienke, že biologické pohlavie neexistuje

Gender teória sa posunula od otázky, či muž môže milovať iného muža, až k myšlienke, že biologické pohlavie neexistuje

Paríž 7. februára (HSP)

 

Všetci kandidáti v amerických prezidentských voľbách prijali peniaze od nátlakovej skupiny LGBTQ, uvádza Semsar

Vďaka poslednej veľkej demonštrácii La manif sa podarilo dosiahnuť stiahnutie pripravovaného zákona o rodine. Vo všeobecnosti to bolo považované za veľké víťazstvo hnutia. V pondelok večer prezident oznámil, že zákon sťahuje až do roku 2015, ale už v stredu ráno premiér oznámil, že chce preskúmať niektoré aspekty zákona bez omeškania “nakoľko by v opačnom prípade došlo k oneskoreniu reforiem”. Takže zákon je znovu v hre. Avšak demonštrácia mala aj iný významný efekt: verejnosť a média sa začali zaujímať o to, ako to vlastne je s gendrovou teóriou a jej zavádzaním do francúzskej spoločnosti.

Reklama

Týždeň pred demonštráciou vzbudil veľkú mediálnu pozornosť bojkot rodičov, ktorí odmietli poslať deti do škôl, na ktorých sa zaviedla experimentálna výučba “ABCD rovnosti“, ktorej oficiálnym cieľom je búranie “stereotypov“ o postavení žien a mužov v spoločnosti. Ako príklad, ktorý rada opakuje ministerka Belkacem: “prečo by princezná nemohla zachrániť princa?“ Medzi rodičmi začali kolovať sms upozorňujúce na to, že daný program zavádza výučbu genderovej teórie. Vláda ubezpečovala, že program ABCD v žiadnom prípade nie je implementáciou genderovej teórie, pretože “genderová teória neexistuje“ (ministerka Belkacem však zrejme zabudla na svoje vystúpenie v TV pred niekoľkými mesiacmi, kde vysvetľovala prínosy tejto teórie) a celá záležitosť je le “fáma“. Na to odpovedal jeden z nedeľných demonštrantov plagátom “Táto demonštrácia je iba fáma“.

Téme sa začali venovať aj veľké médiá. Utorkové vydanie denníka Le Figaro prinieslo obsiahly rozhovor s riaditeľkou francúzsko-iránskeho pôvodu pani Shéhérazade Semsar, ktorá študovala v USA a od roku 2013 pôsobila na viacerých riadiacich pozíciách na Georgetown univerzite. Článok je nazvaný jednoducho citátom z rozhovoru: “Spojené štáty sú konfrontované s absurditou genderových požiadaviek.“

Reklama

Semsar v rozhovore vysvetľuje, že genderová teória už je pevnou súčasťou života na prvom s druhom stupni škôl. Nie síce priamou výučbou, ale implementáciou. A uvádza aj dva názorné príklady. Nápis na dverách WC: “Ak sa identifikuješ ako chlapec, toto je tvoja toaleta.“ Druhý príklad: sexuálna výučba na druhom stupni je rozdelená do troch častí: ako to funguje medzi dvoma mužmi, dvoma ženami a medzi mužom a ženou. Samozrejmosťou je aj to, že na formulároch už viac nefiguruje kolonka pohlavie, ale gender.

Zaujímavý je aj fakt, že väčšina univerzít, od najväčšej po najmenšiu, sú povinné zriadiť tzv. LGBTQ centrum a tie univerzity, ktoré to neurobia prídu o časť štátnych dotácií. Centrá majú síce oficiálne status asociácii, ale v skutočnosti sú veľmi vplyvnými hráčmi a na každej porade manažmentu univerzity je vždy prítomné krídlo LGBTQ. “Nedávno Harvard musel akceptovať požiadavku “sado-maso“ na svoje zastúpenie v kampuse pod denomináciou “kinky“ (pervezný). Odvtedy niektorí bojujú za pridanie písmena “I“ pre intersexuálov a “A“ pre asexuálov. Toto nemá koniec,“ vysvetľuje Semsar. Avšak absurdnosť týchto požiadaviek už začína byť zrejmá aj univerzitnému hnutiu, ktoré až doposiaľ podporovalo “genderové štúdie“, a ktoré prišlo k názoru, že „veci zašli príliš ďaleko a hrozí, že sa prepadneme do “gay nacionalizmu”.“

Na otázku denníka, či ochota zaručiť rovnoprávnosť medzi mužmi a ženami má niečo spoločné s požiadavkami sexuálnych menšín odpovedá: “Pod rúškom prehĺbenia rovnosti medzi pohlaviami rozširujeme tento genderový koncept. Ak máte zvládnuť 2000 študentov so všetkými tými problémami, čo to so sebou prináša, je rozumné tráviť toľko času so sexuálnou menšinou, ktorá tvorí 0,1 percento populácie? A navyše existuje tu skutočná cenzúra. Nikto sa skutočne neodváži spochybniť základy, podľa ktorých sa prisudzuje taká dôležitosť genderu. Už celá jedna generácia žije v takomto prostredí. Začíname mať potrebné výstupy na vyhodnotenie dôsledkov.“

Denník sa ďalej pýta, či aj v USA vzbudzujú tieto otázky takú živú polemiku ako je tomu vo Francúzsku. Semsar vysvetľuje, že v oblasti výučby nie, pretože štát sa nesnaží uvaliť genderovú doktrínu na celú spoločnosť: “Na rozdiel od ABCD rovnosti, sa v žiadnom okamihu v USA nežiadalo od žiakov, alebo študentov aby “prehodnotili“ literárne, alebo umelecké diela minulosti s ohľadom na gender, alebo rovnoprávnosť. Nikdy neexistoval tento zámer – veľmi komunistický, stalinistický náhľad prepisovať históriu a reinterpretovať rozprávky.“

Na otázku, či gedenrová teória je iba pokračovaním boja proti homofóbii, jednoznačne odpovedá, že nie: “Posunuli sme sa od otázky, či môže muž milovať iného muža až k myšlienke, že všetci môžeme byť mužmi, alebo ženami a biologické pohlavie neexistuje. A táto zámena sa mi zdá veľmi znepokojujúca.“

Reklama

Posledná veľmi zaujímavá otázka rozhovoru, ktorú si už určite mnohí kládli: “Aký veľký vplyv majú tieto asociácie?“ Semsar vysvetľuje, že počas posledných 20 rokov LGBTQ asociácie získali veľký vplyv, vedú súdne spory (napr. Texaská univerzita v Houstne sa musela obhajovať v procese za absenciu štipendií určených iba pre LGBTQ študentov). Asociácie získavajú veľké finančné prostriedky z Hollywoodu a hight-tech firiem. Ako príklad uvádza zakladateľa Amazonu Jeffa Bezos, Lary Page a zakladateľa Pay Pal Petra Thiel. “Je to vplyvná loby s veľmi veľkými finančnými kapacitami. Všetci kandidáti v amerických prezidentských voľbách prijali peniaze od tejto nátlakovej skupiny. Ani Obamova administratíva, ani predtým Bushova sa nedištancovali od tohto hnutia,“ uzatvára rozhovor Semsar.

Katarína Hanzlíková, Paríž

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali