Bratislava 3. júna 2017 (HSP/Foto:Screenshot:YouTube)
Známy potravinový kritik sa pustil tentokrát do výroby Tresky. Bohužiaľ, poniektorí výrobcovia, za účelom zvyšovania profitu pridávajú do tohto majonézového šalátu rôzne ingrediencie, ktoré do tohto produktu jednoducho nepatria.
Takisto používajú lacnejšie verzie rýb. Pokiaľ sa pozriete na zadnú stranu obalu a uvidíte tam zoznam dlhý ako týždeň pred výplatou, znamená to, že niečo tu nie je v poriadku. Pokiaľ na konci tohto zoznamu nájdete Ryžová múka, alebo Ryžová vláknina, výrobca sa na vás snaží výrazne ušetriť.
My sme sa vybrali s kamerou do takej výrobne, kde si zakladajú na tradícii tejto pochutiny. V nasledujúcich minútach vás prevedieme celým výrobným procesom.
Patrick Linhart, BSc,
Potravinový kritik